vineri, 20 iulie 2018

PROGRAMUL RABLA 2018! Cum să-ți iei o mașină nouă cu ajutor de la stat!

PROGRAMUL RABLA 2018! Cum să-ți iei o mașină nouă cu ajutor de la stat!

Programul Rabla va fi lansat astăzi de Administrația Fondului pentru Mediu care a alocat pentru acest an 133 milioane de lei. Din această sumă, 113 milioane de lei vor ajunge la persoane fizice, diferența de 20 de milioane de lei urmând să fie folosită de firmele care vor să cumpere mașini noi. 

Concret, pentru o mașină predată la Remat în vederea cumpărării uneia noi, statul decontează 6.500 de lei. Un calcul sumar ne arată că Administrația Fondului pentru Mediu va finanța astfel parțial cumpărarea a peste 20.400 de mașini, scrie adevarul.ro.

Conform reglementărilor, pentru a obține prima de casare în programul Rabla, persoanele fizice trebuie să stea în România, să n-aibă datorii la autoritățile locale și să predea la casare un automobil vechi de cel puțin opt ani. Cei care vor să renunțe astfel la mașini trebuie să mai știe că, deși inițial s-a anunțat că mașina predată la centrele de colectare trebuie să aibă Inspecție Tehnică Periodică valabilă, ulterior, prin Odinul Ministerului Mediului, s-a renunțat la această cerință. Singurele condiții sunt ca mașina să aibă toate elementele esențiale și să aibă o vechime de cel puțin 8 ani.

O persoană fizică poate achiziționa mai multe autovehicule noi în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de autovehicule uzate, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe prime de casare, se mai arată în document. Pe post de rablă se vor accepta și microbuzele cu cel mult 22 de locuri.

Rabla Plus pentru mașini electrice și hibrid plug-in

În acest an, programul Rabla Plus va avea același ecobonus de 10.000 de euro la achiziționarea unei mașini pur electrice. Predarea unei rable la Remat nu este obligatorie. Dacă totuși aveți o rablă de predat, la cumpărarea mașinii electrice statul vă va da suplimentar și reducerea de 6.500 de lei (peste 1.400 de euro), reducerea totală ajungând astfel la aproximativ 11.400 de euro.

Anul trecut, acest program a fost un succes, comparativ cu anul precedent 2016, numărul mașinilor 100% electrice nou înmatriculate fiind de peste 1.000 de unități. Se păstrează și anul acesta ecobonusul de 4.500 de euro pentru mașinile hibrid plug-in.

Comenteaza aceasta stire

Asigurarea auto RCA! Cât plătesc românii pentru asigurarea mașinii în 2018
De Neptun TV 20 iulie 2018

Acest lucru este valabil și pentru persoane fizice și pentru persoane juridice.

ATENȚIE, turiști români! Modificări importante în Codul Rutier din Grecia - amenzi de până la 2.000 de euro!
De Neptun TV 18 iulie 2018

Grecia a adus modificări importante la Noul Cod Rutier elen, cu pedepse drastice ce pot presupune ridicarea permisului până la cinci ani, amenzi de până la 2.000 de euro și chiar închisoare

Deputații au decis: liber pentru vitezomani! Radarele poliției, semnalate prin afișe cu cel puțin 500 de metri înainte!
De Neptun TV 6 iulie 2018

Potrivit modificărilor adoptate de comisiile parlamentare, “mașinile de poliție cu radar sau polițistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizați cu un panou afișat cu 500-2.000 de metri înainte pe sensul de mers, dar nu mai mult de 1.000 de metri în localitate și 4.000 de metri în afara localităților față de radar”.

Cum pot scăpa șoferii de amenzile de circulație!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Concret, de acum înainte contravenientul poate să ceară în instanță anularea procesului-verbal de amendă dacă polițistul care a aplicat sancțiunea nu...

INFOTRAFIC. Mai multe drumuri naționale rămân blocate din cauza inundațiilor. Trafic feroviar afectat în trei județe
De Neptun TV 2 iulie 2018

Cinci tronsoane de drumuri naționale din județele Covasna, Harghita, Neamț, Suceava și Vâlcea mai sunt blocate în această dimineață din cauza inundațiilor. Traficul feroviar este afectat în județele Brașov, Teleorman și Vâlcea.

ATENȚIE, ȘOFERI! Polițe de asigurare FALSIFICATE - recomandările polițiștilor!
De Neptun TV 27 iunie 2018

Autoritățile le recomandă șoferilor să își verifice online valabilitatea poliței RCA după cinci zile de la emitere.

COD RUTIER 2018! Șoferii care filmează în timp ce conduc vor risca să fie amendați și să li se ia permisul auto
De Neptun TV 23 iunie 2018

Șoferii care folosesc telefonul mobil sau camera pentru a face filmări vor risca o amendă de câteva sute de lei, potrivit unui proiect de act normativ înregistrat recent la Senat.