luni, 26 februarie 2018

Protest național al personalului de pe ambulanțe - sindicaliștii au pichetat ministerele Muncii și Sănătății

Sute de angajaţi ai sistemului sanitar, din toată ţara, au pichetat, din nou, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. La protestul din Capitală au participat şi 20 de sindicalişti constănţeni. Au cerut la unison, stoparea diminuării veniturilor lunare, suplimentarea de posturi, dar şi înnoirea parcului auto. De cealaltă parte, ministrul Sănătăţii îi asigură pe sindicalişti că salariile lor nu vor scădea de la 1 ianuarie 2018.

De Andreea Bajdechi 9:00, 11 octombrie 2017 167 vizite Sanatate

Sindicaliștii și-au exprimat nemulțumirile, prima dată, în fața Ministerului Muncii. Revendicările, spun ei, sunt de bun simț.

Câțiva dintre cei prezenți au mers apoi la Ministerul Sănătății. Au ridicat și alte probleme cum ar fi starea ambulanțelor. Sute de autoutilitare din toată țara sunt numai bune de dus la fier vechi. 

În Capitală au fost prezenți și 20 de sindicaliști din Constanța.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat astăzi că nu vor exista scăderi salariale în serviciile de ambulanță, iar regulamentul de sporuri este în curs de elaborare.

Serviciile de Ambulanță au declanșat o acțiune de protest la nivel național, pe perioadă nedeterminată. Din 5 octombrie, pe toate ambulanțele au fost puse afișe cu inscripția „Protest național”, în timp ce personalul TESA poartă banderole albe pe echipamentul de lucru, fără ca activitatea să fie afectată.

Recomandare: Serviciile de Ambulanță au declanșat o acțiune de protest la nivel național

IMAGINI: Serviciul Județean de Ambulanță Constanța

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Gripa face ravagii la Constanța! Toate spitalele sunt în carantină - o femeie luptă pentru viața sa în Secția de Terapie Intensivă!
De Antonia Maer 15 februarie 2018

Semnal de alarmă din partea medicilor constănțeni. 73 de cazuri de gripă au fost confirmate deja în Constanța, de la începutul sezonului. Cel mai grav caz este al unei femei care luptă pentru viață în Secția de Terapie Intensivă, după ce ar fi contactat virusul gripal. În toate spitalele din Constanța a fost instituită carantina, mai ales că și numărul virozelor respiratorii este în creștere.

CONSTANȚA. Investiții masive în sistemul de sănătate constănțean - Spitalul Județean de Urgență va primi mai multe aparate de ultimă generație!
De Roxana Glăvan 14 februarie 2018

Și Secția de Sterilizare a primit fonduri de la Consiliul Județean Constanța, iar reparații capitale se fac și la Laboratorul de Angiografie. Pe lângă calculatoare, paturi și dotări specifice urgenței, sunt vești și pentru introducerea în circuitul de sănătate a Policlinicii 2. Aceasta va fi repusă în funcțiune pe etape.

ALERTĂ din cauza gripei! Alte opt persoane au murit - numărul deceselor a ajuns la 16!
De Neptun TV 8 februarie 2018

Alte opt persoane au murit, în ultimele zece zile, din cauza virusului gripal, numărul deceselor ajungând la 16.

Ministrul Sănătății: Salariile medicilor vor crește cu cel puțin 70% de la 1 martie!
De Neptun TV 8 februarie 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat joi că salariile medicilor vor crește cu cel puțin 70% de la 1 martie. Pintea susține că unele salarii vor depăși 4.000 de euro, după indexare.

Numărul virozelor respiratorii crește la Constanța. Ce sfaturi dau specialiștii
De Roxana Glăvan 7 februarie 2018

Atenție în această perioadă pe unde mergeți, cu cine vă întâlniți și ce consumați. Medicii constănțeni ne avertizează că numărul persoanelor cu viroze respiratorii și gripă crește de la o zi la alta.

ROMÂNIA. Gripa a mai făcut două victime - numărul deceselor a ajuns la 10 persoane!
De Neptun TV 7 februarie 2018

Numărul persoanelor care și-au pierdut viața din cauza gripei din România a crescut la zece.

CONSTANȚA. Rețetele 'analfabete', pericol pentru viața pacienților! O mămică nu a putut cumpăra medicamentelele pentru copilul de 2 ani din cauza scrisului urât al doctorului!
De Roxana Glăvan 5 februarie 2018

Chiar dacă trăim în secolul 21, iar calculatorul și tabletele sunt la îndemâna oricui în zilele noastre, există încă medici care prescriu rețete scrise de mână. Există însă și cazuri în care acest lucru par să dea dureri de cap farmaciștilor, care reușesc cu greu să le descifreze.

ORADEA: Un copil de nouă ani a fost trimis acasă deși era în comă. Motivul este incredibil
De Neptun TV 2 februarie 2018

Un copil de doar nouă ani a fost externat din Spitalul Municipal din Oradea și trimis acasă pentru ca parinții nu au vrut să plătească spitalizarea. Micuțul a fost transferat la București după intervenția Ministrului Sănătății.