vineri, 22 februarie 2019

PROGRAMUL RABLA 2018! Cum să-ți iei o mașină nouă cu ajutor de la stat!

PROGRAMUL RABLA 2018! Cum să-ți iei o mașină nouă cu ajutor de la stat!

Programul Rabla va fi lansat astăzi de Administrația Fondului pentru Mediu care a alocat pentru acest an 133 milioane de lei. Din această sumă, 113 milioane de lei vor ajunge la persoane fizice, diferența de 20 de milioane de lei urmând să fie folosită de firmele care vor să cumpere mașini noi. 

Concret, pentru o mașină predată la Remat în vederea cumpărării uneia noi, statul decontează 6.500 de lei. Un calcul sumar ne arată că Administrația Fondului pentru Mediu va finanța astfel parțial cumpărarea a peste 20.400 de mașini, scrie adevarul.ro.

Conform reglementărilor, pentru a obține prima de casare în programul Rabla, persoanele fizice trebuie să stea în România, să n-aibă datorii la autoritățile locale și să predea la casare un automobil vechi de cel puțin opt ani. Cei care vor să renunțe astfel la mașini trebuie să mai știe că, deși inițial s-a anunțat că mașina predată la centrele de colectare trebuie să aibă Inspecție Tehnică Periodică valabilă, ulterior, prin Odinul Ministerului Mediului, s-a renunțat la această cerință. Singurele condiții sunt ca mașina să aibă toate elementele esențiale și să aibă o vechime de cel puțin 8 ani.

O persoană fizică poate achiziționa mai multe autovehicule noi în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de autovehicule uzate, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe prime de casare, se mai arată în document. Pe post de rablă se vor accepta și microbuzele cu cel mult 22 de locuri.

Rabla Plus pentru mașini electrice și hibrid plug-in

În acest an, programul Rabla Plus va avea același ecobonus de 10.000 de euro la achiziționarea unei mașini pur electrice. Predarea unei rable la Remat nu este obligatorie. Dacă totuși aveți o rablă de predat, la cumpărarea mașinii electrice statul vă va da suplimentar și reducerea de 6.500 de lei (peste 1.400 de euro), reducerea totală ajungând astfel la aproximativ 11.400 de euro.

Anul trecut, acest program a fost un succes, comparativ cu anul precedent 2016, numărul mașinilor 100% electrice nou înmatriculate fiind de peste 1.000 de unități. Se păstrează și anul acesta ecobonusul de 4.500 de euro pentru mașinile hibrid plug-in.

Comenteaza aceasta stire

Sfaturi de la polițiști pentru circulație în siguranță pe vreme rea! Nu vă angajați în depășiri riscante
De Neptun TV 12 februarie 2019

Pentru o călătorie în siguranță, în contextul avertizărilor meteorologice, polițiștii vă sfătuiesc să circulați cu viteză redusă și să nu vă angajați în depășiri riscante.

Mii de vehicule verificate în trafic de RAR anul trecut prezentau pericol de accidente. Componentele la care au fost descoperite cele mai multe probleme
De Mediafax 11 februarie 2019

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara, și a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme, informează un comunicat al autorității.

ATENȚIE, ȘOFERI! Schimbări ale taxei de drum pentru transportatorii care circulă în Ungaria, din 3 februarie
De Neptun TV 29 ianuarie 2019

MAE anunță că, de la 3 februarie, transportatorii care tranzitează Ungaria vor fi obligați să introducă noi informații în sistemul de colectare a taxelor de drum HU-GO, precum marca autovehicului, certificatul de înmatriculare și anul fabricației, pentru verificarea încadrării în normelor de poluare