marţi, 25 iunie 2019

PROGNOZA METEO. Vremea se schimbă: unde se anunță ninsori, în ce regiuni lovesc ploile și frigul!

PROGNOZA METEO. Vremea se schimbă: unde se anunță ninsori, în ce regiuni lovesc ploile și frigul!

Directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu, a declarat, pentru Mediafax, că, de duminică, precipitațiile se vor extinde în toată țara, iar la munte ploile se vor transforma în ninsori, astfel temperaturile vor fi cuprinse între -5 și cel mult 10 grade.

 "Pe parcursul zilei de duminică, precipitațiile vor fi din ce în ce mai multe, se vor extinde în toată țara, iar la munte va ninge. În noaptea de duminică spre luni, vor fi ninsori în toate zonele de munte, iar luni spre marți precipitații solide vor fi și în zonele mai joase din partea de nord, nord-vest și centru", a explicat Florinela Georgescu.

Meteorologul a precizat că sâmbătă, vremea va fi asemănătoare celei de vineri, respectiv închisă cu ceață densă, în special în sudul și estul țării.

Noaptea vor fi minime de până la -5 grade, iar maximele, doar în anumite zone, vor atinge 10 grade.

"Temperaturile, treptat, vor mai scădea și probabil că maximele nu vor mai depăși 10 grade, iar minimele vor deveni negative în toată țara. Deci, minimele, pe timpul nopții, vor fi de la -5 grade până la un grad, iar maximele din timpul zilei vor fi cuprinse între un grad, în partea de nord a Moldovei, sper 8-9 grade, în regiunile sudice", a adăugat directorul executiv al ANM.

De asemenea, vremea se păstrează închisă și cu temperaturi scăzute și după mijlocul săptămânii viitoare. Situația se va îndrepta din punct de vedere al precipitațiilor, dar, ca temperaturi, nu vor fi variații extraordinare.

Precipitațiile, anunță ANM, vor lipsi doar vreo două zile pentru că de 1 decembrie, acestea vor reveni sub toate formele.

PROGNOZĂ METEO PE REGIUNI, PERIOADA 26 NOIEMBRIE - 3 DECEMBRIE 

Precipitații slabe în Banat

În Banat, valorile de temperatură vor fi apropiate de normele perioadei la începutul intervalului de prognoză, când se vor înregistra medii termice regionale în jurul a 7 grade ziua și 0 grade noaptea, apoi se va încălzi ușor și treptat. Astfel, între 23 și 26 noiembrie vremea va deveni caldă, cu temperaturi diurne de 13...14 grade și nocturne de aproximativ 4 grade. În jurul datei de 27 noiembrie regimul termic va marca o scădere ușoară și se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime de 9....10 grade și a celor minime de 2...4 grade. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, în primele trei zile ale intervalului și din nou, aproape zilnic, după data de 26 noiembrie, cu o probabilitate mai mare de a se semnala pe spații mai extinse în intervalul 29 noiembrie — 3 decembrie.

Plouă în Crișana

În Crișana, la începutul intervalului de prognoză regimul termic va fi caracterizat de valori ale temperaturilor maxime de 4...6 grade și minime în jurul a 0 grade, în medie regională. Apoi, vremea se va încălzi, iar între 23 și 26 noiembrie vor fi valori diurne de aproximativ 12 grade și nocturne de 4 grade. Pe 27 noiembrie regimul termic va marca o ușoară scădere, astfel încât până pe 30 noiembrie, media maximelor va fi de 10...12 grade, iar a minimelor de 3...4 grade, cu o nouă tendință de scădere, cu alte 2...3 grade, în primele zile ale lunii decembrie. Precipitații la nivel local se vor semnala temporar după data de 26 noiembrie până la sfârșitul perioadei de prognoză, acestea urmând a fi mai frecvente în perioada 29 noiembrie — 3 decembrie.

Vreme rea în Transilvania

În Transilvania, la începutul intervalului de prognoză regimul termic va fi caracterizat de valori ale temperaturilor maxime de 4...6 grade și minime în jurul a 0 grade, în medie regională. Apoi, vremea se va încălzi, iar între 23 și 26 noiembrie vor fi valori diurne de aproximativ 12 grade și nocturne de 4 grade. Pe 27 noiembrie regimul termic va marca o ușoară scădere, astfel încât până pe 30 noiembrie, media maximelor va fi de 10...12 grade, iar a minimelor de 3...4 grade, cu o nouă tendință de scădere, cu alte 2...3 grade, în primele zile ale lunii decembrie. Precipitații la nivel local se vor semnala temporar după data de 26 noiembrie până la sfârșitul perioadei de prognoză, acestea urmând a fi mai frecvente în perioada 29 noiembrie — 3 decembrie.

Ninsori în Maramureș

În Maramureș, temperaturile diurne la începutul primei săptămâni de prognoză vor fi, în medie, de 3...4 grade, apoi vor crește spre 9...10 grade în intervalul 22 — 26 noiembrie. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de un regim termic mai constant, concretizat prin valori de 8...9 grade ziua, în scădere spre 6 grade la începutul lunii decembrie. Temperaturile nocturne vor fi de—3...-1 grad la începutul intervalului, iar apoi se vor încadra, în medie, între 1 și 3 grade. Vor fi precipitații până la jumătatea primei săptămâni de prognoză, iar ulterior probabilitatea pentru astfel de fenomene va crește după data de 26 noiembrie.

Minime de zero grade în Moldova

În Moldova, media temperaturilor maxime va fi de 5...8 grade și a celor minime de—2...0 grade. Apoi vremea se va încălzi și între 23 și 26 noiembrie, valorile diurne vor oscila, în medie, între 7 și 10 grade, iar cele nocturne între 0 și 2 grade. După data de 26 noiembrie, valorile termice vor fi din nou în ușoară scădere, dar variațiile până la sfârșitul intervalului de prognoza vor fi nesemnificative. Vor fi medii regionale ale maximelor de 7...8 grade și ale minimelor de 1...2 grade. Temporar vor fi precipitații slabe în primele zile de prognoză, iar până la sfârșitul primei săptămâni, condițiile de apariție a acestora vor fi reduse. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 26 noiembrie.

Ploi slabe în Dobrogea

În Dobrogea, Temperaturile diurne la începutul primei săptămâni de prognoză vor fi, în medie, de 7...8 grade, apoi vor crește, iar în intervalul 23-26 noiembrie, media acestora va fi de 9...11 grade. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de un regim termic fără variații semnificative, iar valorile diurne vor fi, în medie, tot de 9...11 grade. Temperaturile nocturne vor fi de 2...4 grade la începutul intervalului, iar apoi se vor încadra, în medie, între 4 și 6 grade. Vor fi precipitații slabe în primele zile de prognoză, iar ulterior, probabilitatea pentru astfel de fenomene va crește după data de 27 noiembrie.

Minus un grad în Muntenia

În Muntenia, valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei la începutul intervalului de anticipație și se vor înregistra medii ale maximelor în jurul a 8 grade și ale minimelor de—1...1 grad. Apoi, vremea se va încălzi ușor și treptat și astfel, între 23 și 26 noiembrie valorile diurne vor fi, în medie, de 11...12 grade, iar cele nocturne de 1...2 grade. După data de 27 noiembrie regimul termic se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime de 9....10 grade și a celor minime de 2...3 grade. Vor fi precipitații slabe în primele zile ale intervalului și din nou, aproape zilnic, după data de 26 noiembrie.

Vreme rea în Oltenia

În Oltenia, temperatura aerului va fi apropiată de normalul perioadei în primele două zile ale intervalului de prognoză, astfel că, în medie, valorile diurne se vor situa în jurul a 8 grade, iar cele nocturne vor oscila de la—1 la 2 grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor și treptat și astfel, între 22 și 26 noiembrie vremea va deveni caldă, cu temperaturi diurne de 10...13 grade și nocturne de 1...3 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime de 9....10 grade și a celor minime de 2...3 grade. Vor fi precipitații slabe, la începutul primei săptămâni, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi în creștere după data de 26 noiembrie.

Minus 4 grade la munte

La munte, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi, în medie, de—4...-2 grade, iar cele nocturne în jurul a—8 grade. În intervalul 22-25 noiembrie va fi o creștere a temperaturii aerului până la medii ale maximelor de 4...5 grade și ale minimelor de—2...-1 grad. În cea de-a doua săptămână variațiile termice nu vor fi semnificative, media regională a valorilor diurne va fi de 2...4 grade, iar a celor nocturne de—3...-2 grade. Vor fi precipitații mai ales în primele zile ale intervalului și după data de 26 noiembrie.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Vine CANICULA! Avertismentul meteorologilor pentru perioada următoare. VREMEA până pe 23 iunie
De Neptun TV 10 iunie 2019

Potrivit meteorologilor, primul val de caniculă își va face simțită prezența în România începând de miercuri, când vor fi 34 de grade Celsius în vest, sud și est, mai ales în zonele de câmpie.

ALERTĂ METEO! CONSTANȚA și alte județe, sub COD PORTOCALIU de ploi, vânt, vijelii și grindină!
De Neptun TV 8 iunie 2019

Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

Cod GALBEN în 36 de județe. ALERTĂ METEO de furtună și grindină până vineri seara - HARTA
De Neptun TV 7 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar pe arii restrânse 45...50 l/mp.

Avertizare METEO extinsă: Cod PORTOCALIU de ploi și grindină în Moldova și nord-estul Munteniei. Cod GALBEN în restul țării
De Neptun TV 4 iunie 2019

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Alertă emisă de ANM: Cod PORTOCALIU de ploi torențiale în 21 județe! HARTA
De Neptun TV 3 iunie 2019

Meteorologii avertizează că începând de luni, ora 10, până joi la ora 10, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Noi alerte de la meteorologi! Ciclon deasupra României - coduri GALBENE ȘI PORTOCALII de furtuni și ploi! Este vizată și Constanța
De Neptun TV 1 iunie 2019

Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni.

CONSTANȚA și alte județe, lovite de furtună! COD PORTOCALIU de ploi puternice, vijelii și grindină!
De Neptun TV 31 mai 2019

23 de județe ale țării și Capitala intră de la ora 15.00 sub cod portocaliu de ploi puternice, chiar în ziua în care începe vizita Papei Francisc în România.

CONSTANȚA și alte județe, sub COD GALBEN de furtuni și ploi!
De Neptun TV 30 mai 2019

37 de județe se vor afla, de la ora 12.00, sub cod galben de grindină, vijelii și averse torențiale,tot până luni.

O nouă ALERTĂ METEO! Ploi, vijelii, grindină în toată țara. 29 de județe sub cod galben până joi
De Neptun TV 29 mai 2019

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp.

Nouă atenționare meteo: 26 de județe sub cod galben de vijelii, ploi și grindină!
De Neptun TV 28 mai 2019

ANM a emis marți o atenționare meteo ce vizează ploi torențiale, vijelii și izolat grindină, în vigoare până sâmbătă. 26 de județe intră, totodată, sub averizare cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, până miercuri la ora 2.00.