marţi, 25 septembrie 2018

Proiect Erasmus la Colegiul Național Pedagogic ',Constantin Brătescu'

Proiect Erasmus la Colegiul Național Pedagogic ',Constantin Brătescu'

 În perioada 11 – 17.03.2018, în Waltrop, Germania, a avut loc cea de a patra întâlnire din cadrul proiectului Erasmus + ,,On the Move in Europe”, derulat de Colegiul Național Pedagogic ,,Constantin Brătescu” din Constanța în parteneriat cu liceul german și alte patru licee din țările implicate în proiect: Olanda, Spania, Italia și Ungaria. Proiectul de parteneriat doar între școli în cadrul programului Erasmus +, acțiunea KA2, este al doilea dintre cele trei proiecte Erasmus + care se desfășoară în acest an în Colegiu. 

La această activitate au participat două cadre didactice – prof. dr. Anamaria Ciobotaru – coordonatorul proiectului și prof. dr. Polixenia Popescu  - membru al echipei de proiect și patru elevi din clasele a X-a și a XI-a.

Activitățile derulate în cadrul acestei întâlniri s-au derulat sub egida ,,Spot Light on Democracy”. Elevii din cele cinci instituții partenere ale liceului Stadische Reaschule din Waltrop au asistat la lecții predate de profesorii liceului gazdă elevilor de alte naționalități, integrați în sistemul educațional german, au participat la work-shop-uri interactive pe tema proiectului, derulând activități ca: construirea unor mesaje despre valorile democrației care au fost înscrise pe zmee confecționate în cadrul atelierelor, lansate ulterior în curtea școlii, scierea unui cântec despre valorile democrației și drepturile omului, confecționarea unei ,,Case Europene Comune”, vizitarea orașelor Dortmund și Recklinghausen, etc.

Una dintre cele mai importante experiențe a fost vizitarea Parlamentului din Düsseldorf unde un membru al Parlamentului greman le-a vorbit elevilor despre valorile democrației și drepturile omului. Elevii au avut oportunitatea de a asista la sesiunea de lucru a unei Comisii de Experți a Parlamentului. 

Materialele elaborate de elevii participanți la proiect au fost prezentate de către aceștia în fața reprezentanților autorităților locale (la activitate a participat primarul orașului Waltrop), profesorilor și părinților.

Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în Italia, în luna noiembrie a acestui an.

 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. 14 cabinete medicale școlare de stomatologie vor fi renovate! GALERIE FOTO
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Peste două luni, elevii vor avea la dispoziție servicii de îngrijire a danturii, cu ajutorul unor aparaturi medicale noi.

Greșeli în manualele de matematică și română. Asociația Părinților: Să-și asume Editura erorile!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Mai multe greșeli au fost depistate în manualul de Limba Română pentru elevii din clasa a VI-a, dar și în manualul de Matematică și Explorarea Mediului pentru elevii din clasa I-a. MEN susține că inițial cel din urmă manuscris avea mai multe erori, care au fost corectate de redactori.

Schimbările din programa școlară! Daniel Funeriu: Sunt prea puține conținuturi, nu prea multe
De Mediafax 12 septembrie 2018

Conținutul multora dintre materiile predate în sistemul de învățământ românesc a rămas constant, potrivit fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, care declară că esența livrării mesajului de calitate e profesorul și că, în opinia sa, sunt prea puține conținuturi, nu prea multe.

Peste 7.000 de polițiști vor acționa în zona unităților de învățământ, cu ocazia deschiderii noului an școlar
De Neptun TV 9 septembrie 2018

Majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul petrecându-se în zona adiacentă acestora, se mai arată în comunicat. Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi și loviri sau alte violențe, siguranța copiilor nefiind afectată în mod grav, menționează Poliția Română.

CONSTANȚA, Olimpici promovați pe panouri publicitare: 'Ne mândrim cu ei și vrem să-i facem cunoscuți'
De Neptun TV 27 august 2018

Trei elevi medaliați la olimpiade internaționale sunt promovați pe panouri publicitare amplasate pe două bulevarde din municipiul Constanța. Instituția de învățământ încearcă să scoată în evidență valorile care cresc și se formează pe băncile școlii.