vineri, 20 iulie 2018

Proiect Erasmus la Colegiul Național Pedagogic ',Constantin Brătescu'

Proiect Erasmus la Colegiul Național Pedagogic ',Constantin Brătescu'

 În perioada 11 – 17.03.2018, în Waltrop, Germania, a avut loc cea de a patra întâlnire din cadrul proiectului Erasmus + ,,On the Move in Europe”, derulat de Colegiul Național Pedagogic ,,Constantin Brătescu” din Constanța în parteneriat cu liceul german și alte patru licee din țările implicate în proiect: Olanda, Spania, Italia și Ungaria. Proiectul de parteneriat doar între școli în cadrul programului Erasmus +, acțiunea KA2, este al doilea dintre cele trei proiecte Erasmus + care se desfășoară în acest an în Colegiu. 

La această activitate au participat două cadre didactice – prof. dr. Anamaria Ciobotaru – coordonatorul proiectului și prof. dr. Polixenia Popescu  - membru al echipei de proiect și patru elevi din clasele a X-a și a XI-a.

Activitățile derulate în cadrul acestei întâlniri s-au derulat sub egida ,,Spot Light on Democracy”. Elevii din cele cinci instituții partenere ale liceului Stadische Reaschule din Waltrop au asistat la lecții predate de profesorii liceului gazdă elevilor de alte naționalități, integrați în sistemul educațional german, au participat la work-shop-uri interactive pe tema proiectului, derulând activități ca: construirea unor mesaje despre valorile democrației care au fost înscrise pe zmee confecționate în cadrul atelierelor, lansate ulterior în curtea școlii, scierea unui cântec despre valorile democrației și drepturile omului, confecționarea unei ,,Case Europene Comune”, vizitarea orașelor Dortmund și Recklinghausen, etc.

Una dintre cele mai importante experiențe a fost vizitarea Parlamentului din Düsseldorf unde un membru al Parlamentului greman le-a vorbit elevilor despre valorile democrației și drepturile omului. Elevii au avut oportunitatea de a asista la sesiunea de lucru a unei Comisii de Experți a Parlamentului. 

Materialele elaborate de elevii participanți la proiect au fost prezentate de către aceștia în fața reprezentanților autorităților locale (la activitate a participat primarul orașului Waltrop), profesorilor și părinților.

Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în Italia, în luna noiembrie a acestui an.

 

Comenteaza aceasta stire

Rezultate Titularizare 2018. S-au afișat notele obținute de profesori la examen!
De Neptun TV 17 iulie 2018

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene pe 17 iulie și 18 iulie.

Absolvenții promoției 2018 au 60 de zile de la absolvire pentru a se înregistra în evidențele ANOFM pentru integrarea pe piața muncii
De Mediafax 11 iulie 2018

Potrivit unui comunicat al ANOFM, înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

REZULTATE FINALE BAC 2018 | O elevă care a depus contestație la toate probele scrise de la Bac a obținut media zece
De Mediafax 9 iulie 2018

Miriam Dobre a declarat, luni, că a terminat liceul la specializarea Matematică – Informatică și că nu i-a venit să creadă că a obținut media 10 la Bac.

Elevii de 10 ai Constanței! Doi tineri au obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Constanța se menține de ani de zile în a doua jumătate a topului național privind promovabilitatea la Bacalaureat, cu un procent de sub 50%.

BACALAUREAT 2018. S-au afișat notele la examenul de Bacalaureat - până la ce oră se depun contestațiile!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Cei peste 136.000 de elevi care s-au înscris pentru examenul de bacalaureat vor afla astăzi primele rezultate, urmând ca tot miercuri, între orele 12:00 și 16:00, să poată depune, dacă e cazul, contestații.

CONSTANȚA. Mii de elevi au susținut astăzi proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat: 'Au fost probleme de olimpiadă la matematică'
De Neptun TV 27 iunie 2018

La porțile Liceului Teoretic Ovidius, pe elevi îi așteptau părinții, prietenii, dar și profesorii care i-au meditat și care au avut emoții la fel de mari

Elevii clasei a XII-a susțin prima probă la BAC, cea de Limba și Literatura Română
De Neptun TV 25 iunie 2018

Elevii vor afla primele REZULTATE ale examenului de BACALAUREAT în 4 iulie 2018, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 9 iulie.

Au fost publicate rezultatele finale la Evaluarea Națională! Când încep înscrierile pentru admiterea la liceu! CALENDAR Admitere 2018
De Neptun TV 23 iunie 2018

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost afișate, sâmbătă după amiaza, la centrele de examen și pe evaluare.edu.ro. Aproape 24.000 de elevi au depus contestații, dintre care peste 3.000 au fost înregistrate în Capitală.

CONSTANȚA. Diana Pavlov, eleva care a luat 10 la Evaluarea Națională fără să fi făcut meditații: 'Am învățat zilnic'!
De Neptun TV 21 iunie 2018

O elevă din Constanța a reușit să obțină note maxime la Evaluarea Națională fără să fi făcut lecții în particular. Ea mai are un frate geamăn, David, care excelează la handbal.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018. Un liceu din Constanța, în top 10 al celor mai bune licee din România
De Neptun TV 20 iunie 2018

Rezultatul acestui examen contează în procent de 80% pentru înscrierea la liceu.