vineri, 21 iunie 2019

Proiectul „Horizon 2020“ a fost lansat la Constanța

Profesorii universitari spun că se află în fața unui program european pe termen lung. România bifează poate cea mai importantă prezență pe care a avut-o vreodată la un eveniment de o asemenea valoare.

„Este un proiect de 74 de miliarde de euro, divizat în 18 programe“, a declarat Irina Ispas, coordonator național Horizon 2020.

Manifestarea de astăzi pune Constanța pe harta interesului masiv pentru cercetare. Programul le dă posibilitatea  Universităților să conceapă proiecte în vederea obținerii de bani eropeni.

„Sper să aducă un suflu nou în această schemă a modalităților de a accesa fonduri și că cercetătorii vor profita de pe urma a ce se întâmplă aici“, a declarat Ion Bordeianu, rectorul Universității „Ovidius“.

300 de profesori și cercetători de la cele mai prestigioase universități din țară, dar și profesori din Europa dezbat timp de trei zile la Constanța  modalitățile în care fondurile europene pot fi accesate. 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Mesajul polițiștilor pentru absolvenții de liceu: 'Bucurați-vă în siguranță!'. Amenzi pentru elevii care ies pe geamul mașinii
De Neptun TV 25 mai 2019

Elevii claselor a XII-a pun punct anilor de liceu și se pregătesc pentru Bacalaureat. Terminarea liceului este un bun prilej pentru petreceri.