marţi, 16 octombrie 2018

PROZNOZĂ METEO DE WEEKEND. Sfârșit de săptămână cu vreme instabilă și ploi cu descărcări electrice!

PROZNOZĂ METEO DE WEEKEND.  Sfârșit de săptămână cu vreme instabilă și ploi cu descărcări electrice!

În acest sfârșit de săptămână, vremea se menține instabilă și vor fi înregistrate averse cu descărcări electrice, spun meteorologii, precizând că perioada nu se încadrează “într-un normal climatologic” pentru luna iulie, deoarece, până în acest moment, nu s-au înregistrat temperaturi caniculare.

“Vremea va fi în general instabilă în toate aceste zile, instabilitatea se va manifesta pe arii mai extinse în zonele de munte și local în celelalte regiuni. Asta înseamnă că vor fi intervale de timp în care se vor semnala averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice intensificări de scurtă durată ale vântului, iar local pot lua chiar aspect de vijelie și condiții de grindină. (...) Temperaturile sunt destul de modeste. Vor urca spre 31-33 de grade în partea de sud a țării, iar în nord și centru vor fi cel mult 28 de grade”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alina Șerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

La munte, temperaturile maxime vor ajunge la 21 de grade. În general, sunt așteptate ploi însoțite de descărcări electrice.

“Pentru cei care aleg ca destinație turistică zona montană să se aștepte la intervale cu ploaie însoțite de descărcări electrice. La munte, dacă vorbim despre stațiunile din Valea Prahovei, ne așteptăm la maxime între 19-21 de grade”, informează reprezentantul ANM.

De asemenea, și pe litoral sunt așteptate ploi cu descărcări electrice și intensificări de durată ale vântului.

“Pe litoral vor apărea ploi în orele după-amiezii însă doar în anumite stațiuni. Ploile pot fi însoție de descărcări electrice și intensificări de durată ale vântului. (...) Temperaturile la amiază vor fi de 27-28 de grade, vineri și sâmbătă, însă duminică vor fi cu 2-3 grade mai puțin. De altfel, probabilitatea apariției averselor este mai ridicată duminică. Apa mării va fi de 24-25 de grade”, anunță meteorologul.

Reprezentantul ANM informează că, în Capitală, vremea va fi instabilă și sunt așteptate temperaturi maxime până la 30 de grade Celsius.

Meteorologul mai precizează că vreme nu se încadrează “într-un normal climatologic” pentru luna iulie, deoarece, până în acest moment, nu s-a înregistrat niciun episod de temperaturi caniculare și nici nu sunt prevăzute până la sfârșitul anului.

“Este o vreme instabilă pentru această perioadă. În mod normal, climatologic vorbind, luna iulie este cea mai caldă a anului și mai lipsită de precipitații. Într-adevăr, această lună nu se încadrează într-un normal climatologic, deoarece până în acest moment nu am avut niciun episod cu temperaturi caniculare și nici nu estimăm să se întâmple acest lucru până la finalul anului. Sub aspect pluviometric deja s-au acumulat cantități importante de apă în multe zone din țară. Cumva nu se încadrează într-un normal”, a mai declarat meteorologul Alina Șerban.

Comenteaza aceasta stire

Toamna adevărată își intră în drepturi - cum se schimbă vremea, ce ne așteaptă în noiembrie!
De Neptun TV 15 octombrie 2018

Toamna adevărată își intră în drepturi. De la jumătatea lunii octombrie, temperaturile ating normalul perioadei, iar ploile vor cuprinde majoritatea regiunilor.

PROGNOZĂ METEO de weekend. Vreme predominant frumoasă în toată țara - temperaturi de până la 25 de grade!
De Neptun TV 13 octombrie 2018

Vremea va fi predominant frumoasă și caldă în următoarele zile, când temperaturile maxime vor ajunge până la 25 de grade.

PROGNOZĂ METEO 8-21 OCTOMBRIE. Vremea frumoasă se prelungește - de când se întorc ploile!
De Neptun TV 8 octombrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă pentru intervalul 8 octombrie - 21 octombrie.

PROGNOZĂ METEO WEEKEND. Vreme caldă sâmbătă și duminică! ANM: Valorile termice sunt peste cele obișnuite
De Neptun TV 6 octombrie 2018

Sfârșitul de săptămână aduce vreme frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii, precizând că valorile termice vor fi situate peste cele obișnuite pentru această perioadă.

PROGNOZĂ METEO. Unde lovesc ploile, care va fi cea mai rece noapte și când se încălzește
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Deși temperaturile cresc ușor, vremea continuă să rămână deosebit de rece dimineața și seara, iar ploile își vor face din nou apariția. Noaptea de 5 octombrie se anunță cea mai rece.

PROGNOZĂ METEO până pe 14 octombrie! Vreme extrem de schimbătoare în următoarele două săptămâni
De Neptun TV 2 octombrie 2018

Temperaturile vor oscila in perioada urmatoare si vremea se va schimba rapid, in perioada 1-14 octombrie, conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie.

PROGNOZĂ METEO. Cum va fi vremea în acest weekend!
De Neptun TV 29 septembrie 2018

Sfârșitul de săptămână aduce vreme răcoroasă în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii. Condițiile de ploaie sunt minime, sunt așteptate ninsori slabe pe culmile înalte ale munților, însă în Capitală vremea va fi predominant frumoasă cu temperaturi care vor depăși 20 de grade Celsius.

O nouă ALERTĂ METEO! Frig, vânt puternic și brumă timpurie în toată țara - cât timp este valabilă avertizarea meteorologilor!
De Neptun TV 25 septembrie 2018

În intervalul menționat vremea va fi rece, iar valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, vor fi în general cu 4 - 8 grade mai coborâte decât normele perioadei.

PROGNOZĂ METEO. Un val de ger arctic ajunge în România - cât de mult scad temperaturile în zilele următoare!
De Neptun TV 22 septembrie 2018

Temperaturile vor scădea dramatic, cu 9-10 grade, iar la munte vor coborî până la minus șapte grade și va cădea prima zăpadă.

PROGNOZĂ METEO. Uraganele din Oceanul Atlantic aduc toamna în România - vremea se răcește și vin ploile!
De Neptun TV 20 septembrie 2018

Vremea se schimbă radical în următoarele zile, iar un val de precipitații dinspre Oceanul Atlantic va lovi România. Meteorologii spun că toamna își va face simțită prezența, iar temperaturile vor scădea brusc și cu 10 grade.