vineri, 24 mai 2019

Proteste pentru păstrarea ultimului parc din Istanbul

Violențele din Istanbul, între poliția turcă și protestatarii care militează pentru păstrarea ultimului parc din metropolă, au continuat și astăzi. Confruntările au escaladat după ce forțele de ordine i-au obligat pe manifestanți să părăsească parcul.

Demonstranții au instalat de ieri corturi și au declarat că nu vor pleca până nu vor convinge autoritățile să nu construiască un mall și un cartier de locuințe pe acest loc. Însă oficialii locali spun că în acest fel va fi descongestionat traficul rutier. Potrivit agenției de presă Anatolia, polițiștii au făcut uz de spray-uri cu piper, tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a-i determina pe protestatari să plece.  

 

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Alegerile europene au început. Unde își exercită cetățenii deja dreptul la vot
De Neptun TV 23 mai 2019

Marea surpriză pe scena olandeză o reprezintă Partidul Forumul pentru Democrație, care a fost fondat cu doar 2 ani în urmă de Thierry Baudet. Prin discursuri populiste, afirmații scandaloase și nefondate, partidul aspiră la un referendum privind ieșirea Olandei din UE, acuzând UE de atacurile teroriste de pe continent care, conform partidului, au avut loc din cauza unei proaste gestionări a migrației ilegale. Partidul dorește și retragerea Olandei din Acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice, ieșirea din Schengen și, la dorința cetățenilor, din zona euro. Partidul este estimat să obțină 5 locuri, ceea ce ar aduce o pondere mai mare familiei Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European.

The Guardian: Tendințe extremiste - clivajele puternice de pe harta politică a Europei
De Mediafax 19 mai 2019

Formațiunile extremiste, în principal cele care critică Uniunea Europeană, ar putea obține rezultate bune în scrutinul europarlamentar, deși este dificil de anticipat dacă vor putea forma un grup politic coerent în viitoarea legislatură a Parlamentului European, comentează publicația The Guardian.

Olanda a câștigat finala concursului Eurovision 2019!
De Mediafax 19 mai 2019

Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, cu piesa "Arcade", a câștigat finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc sâmbătă seară, la Expo Tel Aviv ((International Convention Center), din Israel.