marţi, 17 octombrie 2017

Protest național al personalului de pe ambulanțe - sindicaliștii au pichetat ministerele Muncii și Sănătății

Sute de angajaţi ai sistemului sanitar, din toată ţara, au pichetat, din nou, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. La protestul din Capitală au participat şi 20 de sindicalişti constănţeni. Au cerut la unison, stoparea diminuării veniturilor lunare, suplimentarea de posturi, dar şi înnoirea parcului auto. De cealaltă parte, ministrul Sănătăţii îi asigură pe sindicalişti că salariile lor nu vor scădea de la 1 ianuarie 2018.

De Andreea Bajdechi 9:00, 11 octombrie 2017 154 vizite Sanatate

Sindicaliștii și-au exprimat nemulțumirile, prima dată, în fața Ministerului Muncii. Revendicările, spun ei, sunt de bun simț.

Câțiva dintre cei prezenți au mers apoi la Ministerul Sănătății. Au ridicat și alte probleme cum ar fi starea ambulanțelor. Sute de autoutilitare din toată țara sunt numai bune de dus la fier vechi. 

În Capitală au fost prezenți și 20 de sindicaliști din Constanța.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat astăzi că nu vor exista scăderi salariale în serviciile de ambulanță, iar regulamentul de sporuri este în curs de elaborare.

Serviciile de Ambulanță au declanșat o acțiune de protest la nivel național, pe perioadă nedeterminată. Din 5 octombrie, pe toate ambulanțele au fost puse afișe cu inscripția „Protest național”, în timp ce personalul TESA poartă banderole albe pe echipamentul de lucru, fără ca activitatea să fie afectată.

Recomandare: Serviciile de Ambulanță au declanșat o acțiune de protest la nivel național

IMAGINI: Serviciul Județean de Ambulanță Constanța

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Protest național al personalului de pe ambulanțe - sindicaliștii au pichetat ministerele Muncii și Sănătății
De Andreea Bajdechi 11 octombrie 2017

Sute de angajați ai sistemului sanitar, din toată țara, au pichetat, din nou, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Justiției Sociale. La protestul din Capitală au participat și 20 de sindicaliști constănțeni. Au cerut la unison, stoparea diminuării veniturilor lunare, suplimentarea de posturi, dar și înnoirea parcului auto. De cealaltă parte, ministrul Sănătății îi asigură pe sindicaliști că salariile lor nu vor scădea de la 1 ianuarie 2018.

Protest național al personalului de pe ambulanțe - constănțenii vor fi prezenți la mitingul din București
De Neptun TV 5 octombrie 2017

Federația Națională Sindicală Ambulanța din România, cu sprijinul organizațiilor sindicale membre din serviciile de ambulanță, declanșează astăzi, începând cu ora 8.00, acțiunile de protest, pe o perioadă nedeterminată.

CONSTANȚA. Protest la Ambulanță - problemele din sistemul medical au scos în stradă salvatorii de vieți!
De Andreea Bajdechi si Roxana Glăvan 28 septembrie 2017

Din cele 63 de ambulanțe existente la nivelul județului Constanța, doar 23 dintre ele îndeplinesc toate criteriile pentru a fi pe teren.

SALVAȚI SALVAREA! 70% din ambulanțele din Constanța, bune de casat - una are aproape un milion de kilometri parcurși
De Roxana Glăvan 27 septembrie 2017

Salvăm vieți cu ambulanțe care ne pun viața în pericol. Este situația cu care se confruntă medicii și restul personalului de pe autospeciale, la Constanța, după ce 70 la sută din parcul auto a ajuns bun de casat. Și nu doar ambulanțele sunt depășite: echipamentele medicale trebuie și ele resuscitate. Un exemplu grăitor este la Medgidia, unde medicii intervin cu o autosanitară care are aproape un milion de kilometri la bord.

CONSTANȚA. 'Casa Soarelui' se închide - bolnavii de cancer, sufocați de nepăsarea autorităților!
De Roxana Glăvan 20 septembrie 2017

Îi condamnăm la moarte înainte ca soarta să decidă că nu mai au puterea să lupte pentru viața lor. Vorbim despre bolnavii de cancer aflați în stadiu final, care până acum primeau îngrijiri paliative într-un centru specializat, unicul din sud-estul României, numit Casa Soarelui. Din cauza legislației, statul român a decis să-l închidă, fără a oferi o alternativă oamenilor care au atâta nevoie de ajutor de specialitate. Nici nu ia în calcul înființarea unui centru care să-i îngrijească. Din fericire, în scurt timp, va apărea însă la Cumpăna, un centru privat!

Medicii, asistentele și infirmierele vor primi mai puțini bani de la 1 ianuarie - sindicatele au stabilit programul protestelor!
De Ioana Paidos 19 septembrie 2017

„Sistemul de sănătate se va transforma din Regina legii salarizării, în Cenușăreasa“. Asta susțin sindicatele care anunță că de anul viitor, în loc de majorări salariale, vor fi diminuări. Personalul medical nu va mai primi bonuri de masă, iar creșterile salariale promise vor fi doar pe hârtie. Sindicatele au stabilit deja un program al protestelor și strâng semnături pentru declanșarea grevei generale.