duminică, 21 iulie 2019

Proiectul gazoductului Bulgaria - România - Ungaria - Austria, adoptat la București de toți partenerii!

De Mediafax 18:29, 28 septembrie 2017 91 vizite Economic
Proiectul gazoductului Bulgaria - România - Ungaria - Austria, adoptat la București de toți partenerii!

Reprezentanții la vârf ai statelor partenere care vor dezvolta proiectul BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria) au semnat azi, la București, un memorandum prin care se angajează că îl vor finaliza, execuția efectivă urmând să demareze în prima parte a anului viitor.

Autoritățile de la București au emis deja documentația de construire și derulează licitații pentru atribuirea lucrărilor (partea de proiectare și partea de echipamente pentru stații), a anunțat ministrul român al Energiei, Toma Petcu, prezent la semnarea memorandumului BRUA.

Au fost semnate deja contractele și urmează ca în decembrie să fie semnate contractele pentru partea de execuție, avem finalizată și achiziția de conductă”, a spus Toma Petcu.

Prin memorandum, toate țările partenere au stabilit că va fi o interconectare de tip „reverse-flow” (în ambele sensuri de circulație a combustibilului), în toate cele patru state.

La finalul reuniunii de la București a CESEC (Central and South Eastern Europe Gas Connectivity), în cadrul căreia s-a semnat memorandumul, comisarul european pentru energie și schimbări climatice, Miguel Arias Canete, a declarat că Executivul european va face toate eforturile necesare pentru ca proiectul BRUA să continue. Oficialul european s-a referit la acest proiect ca la una dintre „lecțiile” pe care ar trebui să le învățăm din criza energetică.

Este nevoie de interconectări și, pentru a avea solidaritate, avem nevoie de reverse-flows”, a spus Miguel Arias Canete.

Comenteaza aceasta stire