luni, 25 martie 2019

Proiect Erasmus la Colegiul Național Pedagogic ',Constantin Brătescu'

Proiect Erasmus la Colegiul Național Pedagogic ',Constantin Brătescu'

 În perioada 11 – 17.03.2018, în Waltrop, Germania, a avut loc cea de a patra întâlnire din cadrul proiectului Erasmus + ,,On the Move in Europe”, derulat de Colegiul Național Pedagogic ,,Constantin Brătescu” din Constanța în parteneriat cu liceul german și alte patru licee din țările implicate în proiect: Olanda, Spania, Italia și Ungaria. Proiectul de parteneriat doar între școli în cadrul programului Erasmus +, acțiunea KA2, este al doilea dintre cele trei proiecte Erasmus + care se desfășoară în acest an în Colegiu. 

La această activitate au participat două cadre didactice – prof. dr. Anamaria Ciobotaru – coordonatorul proiectului și prof. dr. Polixenia Popescu  - membru al echipei de proiect și patru elevi din clasele a X-a și a XI-a.

Activitățile derulate în cadrul acestei întâlniri s-au derulat sub egida ,,Spot Light on Democracy”. Elevii din cele cinci instituții partenere ale liceului Stadische Reaschule din Waltrop au asistat la lecții predate de profesorii liceului gazdă elevilor de alte naționalități, integrați în sistemul educațional german, au participat la work-shop-uri interactive pe tema proiectului, derulând activități ca: construirea unor mesaje despre valorile democrației care au fost înscrise pe zmee confecționate în cadrul atelierelor, lansate ulterior în curtea școlii, scierea unui cântec despre valorile democrației și drepturile omului, confecționarea unei ,,Case Europene Comune”, vizitarea orașelor Dortmund și Recklinghausen, etc.

Una dintre cele mai importante experiențe a fost vizitarea Parlamentului din Düsseldorf unde un membru al Parlamentului greman le-a vorbit elevilor despre valorile democrației și drepturile omului. Elevii au avut oportunitatea de a asista la sesiunea de lucru a unei Comisii de Experți a Parlamentului. 

Materialele elaborate de elevii participanți la proiect au fost prezentate de către aceștia în fața reprezentanților autorităților locale (la activitate a participat primarul orașului Waltrop), profesorilor și părinților.

Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în Italia, în luna noiembrie a acestui an.

 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Licean premiat de NASA - Theodor a ajuns și în finala Olimpiadei Geniilor!
De Neptun TV 21 martie 2019

Un elev din Medgidia a fost premiat de NASA pentru eseul său despre organizarea unei stații orbitale în Cosmos. Theodor Florentin Furtună este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia și a participat și la Olimpiada Geniilor, unde s-a calificat în finală cu un proiect despre salvarea parcurilor naționale din România.

Simulare Evaluare Națională: Elevii claselor VII-VIII susțin astăzi proba la matematică!
De Neptun TV 12 martie 2019

Elevii de clasa a VIII-a și, în premieră, cei de a VII-a, susțin, marți simularea Evaluării Naționale la proba Matematică. Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019.

SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2019 EDU.RO! Ce a picat la Limba Română
De Neptun TV 11 martie 2019

Simularea la Evaluarea Națională 2019 a început azi cu proba la Limba și Literatura Română, pentru elevii de clasa a VII-a și a VIII-a.