sîmbătă, 17 august 2019

ICE BUCKET CHALLENGE

Provocarea găleții cu gheață a fost înlocuită cu moloz printre ruinele din teritoriile palestiniene

Disperaţi de realitatea cruntă care îi înconjoară, mai mulţi palestinieni au decis să tragă un semnal de alarmă asupra situaţiei lor prin propria versiune a găleţii turnate în cap.

Disperați de realitatea cruntă care îi înconjoară, mai mulți palestinieni au decis să tragă un semnal de alarmă asupra situației lor prin propria versiune a găleții turnate în cap.

Mi-a plăcut provocarea găleții cu apă cu gheață și m-am decis inventez versiunea palestiniană.  Am căutat o găleată cu apă, deși apa este prea importantă aici ca să ne-o turnăm în cap. Și chiar dacă am avea apă, este foarte dificil să o înghețăm. Astfel, când am încercat să facem versiunea palestiniană, ne-am uitat în jur și am găsit ruinele pe care le vedeți. Așa că am decis să folosim moloz în loc de apă cu gheață“, spune Ayman al Aloul, jurnalist palestinian.

Palestinienii au început să dea în număr tot mai mare curs provocării, pentru a arată lumii condițiile disperate în care trăiesc.

În loc de moloz, unele persoane folosesc nisip sau pământ, însă mesajul rămâne același: ajutați-ne să scăpăm de flagelul bombardamentelor.

Pagina de Facebook dedicată acțiunii pentru susținerea civililor palestinieni a strâns peste patru mii de like-uri în trei zile.

Comenteaza aceasta stire