marţi, 20 noiembrie 2018

Proteste față de modificările aduse Codului Fiscal! Oamenii au ieșit în stradă îngrijorați că vor scădea salariile!

Protestele au continuat şi astăzi chiar în timpul şedinţei de Guvern în care a fost aprobată ordonanţa privind modificarea Codului Fiscal. Atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară oamenii au ieşit în stradă nemulţumiţi de faptul că, spune ei, odată cu trecerea contribuţiilor la angajat le vor scădea salariile. La Constanţa, preşedintele BNS, Dumitru Costin a fost prezent la mitingul din faţa Prefecturii, acolo unde aproximativ 300 de sindicalişti au cerut stoparea modificării Codului Fiscal.

Oamenii au ieșit astăzi în stradă chiar în momentul în care la Palatul Victoria se discuta despre ordonanța de urgență privind modificările Codului Fiscal. Ei au sperat că aceste mișcări de stradă îi vor determina pe guvernanți să nu treacă acest act normativ.

Și la Constanța mai mulți sindicaliști au protestat pe platoul din fața Prefecturii. Alături de ei a fost și președintele BNS, Dumitru Costin. Acesta a declarat că noile măsuri fiscale vor bulversa economia românească.

Cu toată opoziția sindicaliștilor, ordonanța a fost adoptată de Guvern. Oamenii așteaptă acum să vadă ce se va întâmpla în continuare.

La București numărul celor care protestează în fața Guvernului a început să crească odată cu terminarea programului de lucru. 

Comenteaza aceasta stire

Scăderea ROBOR la trei luni continuă
De Neptun TV 7 noiembrie 2018

Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%. În perioada similară a anului trecut, respectiv 7 noiembrie 2017, indicele era 1,86% pe an.