sîmbătă, 23 iunie 2018

Propunerile candidaților PNL Constanța la alegerile parlamentare - VIDEO

Uniformizarea legislaţiei în domeniul maritim şi limitarea mandatelor parlamentarilor la două. Sunt câteva dintre propunerile candidatului PNL Constanţa la Senat, Vergil Chiţac. Acesta susţine şi un proiect de lege prin care să li se interzică firmelor care au contracte cu statul să finanţeze partidele. Candidatul PNL la Camera Deputaţilor, Bogdan Huţucă, vrea măsuri pentru prevenirea corupţiei în achiziţiile publice.

Candidatul PNL la Senat, Vergil Chițac, susține unformizarea legislației din domeniul maritim.

Concret, acesta vrea ca marinarii de carieră să primească la pensie o parte din taxele pe care, în prezent, le plătesc în țările în care au contracte de muncă. Chițac a declarat că mulți dintre aceștia figurează în țară cu salariul minim pe economie și că vor avea pensii de mizerie dacă lucrurile nu se schimbă.

În politică, liberalul propune ca parlamentarii să nu poată avea mai mult de 2 mandate. Tototdată, Chițac vrea o lege care să le interzică firmelor, care încheie contracte cu statul, să finanțeze partidele politice. Chițac este primul pe lista de Senat a candidaților PNL Constanța și a făcut anunțurile într-o conferință de presă la care a participat și candidatul liberal la Camera Deputaților, Bogdan Huțucă.

Acesta a atras atenția că pentru ca instituțiile statului să aibă un buget consolidat este nevoie de o lege care să prevină corupția în sistemul de achiziții publice.

De aici, susține Huțucă, România poate avea resurse și pentru a redresa domenii precum sănătatea și educația.

Comenteaza aceasta stire

Mandatul lui Andrei Năstase, INVALIDAT. Scrutinul pentru desemnarea primarului Chișinăului a fost ANULAT
De Neptun TV 19 iunie 2018

Partidul Socialist ceruse instanței să declare nule alegerile locale anticipate desfășurate în 3 iunie, argumentând că Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr (centru-dreapta), a organizat acțiuni electorale în ziua celui de-al doilea tur de scrutin.

Sute de mii de oameni protestează împotriva statului paralel
De Neptun TV 9 iunie 2018

Mai multe persoane, prezente sâmbătă în Piața Victoriei, pentru mitingul PSD - ALDE, au prezentat stări de rău.

CONSTANȚA. PNL a demarat Campania 'Orașul poartă semnătura ta'!
De Robert Nenciu 29 mai 2018

Potrivit liberalilor, în urma răspunsurilor primite de la constănțeni, o parte din probleme se vor materializa în proiecte de hotărâre ce vor fi supuse votului Consiliului Local Constanța.