marţi, 18 septembrie 2018

Propunerile candidaților PNL Constanța la alegerile parlamentare - VIDEO

Uniformizarea legislaţiei în domeniul maritim şi limitarea mandatelor parlamentarilor la două. Sunt câteva dintre propunerile candidatului PNL Constanţa la Senat, Vergil Chiţac. Acesta susţine şi un proiect de lege prin care să li se interzică firmelor care au contracte cu statul să finanţeze partidele. Candidatul PNL la Camera Deputaţilor, Bogdan Huţucă, vrea măsuri pentru prevenirea corupţiei în achiziţiile publice.

Candidatul PNL la Senat, Vergil Chițac, susține unformizarea legislației din domeniul maritim.

Concret, acesta vrea ca marinarii de carieră să primească la pensie o parte din taxele pe care, în prezent, le plătesc în țările în care au contracte de muncă. Chițac a declarat că mulți dintre aceștia figurează în țară cu salariul minim pe economie și că vor avea pensii de mizerie dacă lucrurile nu se schimbă.

În politică, liberalul propune ca parlamentarii să nu poată avea mai mult de 2 mandate. Tototdată, Chițac vrea o lege care să le interzică firmelor, care încheie contracte cu statul, să finanțeze partidele politice. Chițac este primul pe lista de Senat a candidaților PNL Constanța și a făcut anunțurile într-o conferință de presă la care a participat și candidatul liberal la Camera Deputaților, Bogdan Huțucă.

Acesta a atras atenția că pentru ca instituțiile statului să aibă un buget consolidat este nevoie de o lege care să prevină corupția în sistemul de achiziții publice.

De aici, susține Huțucă, România poate avea resurse și pentru a redresa domenii precum sănătatea și educația.

Comenteaza aceasta stire

Ordonanța de urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat - publicată în Monitorul Oficial
De Neptun TV 7 septembrie 2018

Potrivit acestuia, veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 8,8 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile cresc cu 9,9 miliarde de lei.

Fostul ministru britanic al Apărării și New Europe, atac la Kovesi și Statul Paralel
De Neptun TV 22 august 2018

Această potențială decizie vine după ani de acuzații din ce în ce mai grave și mai publice de tactici necinstite și înșelătoare folosite pentru a obține rata de condamnare impresionantă a DNA de 92%. Îngrijorările cu privire la un sistem de justiție politizată, care încalcă statul de drept și procedurile legale, i-au făcut pe unii dintre membri guvernului să se gândească la o astfel de întreprindere dramatică, informează, încea mai recentă ediție a sa, reputatul săptămânal cu sediul central la Bruxelles, New Europe, o voce extreme de puternică, neafiliată politic, în cadrul Uniunii Europene.

Premieră în politica românească: Guvernul a solicitat convocarea CSAT pentru rectificarea bugetară
De Mediafax 22 august 2018

Executivul a făcut acest demers în temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consililui Suprem de Apărare a Țării.