sîmbătă, 24 februarie 2018

Propunerile candidaților PNL Constanța la alegerile parlamentare - VIDEO

Uniformizarea legislaţiei în domeniul maritim şi limitarea mandatelor parlamentarilor la două. Sunt câteva dintre propunerile candidatului PNL Constanţa la Senat, Vergil Chiţac. Acesta susţine şi un proiect de lege prin care să li se interzică firmelor care au contracte cu statul să finanţeze partidele. Candidatul PNL la Camera Deputaţilor, Bogdan Huţucă, vrea măsuri pentru prevenirea corupţiei în achiziţiile publice.

Candidatul PNL la Senat, Vergil Chițac, susține unformizarea legislației din domeniul maritim.

Concret, acesta vrea ca marinarii de carieră să primească la pensie o parte din taxele pe care, în prezent, le plătesc în țările în care au contracte de muncă. Chițac a declarat că mulți dintre aceștia figurează în țară cu salariul minim pe economie și că vor avea pensii de mizerie dacă lucrurile nu se schimbă.

În politică, liberalul propune ca parlamentarii să nu poată avea mai mult de 2 mandate. Tototdată, Chițac vrea o lege care să le interzică firmelor, care încheie contracte cu statul, să finanțeze partidele politice. Chițac este primul pe lista de Senat a candidaților PNL Constanța și a făcut anunțurile într-o conferință de presă la care a participat și candidatul liberal la Camera Deputaților, Bogdan Huțucă.

Acesta a atras atenția că pentru ca instituțiile statului să aibă un buget consolidat este nevoie de o lege care să prevină corupția în sistemul de achiziții publice.

De aici, susține Huțucă, România poate avea resurse și pentru a redresa domenii precum sănătatea și educația.

Comenteaza aceasta stire

ROMÂNIA30.RO: Disperarea domnului Tapalaga
De Neptun TV 13 februarie 2018

Fostul colonel SRI, Danile Dragomir, a postat astăzi pe blogul său câteva concluzii după ce a citit editorialul de azi al domnului Tapalaga.

Alina Mungiu Pipidi menționează editorialul lui Daniel Dragomir publicat în EUObserver
De Neptun TV 13 februarie 2018

Este nevoie de o comunicare transparentă și argumentată a situației din România în mediile externe.

Daniel Dragomir, acuzații grave în 'Black Cube': Dosarul a pornit de la sesizarea lui Lucian Pahonțu, fostul șef SPP acuzat de Liviu Dragnea de implicare politică
De Robert Nenciu 9 februarie 2018

Noi acuzați în dosarul „Black Cube”. Prezent astăzi la DIICOT, fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, inculpat in acest dosar, a venit cu noi date. El a declarat că dosarul a început de la o sesizare a șefului SPP, generalul Lucian Pahonțu. Fostul ofiter SRI a afirmat că va sesiza Inspecția Judiciară și ministerul Justiției în acest sens. Implicarea SPP în anumite dosare trebuie analizată în cadrul unei Comisii Parlamentare, este de părere președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care a spus că înființarea unei astfel de comisii este inevitabilă.

Carmen Dan a oferit explicația scăderea salariilor polițiștilor
De Robert Nenciu 7 februarie 2018

Continuă războiul declarațiilor pe tema salariilor. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat astăzi că sporul de 40% pentru polițiști nu s-a tăiat, ci nu mai este legal.

Amenzi mai mari pentru gesturi obscene, înjurături și amenințări în public!
De Neptun TV 5 februarie 2018

Senatul a adoptat, în ședința de azi, o propunere legislativă prin care vor fi majorate amenzile pentru gesturile obscene în public, în instituțiile publice, dar și amenzile pentru înjurăturile și amenințările cu acte de violență.

Călin Popescu Tăriceanu: 'România de astăzi, un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei'
De Neptun TV 30 ianuarie 2018

Călin Popescu Tăriceanu a susținut un discurs în care a vorbit despre problemele legate de abuzuri cu care se confruntă România zi de zi.

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului!
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere în Parlament, după ce 282 de parlamentari au votat pentru, 136 împotrivă și o abținere.

EuObserver: 'România, la ceasul reîntoarcerii la epoca sovietică?'
De Neptun TV 27 ianuarie 2018

Abuzurile din justiție și poliția secretă din România, toate sub parafa luptei anticorupție, constituie subiectul unui editorial publicat în EuObserver.

Cine sunt membrii noului GUVERN - lista completă a miniștrilor!
De Neptun TV 26 ianuarie 2018

Guvernul Dăncilă își schimbă structura și va avea patru vicepremieri, potrivit unor surse politice, cei patru fiind Viorel Ștefan, Ana Birchall, Paul Stănescu și Grațiela Gavrilescu.