luni, 22 iulie 2019

PROGNOZĂ METEO. COD GALBEN de vânt puternic în cea mai mare parte a țării, viscol la munte și ger până luni dimineață!

PROGNOZĂ METEO. COD GALBEN de vânt puternic în cea mai mare parte a țării, viscol la munte și ger până luni dimineață!

Meteorologii anunță un nou cod galben de vânt puternic în Moldova, Muntenia și Dobrogea, valabil până sâmbătă la ora 14.00. Totodată, vremea va fi deosebit de rece, chiar geroasă în cursul nopților și al dimineților, până luni dimineață.

Potrivit unei acutalizări meteo emisă sâmbătă dimineață, meteorologii anunță, până la ora 14.00, intensificări ale vântului în sud-estul țării și la munte.

În sud-vestul Moldovei, nord-estul Munteniei și local în Dobrogea, vântul va mai avea intensificări cu viteze de 55 - 60 kilometri la oră, iar pe litoral și în Delta Dunării vor fi rafale de 65 - 70 de kilometri la oră.

Vântul va sufla tare și în Carpații de Curbură și în estul Carpaților Meridionali, unde se vor mai atinge 70 - 80 kilometri la oră și zăpada va fi spulberată.


Intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse și pe arii restrânse, se vor semnala temporar și în centrul și estul Munteniei, unde vitezele vor atinge 45 - 50 kilometri la oră.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această dată, geroasă în cursul nopților și al dimineților, mai ales în regiunile nordice și centrale, până luni dimineața.

Cod galben de vânt puternic la munte, în patru județe

Zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Argeș și Dâmbovița se află, sâmbătă, sub cod galben de vânt puternic, potrivit unor atenționări nowcasting emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Atențioarea vizează, până la 12.30, zona de munte a județelor Suceava și Neamț, unde vântul va atinge la rafală 90-100 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

O altă atenționare nowcasting vizează până la 12.00 zona de munte a județelor Argeș și Dâmbovița. Aici se va semnala vânt puternic cu rafale de 90 - 100 de kilometri pe oră ce va spulbera zăpada, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.