sîmbătă, 20 iulie 2019

PROZNOZĂ METEO DE WEEKEND. Sfârșit de săptămână cu vreme instabilă și ploi cu descărcări electrice!

PROZNOZĂ METEO DE WEEKEND.  Sfârșit de săptămână cu vreme instabilă și ploi cu descărcări electrice!

În acest sfârșit de săptămână, vremea se menține instabilă și vor fi înregistrate averse cu descărcări electrice, spun meteorologii, precizând că perioada nu se încadrează “într-un normal climatologic” pentru luna iulie, deoarece, până în acest moment, nu s-au înregistrat temperaturi caniculare.

“Vremea va fi în general instabilă în toate aceste zile, instabilitatea se va manifesta pe arii mai extinse în zonele de munte și local în celelalte regiuni. Asta înseamnă că vor fi intervale de timp în care se vor semnala averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice intensificări de scurtă durată ale vântului, iar local pot lua chiar aspect de vijelie și condiții de grindină. (...) Temperaturile sunt destul de modeste. Vor urca spre 31-33 de grade în partea de sud a țării, iar în nord și centru vor fi cel mult 28 de grade”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alina Șerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

La munte, temperaturile maxime vor ajunge la 21 de grade. În general, sunt așteptate ploi însoțite de descărcări electrice.

“Pentru cei care aleg ca destinație turistică zona montană să se aștepte la intervale cu ploaie însoțite de descărcări electrice. La munte, dacă vorbim despre stațiunile din Valea Prahovei, ne așteptăm la maxime între 19-21 de grade”, informează reprezentantul ANM.

De asemenea, și pe litoral sunt așteptate ploi cu descărcări electrice și intensificări de durată ale vântului.

“Pe litoral vor apărea ploi în orele după-amiezii însă doar în anumite stațiuni. Ploile pot fi însoție de descărcări electrice și intensificări de durată ale vântului. (...) Temperaturile la amiază vor fi de 27-28 de grade, vineri și sâmbătă, însă duminică vor fi cu 2-3 grade mai puțin. De altfel, probabilitatea apariției averselor este mai ridicată duminică. Apa mării va fi de 24-25 de grade”, anunță meteorologul.

Reprezentantul ANM informează că, în Capitală, vremea va fi instabilă și sunt așteptate temperaturi maxime până la 30 de grade Celsius.

Meteorologul mai precizează că vreme nu se încadrează “într-un normal climatologic” pentru luna iulie, deoarece, până în acest moment, nu s-a înregistrat niciun episod de temperaturi caniculare și nici nu sunt prevăzute până la sfârșitul anului.

“Este o vreme instabilă pentru această perioadă. În mod normal, climatologic vorbind, luna iulie este cea mai caldă a anului și mai lipsită de precipitații. Într-adevăr, această lună nu se încadrează într-un normal climatologic, deoarece până în acest moment nu am avut niciun episod cu temperaturi caniculare și nici nu estimăm să se întâmple acest lucru până la finalul anului. Sub aspect pluviometric deja s-au acumulat cantități importante de apă în multe zone din țară. Cumva nu se încadrează într-un normal”, a mai declarat meteorologul Alina Șerban.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.