sîmbătă, 20 iulie 2019

PROIECT. Elevii vor primi lunar vouchere de la stat pentru notele obținute - chiulangiii vor aduce bani de acasă

PROIECT. Elevii vor primi lunar vouchere de la stat pentru notele obținute - chiulangiii vor aduce bani de acasă

Toți elevii din România vor putea primi, lunar, câte un voucher, în funcție de rezultatele evidențiate în catalog, iar cei care nu prea frecventează cursurile vor fi obligați să plătească pentru continuarea studiilor.

Măsurile sunt cuprinse într-un proiect de lege care are ca scop motivarea elevilor pentru obținerea unor rezultate meritorii și diminuarea absenteismului școlar.

Potrivit documentului aflat încă în lucru, voucherele ar urma să fie acordate doar copiilor care termină anul școlar cu medii mari, și ar trebui ridicate de la secretariatul fiecărei unități de învățământ.

Elevii aflați la polul opus vor trebui, dimpotrivă, să vină cu bani de acasă.

"Cine rămâne repetent, deci nu are chef să învețe, va trebui să vină cu bani de acasă dacă vrea o diplomă de absolvent de 8, 10 clase sau Bacalaureat. Nu e nimeni obligat să aibă studii", a declarat unul dintre parlamentarii care lucrează la actul normativ, citat de Libertatea.ro.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Daniel Ababei, elev de nota 10 la bacalaureat: 'În sistemul de învățământ românesc se pune accentul pe cantitatea informației, nu pe calitate'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Daniel Ababei a obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat. Din toamnă, va urma cursurile universității „Imperial College London“, la Secția de securitate cibernetică.

CONSTANȚA. Calendarul probelor scrise la Bacalaureat 2019. Când se vor afișa primele rezultate
De Neptun TV 1 iulie 2019

Luni, 1 iulie, se desfășoară proba scrisă la Limba și Literatura Română. Timpul destinat elaborării lucrării este de trei ore.