vineri, 16 noiembrie 2018

PROGRAMUL RABLA 2018! Cum să-ți iei o mașină nouă cu ajutor de la stat!

PROGRAMUL RABLA 2018! Cum să-ți iei o mașină nouă cu ajutor de la stat!

Programul Rabla va fi lansat astăzi de Administrația Fondului pentru Mediu care a alocat pentru acest an 133 milioane de lei. Din această sumă, 113 milioane de lei vor ajunge la persoane fizice, diferența de 20 de milioane de lei urmând să fie folosită de firmele care vor să cumpere mașini noi. 

Concret, pentru o mașină predată la Remat în vederea cumpărării uneia noi, statul decontează 6.500 de lei. Un calcul sumar ne arată că Administrația Fondului pentru Mediu va finanța astfel parțial cumpărarea a peste 20.400 de mașini, scrie adevarul.ro.

Conform reglementărilor, pentru a obține prima de casare în programul Rabla, persoanele fizice trebuie să stea în România, să n-aibă datorii la autoritățile locale și să predea la casare un automobil vechi de cel puțin opt ani. Cei care vor să renunțe astfel la mașini trebuie să mai știe că, deși inițial s-a anunțat că mașina predată la centrele de colectare trebuie să aibă Inspecție Tehnică Periodică valabilă, ulterior, prin Odinul Ministerului Mediului, s-a renunțat la această cerință. Singurele condiții sunt ca mașina să aibă toate elementele esențiale și să aibă o vechime de cel puțin 8 ani.

O persoană fizică poate achiziționa mai multe autovehicule noi în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de autovehicule uzate, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe prime de casare, se mai arată în document. Pe post de rablă se vor accepta și microbuzele cu cel mult 22 de locuri.

Rabla Plus pentru mașini electrice și hibrid plug-in

În acest an, programul Rabla Plus va avea același ecobonus de 10.000 de euro la achiziționarea unei mașini pur electrice. Predarea unei rable la Remat nu este obligatorie. Dacă totuși aveți o rablă de predat, la cumpărarea mașinii electrice statul vă va da suplimentar și reducerea de 6.500 de lei (peste 1.400 de euro), reducerea totală ajungând astfel la aproximativ 11.400 de euro.

Anul trecut, acest program a fost un succes, comparativ cu anul precedent 2016, numărul mașinilor 100% electrice nou înmatriculate fiind de peste 1.000 de unități. Se păstrează și anul acesta ecobonusul de 4.500 de euro pentru mașinile hibrid plug-in.

Comenteaza aceasta stire

Bulgaria pune taxe pe poduri, tuneluri și trecători montane
De Neptun TV 16 noiembrie 2018

Românii care vor să tranziteze Bulgaria sau să petreacă vacanța în țara vecină trebuie să știe că vor fi nevoiți să plătească taxe pentru traversarea podurilor, tunelurilor și trecătorilor montane.

ATENȚIE, ȘOFERI! România va avea radare fixe din 2019: lista celor 74 de camere amplasate în țară!
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Poliția Rutieră a semnat un protocol cu CNAIR și va folosi camerele de supraveghere cu rol de radare fixe din 2019.