vineri, 19 iulie 2019

Promisiunea lui Iohannis: Aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise la Revoluție

Promisiunea lui Iohannis: Aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise la Revoluție

Klaus Iohannis a declarat că, la 29 ani de la Revoluție, va continua să militeze pentru aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise și că "onorăm memoria victimelor Revoluției doar opunându-ne ferm oricăror atacuri împotriva justiției și a instituțiilor democratice".

 

„În Decembrie 1989, sătui de abuzuri și neajunsuri, românii au ales să lupte în stradă pentru idealurile lor. Semenii noștri și-au dat viața pentru ca noi să trăim astăzi în libertate și democrație. Voi milita, în continuare, pentru aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise atunci”, a scris Klaus Iohannis, vineri, pe Facebook.

De asemenea, șeful statului a subliniat că românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupție.

„Istoria ne arată că niciun regim care își umilește și disprețuiește propriii cetățeni nu poate rezista. Românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupție, incompetență și pe disprețul profund față de cetățean. Onorăm memoria victimelor Revoluției doar opunându-ne ferm oricăror atacuri împotriva justiției și a instituțiilor democratice”, a conchis Iohannis.

De altfel, președintele Klaus Iohannis a depus, vineri dimineață, o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției la troița din Piața Universității.

În urmă cu 28 de ani, în București izbucnea Revoluția care a dus la căderea regimului comunist. După o noapte de foc, Nicolae Ceușeascu fugea, puterea rămânând scurtă vreme în mâinile poporului din stradă. Manifestațiile începute la Timișoara, în 15 decembrie 1989, ca răspuns la încercarea guvernului de a-l evacua pe pastorul reformat Laszlo Tokes, însoțite de o reprimare sângeroasă, dar și de declararea orașului liber de comunism, în 20 decembrie 1989, și-au găsit ecoul la București în 21 decembrie.

 

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.