sîmbătă, 24 august 2019

Protestul sărăciei

Protestul sărăciei

Protestatarii s-au adunat în două grupuri: pe Calea 13 Septembrie și în Parcul Izvor. Oamenii din fața intrării de la Senat au strigat diverse sloganuri care mai de care mai acide la adresa guvernanților dar și împotriva șefului statului. 

Senatorii care au intrat la ședință au fost și ei huiduți de cei prezenți. Premierul Emil Boc nu a dat ochii cu mulțimea furioasă. Nimeni nu știe pe unde a intrat în Parlament.

Câțiva protestatari, mai în vârstă, au ajuns de la miting la spital. Aceștia au cedat din cauza epuizării și a căldurii.

Sindicaliștii de la BNS au adus o cutie a milei pe care au dedicat-o guvernanților și în special ministrului Elena Udrea.

Înainte de a pleca, unii dintre manifestanți au adus un casetofon cu muzica din filmul Titanic, alții au luat un afiș electoral a lui Traian Băsescu, i-au pus păr și mustață, și l-au făcut să semene cu Hitler. Majoritatea protestatarilor au strigat: "Să vină vaporul să îl ia pe dictatorul", făcând astfel aluzie la șeful statului.

Începând de joi și până sâmbătă protestele se vor muta în teritoriu, unde vor fi organizate pichete la birourile parlamentare și sediile partidelor. Confederațiile sindicale pregătesc un protest cu 20 de mii de oameni, la Parlament, în 15 iunie, când ar urma să fie votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului ce va fi depusă de Opoziție. Totodată, în ziua votării moțiunii de cenzură bugetarii din toate sectoarele vor fi în grevă generală.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire