vineri, 19 aprilie 2019

Proiectul „Horizon 2020“ a fost lansat la Constanța

Profesorii universitari spun că se află în fața unui program european pe termen lung. România bifează poate cea mai importantă prezență pe care a avut-o vreodată la un eveniment de o asemenea valoare.

„Este un proiect de 74 de miliarde de euro, divizat în 18 programe“, a declarat Irina Ispas, coordonator național Horizon 2020.

Manifestarea de astăzi pune Constanța pe harta interesului masiv pentru cercetare. Programul le dă posibilitatea  Universităților să conceapă proiecte în vederea obținerii de bani eropeni.

„Sper să aducă un suflu nou în această schemă a modalităților de a accesa fonduri și că cercetătorii vor profita de pe urma a ce se întâmplă aici“, a declarat Ion Bordeianu, rectorul Universității „Ovidius“.

300 de profesori și cercetători de la cele mai prestigioase universități din țară, dar și profesori din Europa dezbat timp de trei zile la Constanța  modalitățile în care fondurile europene pot fi accesate. 

Comenteaza aceasta stire

Admiterea la școlile de poliție nu se organizează anul acesta. Motivul invocat de autorități
De Neptun TV 3 aprilie 2019

În anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere, anunță MAI.

Începe a doua etapă de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2019 - 2020
De Neptun TV 2 aprilie 2019

În prima etapă de înscriere în învățământul primar au fost depuse la nivel național 150.084 de cereri.

Dezastru național la simularea de la Bacalaureat! Rata de promovare de 36,88%!
De Neptun TV 30 martie 2019

Rezultatele de la simularea de la Bacalaureat, organizată de Ministerul Educației Naționale în perioada 11-13 martie, arată o rată cumulată de promovare, la clasele XI-XII, de 36,88%, în creștere cu 0,36% față de anul trecut, când a fost de 36,52%.

REZULTATE SIMULARE BAC 2019, anunțate astăzi. Notele obținute la simularea examenului de Bacalaureat nu se contestă
De Mediafax 29 martie 2019

Notele obținute nu se contestă și pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinții acestora.

Neptun TV, gazdă pentru 'Școala altfel'! Copiii au pășit în redacție și au învățat cum se realizează știrile!
De Neptun TV 26 martie 2019

Neptun TV a fost, astăzi, gazdă pentru “Școala Altfel”. Elevi de la Școala nr 39 din Constanța au învațat cum se realizează știrile - și chiar au încercat să le facă.

CONSTANȚA. Licean premiat de NASA - Theodor a ajuns și în finala Olimpiadei Geniilor!
De Neptun TV 21 martie 2019

Un elev din Medgidia a fost premiat de NASA pentru eseul său despre organizarea unei stații orbitale în Cosmos. Theodor Florentin Furtună este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia și a participat și la Olimpiada Geniilor, unde s-a calificat în finală cu un proiect despre salvarea parcurilor naționale din România.