duminică, 20 ianuarie 2019

Protest național al personalului de pe ambulanțe - sindicaliștii au pichetat ministerele Muncii și Sănătății

Sute de angajaţi ai sistemului sanitar, din toată ţara, au pichetat, din nou, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. La protestul din Capitală au participat şi 20 de sindicalişti constănţeni. Au cerut la unison, stoparea diminuării veniturilor lunare, suplimentarea de posturi, dar şi înnoirea parcului auto. De cealaltă parte, ministrul Sănătăţii îi asigură pe sindicalişti că salariile lor nu vor scădea de la 1 ianuarie 2018.

De Andreea Bajdechi 9:00, 11 octombrie 2017 171 vizite Sanatate

Sindicaliștii și-au exprimat nemulțumirile, prima dată, în fața Ministerului Muncii. Revendicările, spun ei, sunt de bun simț.

Câțiva dintre cei prezenți au mers apoi la Ministerul Sănătății. Au ridicat și alte probleme cum ar fi starea ambulanțelor. Sute de autoutilitare din toată țara sunt numai bune de dus la fier vechi. 

În Capitală au fost prezenți și 20 de sindicaliști din Constanța.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat astăzi că nu vor exista scăderi salariale în serviciile de ambulanță, iar regulamentul de sporuri este în curs de elaborare.

Serviciile de Ambulanță au declanșat o acțiune de protest la nivel național, pe perioadă nedeterminată. Din 5 octombrie, pe toate ambulanțele au fost puse afișe cu inscripția „Protest național”, în timp ce personalul TESA poartă banderole albe pe echipamentul de lucru, fără ca activitatea să fie afectată.

Recomandare: Serviciile de Ambulanță au declanșat o acțiune de protest la nivel național

IMAGINI: Serviciul Județean de Ambulanță Constanța

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

ALARMANT. Șapte decese cauzate de gripă într-o singură zi - numărul morților a a juns la 19!
De Neptun TV 19 ianuarie 2019

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat, sâmbătă, încă un deces cauzat de virusul gripal, fiind vorba despre o femeie de 45 de ani, din județul Ialomița, care nu era ăimunizat împotriva gripei. De la începutul sezonului au fost înregistrate 19 decese.

Cum ne tratăm de gripă! Când trebuie să mergem la medic
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Suntem în sezonul virozelor așa că trebuie să știm ce este important pentru a ne vindeca de răceală sau de gripă. Când suferi de răceală sau gripă, este important să acorzi atenție și alimentelor pe care le consumi. Dacă alegi alimentele potrivite, poți grăbi vindecarea.

Gripa a mai luat o viață - un tânăr de 17 ani a murit astăzi! Numărul deceselor a ajuns la 8
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la opt, după ce, marți, un tânăr în vârstă de 17 ani din Teleorman a fost confirmat cu virusul gripal A, informează Institutul Național de Sănătate Publică.

AVERTISMENTUL Departamentului de Situații de Urgență. Tot ce trebuie să știi în această perioadă
De Neptun TV 9 ianuarie 2019

De asemenea, autoritatea spune că, de obicei, simptomele se ameliorează în 3-7 zile, dar în cazul copiilor, tusea poate persista câteva săptămâni.

Sfatul nutriționistului după Sărbători: Lucrurile pot reveni ușor și repede la normal, fără vinovăție și cântar
De Agerpres 2 ianuarie 2019

Totodată, medicul spune că Sărbătorile înseamnă mai multă sare consumată și porții mai mari decât în mod obișnuit, iar cântărirea imediat după această perioadă nu reflectă o greutate corporală reală, putând produce panică și demotivare, de aceea ar fi de preferat ca această cântărire să fie făcută după 2-3 zile de revenire la programul alimentar normal.