miercuri, 21 august 2019

PROGNOZĂ METEO WEEKEND. Vreme caldă sâmbătă și duminică! ANM: Valorile termice sunt peste cele obișnuite

PROGNOZĂ METEO WEEKEND. Vreme caldă sâmbătă și duminică! ANM: Valorile termice sunt peste cele obișnuite

Sfârșitul de săptămână aduce vreme frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii, precizând că valorile termice vor fi situate peste cele obișnuite pentru această perioadă. Temperatura maximă va fi între 19 și 24 de grade, iar cea minimă între 4 și 14 grade.

“Vremea va fi în general frumoasă și caldă. În partea de Vest, Nord-Vest și Centru a țării valorile termice se vor situa peste cele obișnuite în prima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în extremitatea Vestică, fără precipitații”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Oana Păduraru, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Meteorologul mai precizează că pe arii restrânse vântul va avea intensificări între 40 și 45 km/h. În Capitală va fi vreme însorită, cu maxime de aproximativ 21 grade. 

“Unele intensificări ale vântului vor fi în Banat și temporar în Moldova, în Sudul Transilvaniei și pe litoral, până la 40-45 km/h. (...) Temperatura maximă va fi de 24 de grade în Banat și Crișana. Temperaturile minime se vor încadra între 4 și 14 grade, mai coborâte, -2 grade, în Carpații Orientali”, a mai precizat reprezentantul ANM.

Potrivit sursei citate, sâmbătă (dimineața și seara), în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață, iar la munte, weekend-ul va fi unul însorit.

“Duminică se menține vremea în general frumoasă, la fel vor fi valori peste cele normale ale perioadei, în majoritatea zonelor țării, exceptând partea de Sud și Sud-Est unde valorile vor fi în jurul normelor . (...) În Banat, Moldova și pe litoral va fi vânt moderat în prima parte a zilei. Duminică, maximele vor fi cuprinse între 17 și 25 de grade și cele minime între 4 și 14 grade. (...) În zona montană avem vreme însorită sâmbătă și duminică, dar temperaturile vor fi destul de modeste”, a mai precizat Oana Păduraru.

Comenteaza aceasta stire