luni, 26 august 2019

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu vreme de primăvară - temperaturile urcă până la 15 grade!

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu vreme de primăvară - temperaturile urcă până la 15 grade!

Meteorologii prognozează vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, astfel că sâmbătă, de Bobotează, și duminică, de Sfântul Ioan, maximele vor atinge chiar și 15 grade în unele zone ale țării, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

„În țară, valorile termice sunt în creștere semnificativă față de intervalul anterior și vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această dată, iar temperaturile se vor încadra între 5 și 15 grade. Cerul va fi variabil, mai mult spre senin cu unele înnorări în nordul țării, unde cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe”, a spus, pentru Mediafax, meteorologul de serviciu Alexandra Roșioară.

Conform sursei citate, vântul va sufla slab și moderat cu intensificări pe crestele montane.

„În zonele joase de relief, local, se va semnala ceața”, menționează meterologul.

În București, vremea va deveni deosebit de caldă pentru aceaata perioadă, cu o maximă de 13 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

„La noapte, minimele vor fi între -2 și 7 grade, iar în București vor fi în jur de 0 grade”, a mai spus Alexandra Rășioară.

Duminică, de Sfântul Ioan, maximele, la nivel național, vor fi între 7 și 15 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, local va fi ceață.

Boboteaza sau Botezul Domnului, sărbătoarea creștină din 6 ianuarie cunoscută și sub denumirile „Arătarea Domnului” sau „Epifania”", și ziua Sfântului Ioan, din 7 ianuarie, marchează sfârșitul sărbătorilor de iarnă.

Comenteaza aceasta stire