vineri, 19 iulie 2019

Protest național al personalului de pe ambulanțe - sindicaliștii au pichetat ministerele Muncii și Sănătății

Sute de angajaţi ai sistemului sanitar, din toată ţara, au pichetat, din nou, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. La protestul din Capitală au participat şi 20 de sindicalişti constănţeni. Au cerut la unison, stoparea diminuării veniturilor lunare, suplimentarea de posturi, dar şi înnoirea parcului auto. De cealaltă parte, ministrul Sănătăţii îi asigură pe sindicalişti că salariile lor nu vor scădea de la 1 ianuarie 2018.

De Andreea Bajdechi 9:00, 11 octombrie 2017 171 vizite Sanatate

Sindicaliștii și-au exprimat nemulțumirile, prima dată, în fața Ministerului Muncii. Revendicările, spun ei, sunt de bun simț.

Câțiva dintre cei prezenți au mers apoi la Ministerul Sănătății. Au ridicat și alte probleme cum ar fi starea ambulanțelor. Sute de autoutilitare din toată țara sunt numai bune de dus la fier vechi. 

În Capitală au fost prezenți și 20 de sindicaliști din Constanța.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat astăzi că nu vor exista scăderi salariale în serviciile de ambulanță, iar regulamentul de sporuri este în curs de elaborare.

Serviciile de Ambulanță au declanșat o acțiune de protest la nivel național, pe perioadă nedeterminată. Din 5 octombrie, pe toate ambulanțele au fost puse afișe cu inscripția „Protest național”, în timp ce personalul TESA poartă banderole albe pe echipamentul de lucru, fără ca activitatea să fie afectată.

Recomandare: Serviciile de Ambulanță au declanșat o acțiune de protest la nivel național

IMAGINI: Serviciul Județean de Ambulanță Constanța

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire