duminică, 25 august 2019

Protest pentru islaz

Localnicii din Poiana spun că strămoșii lor, care au venit din Bulgaria în anii 40, au primit la Poiana câte 10 hectare de pământ. Cincisprezece ani mai târziu comuniștii i-au forțat să dea terenul la CAP. Tot atunci au donat, fără acte, câte două hectare pentru izlaz. După Revoluție, au primit înapoi doar opt hectare, din cele zece, fără cele două pentru pășunat. Acum au aflat că nu mai au unde să-și ducă animalele, pentru că primaria a înstrăinat izlazul. 

Revoltați, oamenii au mers să își caute dreptate la  primăria din Ovidiu. Pentru că nu l-au găsit pe șeful administrație locale, oamenii au bătut la ușa viceprimarului. Dar aici au fost sechestrați de către polițiștii comunitari, în frunte cu șeful lor, Aurelian Trandafir, pînă la calmarea spiritelor.

În cele din urmă, au primit un răspuns de la un consilier al primăriei. Acesta susține că pământul a fost dat unui localnic care avea un act de proprietate din 1948. în urmă cu mai mulți ani, omul a vândut terenul unei firme din București.

 

Oamenii spun că nu e prima oară când se întîmplă acest lucru și îi acuză pe angajații primăriei din Ovidiu că fac afaceri cu terenurile de la Poiana.

După doar câteva ore, când au văzut tractoarele actualilor proprietari, oamenii s-au dus pe câmp și nu le-au lăsat să intre să are. 

Localnicii spun că nu vor renunța la lupta pentru pământ, căci este al lor, așa că vor merge în instanță să-și caute dreptatea. 

Comenteaza aceasta stire