vineri, 19 iulie 2019

Prognoze meteo false sau benzi desenate, pentru anunțarea rezultatelor alegerilor din Bulgaria

Prognoze meteo false sau benzi desenate, pentru anunțarea rezultatelor alegerilor din Bulgaria

Bulgarii au fost chemați, astăzi, la vot pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Presa de la Sofia a reușit să ocolească restricțiile privind publicarea sondajelor la ieșirea de la urne și a recurs la prognoze meteo false, rezultate sportive sau personaje de benzi desenate ca acoperire pentru transmiterea rezultatelor preliminare. Mesajele arată că Rosen Plevneliev, candidatul partidului de centru-dreapta aflat la putere, ar avea aproape 60 la sută din voturi. Bulgarii au fost chemați astăzi să voteze în al doilea tur al alegerilor prezidențiale și locale, în urma cărora este de așteptat că partidul de centru-dreapta aflat la putere, GERB, să-și consolideze poziția. În cursa pentru conducerea statului bulgar se află candidatul GERB, Rosen Plevneliev, și candidatul Partidului Socialist, Ivailo Kalfin. În urmă cu o săptămână, la primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, Plevneliev a obținut peste 40 de procente, iar Kalfin aproape 29 de procente. Astăzi, presa bulgară a reușit să ocolească restricțiile privind publicarea sondajelor la ieșirea de la urne și a recurs la prognoze meteo false, rezultate sportive sau personaje de benzi desenate ca acoperire pentru transmiterea rezultatelor preliminare. O agenție de  știri a difuzat materiale despre temperaturi neobișnuite. În condițiile în care temperaturile normale în octombrie la Sofia sunt de circa 13 - 15 grade, agenția a informat că temperaturile în zona sediului central al partidului de guvernământ GERB sunt de 56 de grade, spre deosebire de temperatura de la sediul Partidului Socialist, de 42,5 grade Celsius. Un cotidian a folosit benzi desenate, care prezintă personaje mascate și texte care detaliază procentele obținute de candidații la alegerile prezidențiale, dar și de cei care concurează în alegerile locale. Decodate, mesajele arată că Rosen Plevneliev ar avea aproape 60 la sută din voturi. Președintele în exercițiu al Bulgariei, Gheorghi Pârvanov, provenit din rândurile socialiștilor, a obținut două mandate succesive la conducerea țării și nu mai are dreptul să candideze. Actualul său mandat expiră în ianuarie 2012. 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.