sîmbătă, 23 februarie 2019

Proteste față de modificările aduse Codului Fiscal! Oamenii au ieșit în stradă îngrijorați că vor scădea salariile!

Protestele au continuat şi astăzi chiar în timpul şedinţei de Guvern în care a fost aprobată ordonanţa privind modificarea Codului Fiscal. Atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară oamenii au ieşit în stradă nemulţumiţi de faptul că, spune ei, odată cu trecerea contribuţiilor la angajat le vor scădea salariile. La Constanţa, preşedintele BNS, Dumitru Costin a fost prezent la mitingul din faţa Prefecturii, acolo unde aproximativ 300 de sindicalişti au cerut stoparea modificării Codului Fiscal.

Oamenii au ieșit astăzi în stradă chiar în momentul în care la Palatul Victoria se discuta despre ordonanța de urgență privind modificările Codului Fiscal. Ei au sperat că aceste mișcări de stradă îi vor determina pe guvernanți să nu treacă acest act normativ.

Și la Constanța mai mulți sindicaliști au protestat pe platoul din fața Prefecturii. Alături de ei a fost și președintele BNS, Dumitru Costin. Acesta a declarat că noile măsuri fiscale vor bulversa economia românească.

Cu toată opoziția sindicaliștilor, ordonanța a fost adoptată de Guvern. Oamenii așteaptă acum să vadă ce se va întâmpla în continuare.

La București numărul celor care protestează în fața Guvernului a început să crească odată cu terminarea programului de lucru. 

Comenteaza aceasta stire

Leul s-a depreciat constant săptămâna aceasta. Euro trece vineri pragul de 4,76 lei
De Neptun TV 22 februarie 2019

Dolarul a avut o evoluție sinuoasă de-a lungul săptămânii, fiind cotat vineri la 4,1988 lei.

Deficit bugetar crescut la 2,76%. Comisia de buget a modificat Legea plafoanelor pentru a dubla alocația pentru copii!
De Mediafax 15 februarie 2019

Comisia de buget a Camerei Deputaților a adoptat, vineri, raport favorabil cu amendamente care modifică Legii privind plafoanele, care prevăd mărirea deficitului bugetar de la 2,55%, cât era inițiat, la 2,76%, pentru a susține creșterea alocațiilor votată joi de Parlament.

Guvernul a aprobat bugetul pentru 2019. Cele mai importante prevederi: unde cresc și unde se reduc sumele
De Neptun TV 9 februarie 2019

Guvernul a adoptat, în ședința de vineri, bugetul pentru acest an au spus surse politice, pentru MEDIAFAX. Ministrul Finanțelor urmează să facă declarații de presă în care să ofere detalii despre prevederile proiectului.

Leul, din nou în cădere liberă!
De Neptun TV 4 februarie 2019

În luna ianuarie, euro a atins de 11 ori noi niveluri record în raport cu leul și a tins un nivel maxim de 4,7648 lei.

Efectele noilor măsuri fiscale și ale deprecierii leului. STUDIU: Va crește numărul facturilor neîncasate sau plătite cu întârziere
De Mediafax 3 februarie 2019

lFacturile neîncasate și cele plătite cu întârziere vor reveni pe creștere în acest an, după doi ani de relativă acamie, potrivit unui studiu realizat de consultanții Frames, pe fondul incertitudinilor legate de modificările fiscale, evoluției cursului, inflației și limitării finanțării.

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de buget pe 2019: PIB estimat de 1.022 miliarde lei, creștere economică de 5,5%/ Banii alocați pe ministere și instituții ale statului
De Mediafax 1 februarie 2019

Bugetul de stat se stabilește la venituri în sumă de 164,727 miliarde lei și cheltuieli de 254,115 miliarde lei credite de angajament și 199,584 miliarde lei lei credite bugetare, cu un deficit de 34,856 miliarde lei.

Cursul de schimb, un nou maxim istoric. Leul, în cădere liberă
De Neptun TV 25 ianuarie 2019

Pe piața financiară locală a început să devină vizibilă o schimbare de macaz, dobânzile interbancare la lei mergând în sus, ca și cursul va­lu­tar. După ce dobânda inter­bancară ROBOR la trei luni a început anul sub pragul de 3% și a înregistrat mai multe zile de scă­dere, a început de ieri să crească urmând tren­dul vizibil ascendent al cursului de schimb leu/euro din ultimele săptămâni.