duminică, 20 ianuarie 2019

PROGNOZĂ METEO WEEKEND. Vreme caldă sâmbătă și duminică! ANM: Valorile termice sunt peste cele obișnuite

PROGNOZĂ METEO WEEKEND. Vreme caldă sâmbătă și duminică! ANM: Valorile termice sunt peste cele obișnuite

Sfârșitul de săptămână aduce vreme frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii, precizând că valorile termice vor fi situate peste cele obișnuite pentru această perioadă. Temperatura maximă va fi între 19 și 24 de grade, iar cea minimă între 4 și 14 grade.

“Vremea va fi în general frumoasă și caldă. În partea de Vest, Nord-Vest și Centru a țării valorile termice se vor situa peste cele obișnuite în prima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în extremitatea Vestică, fără precipitații”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Oana Păduraru, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Meteorologul mai precizează că pe arii restrânse vântul va avea intensificări între 40 și 45 km/h. În Capitală va fi vreme însorită, cu maxime de aproximativ 21 grade. 

“Unele intensificări ale vântului vor fi în Banat și temporar în Moldova, în Sudul Transilvaniei și pe litoral, până la 40-45 km/h. (...) Temperatura maximă va fi de 24 de grade în Banat și Crișana. Temperaturile minime se vor încadra între 4 și 14 grade, mai coborâte, -2 grade, în Carpații Orientali”, a mai precizat reprezentantul ANM.

Potrivit sursei citate, sâmbătă (dimineața și seara), în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață, iar la munte, weekend-ul va fi unul însorit.

“Duminică se menține vremea în general frumoasă, la fel vor fi valori peste cele normale ale perioadei, în majoritatea zonelor țării, exceptând partea de Sud și Sud-Est unde valorile vor fi în jurul normelor . (...) În Banat, Moldova și pe litoral va fi vânt moderat în prima parte a zilei. Duminică, maximele vor fi cuprinse între 17 și 25 de grade și cele minime între 4 și 14 grade. (...) În zona montană avem vreme însorită sâmbătă și duminică, dar temperaturile vor fi destul de modeste”, a mai precizat Oana Păduraru.

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO de weekend. Un nou val de NINSORI abundente și ger!
De Neptun TV 19 ianuarie 2019

Meteorologii anunță, pentru sâmbătă și duminică, vreme schimbătoare, cu temperaturi în scădere și precipitații mixte. În stațiunile de la munte se va așeza un nou strat de zăpadă, în timp ce în restul teritoriului sunt așteptate ploi și lapoviță.

PROGNOZĂ METEO. Când lovește marele viscol - cum va fi vremea până pe 14 februarie!
De Neptun TV 17 ianuarie 2019

Ninsori puternice și frig de crapă pietrele se anunță până pe 11 februarie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă în perioada 14 ianuarie-11 februarie.

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunță ninsori - cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în toate regiunile țării!
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză valabilă până pe data de 27 ianuarie, pentru fiecare regiune geografică în parte. Astfel, potrivit prognozei, precipitațiile, implicit ninsorile, vor fi slabe cantitativ în majoritatea regiunilor, mai puțin la munte, unde vor fi moderate.

ALERTĂ METEO de ninsori și viscol, până vineri la prânz
De Neptun TV 9 ianuarie 2019

Meteorologii avertizează că vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.

PROGNOZA METEO până pe 13 ianuarie. Schimbare drastică a vremii. La ce temperaturi se va ajunge
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

La munte, media temperaturilor maxime va avea variații între minus 5 grade în primele zile de prognoză și minus 12 grade în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între minus 8 grade la început și minus 7 - minus 16 grade în cele mai reci nopți (4, 5 ianuarie). Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în fiecare zi, pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion. PROGNOZA METEO
De Neptun TV 28 decembrie 2018

Cei care aleg stațiunile montane de Revelion se vor bucura de strat nou de zăpadă, însă la altitudini înalte există pericolul de avalanșe.

PROGNOZĂ METEO. Unde lovesc ninsorile și gerul de Crăciun - în ce regiuni se anunță ploi abundente
De Neptun TV 25 decembrie 2018

În timp ce la munte sărbătorile vin cu ninsoare, în celelalte regiuni se anunță precipitații predominant sub formă de ploaie.

Atenționare ANM valabilă în ajunul Crăciunului: Ninsori la munte, ploi și vânt în sud-vestul, centrul și estul țării
De Neptun TV 23 decembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă avertizare, valabilă până în dimineața Crăciunului, fenomenele vizate fiind ploi în vest, nord și centru, iar la munte vor fi ninsori și intensificări ale vântului.