sîmbătă, 15 decembrie 2018

PROZNOZĂ METEO DE WEEKEND. Sfârșit de săptămână cu vreme instabilă și ploi cu descărcări electrice!

PROZNOZĂ METEO DE WEEKEND.  Sfârșit de săptămână cu vreme instabilă și ploi cu descărcări electrice!

În acest sfârșit de săptămână, vremea se menține instabilă și vor fi înregistrate averse cu descărcări electrice, spun meteorologii, precizând că perioada nu se încadrează “într-un normal climatologic” pentru luna iulie, deoarece, până în acest moment, nu s-au înregistrat temperaturi caniculare.

“Vremea va fi în general instabilă în toate aceste zile, instabilitatea se va manifesta pe arii mai extinse în zonele de munte și local în celelalte regiuni. Asta înseamnă că vor fi intervale de timp în care se vor semnala averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice intensificări de scurtă durată ale vântului, iar local pot lua chiar aspect de vijelie și condiții de grindină. (...) Temperaturile sunt destul de modeste. Vor urca spre 31-33 de grade în partea de sud a țării, iar în nord și centru vor fi cel mult 28 de grade”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alina Șerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

La munte, temperaturile maxime vor ajunge la 21 de grade. În general, sunt așteptate ploi însoțite de descărcări electrice.

“Pentru cei care aleg ca destinație turistică zona montană să se aștepte la intervale cu ploaie însoțite de descărcări electrice. La munte, dacă vorbim despre stațiunile din Valea Prahovei, ne așteptăm la maxime între 19-21 de grade”, informează reprezentantul ANM.

De asemenea, și pe litoral sunt așteptate ploi cu descărcări electrice și intensificări de durată ale vântului.

“Pe litoral vor apărea ploi în orele după-amiezii însă doar în anumite stațiuni. Ploile pot fi însoție de descărcări electrice și intensificări de durată ale vântului. (...) Temperaturile la amiază vor fi de 27-28 de grade, vineri și sâmbătă, însă duminică vor fi cu 2-3 grade mai puțin. De altfel, probabilitatea apariției averselor este mai ridicată duminică. Apa mării va fi de 24-25 de grade”, anunță meteorologul.

Reprezentantul ANM informează că, în Capitală, vremea va fi instabilă și sunt așteptate temperaturi maxime până la 30 de grade Celsius.

Meteorologul mai precizează că vreme nu se încadrează “într-un normal climatologic” pentru luna iulie, deoarece, până în acest moment, nu s-a înregistrat niciun episod de temperaturi caniculare și nici nu sunt prevăzute până la sfârșitul anului.

“Este o vreme instabilă pentru această perioadă. În mod normal, climatologic vorbind, luna iulie este cea mai caldă a anului și mai lipsită de precipitații. Într-adevăr, această lună nu se încadrează într-un normal climatologic, deoarece până în acest moment nu am avut niciun episod cu temperaturi caniculare și nici nu estimăm să se întâmple acest lucru până la finalul anului. Sub aspect pluviometric deja s-au acumulat cantități importante de apă în multe zone din țară. Cumva nu se încadrează într-un normal”, a mai declarat meteorologul Alina Șerban.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Cod portocaliu și galben de ninsori și lapoviță - unde va ninge și cum va fi vremea în weekend
De Neptun TV 14 decembrie 2018

În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării. În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori.

PROGNOZĂ METEO. Iarna lovește din nou România - când se anunță ninsori și ger năprasnic! Cum va fi vremea până pe 7 ianuarie
De Neptun TV 10 decembrie 2018

Un nou episod de iarnă adevărastă lovește România. Vremea rea cuprinde toată țara. Conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), în noaptea de marți spre miercuri, masa de aer rece din nordul Europei va coborî peste țara noastră și va aduce ger năprasnic.

PROGNOZĂ METEO. Vremea se va încălzi în zilele următoare. Temperaturi maxime de 11 grade Celsius
De Neptun TV 8 decembrie 2018

Vremea se va încălzi în toată țara în zilele următoare, anunță reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), precizând că temperatura maximă va fi de 11 grade, în timp ce minima va fi de minus un grad. De asemenea, vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Iarna revine în forță: COD GALBEN de vânt și ninsori în 16 județe! HARTA ZONELOR AFECTATE
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Meterorologii anunță că vremea va fi deosebit de rece în toată țara, până vineri dimineață. Miercuri, Capitala și 16 județe intră sub cod galben de vânt și ninsori viscolite.

PROGNOZĂ METEO. Gerul cumplit lovește România - când revin ninsorile!
De Neptun TV 26 noiembrie 2018

Lapoviță, ninsoare și polei. Aceasta este prognoza meteorologilor pentru următoarele zile. Nici în decembrie nu se anunță mai bine: precipitații excedentare în toată țara. Luni, 26 noiembrie, vremea va deveni în general închisă și temporar va ploua în vestul, centrul și nordul țării și local în rest.

O nouă AVERTIZARE METEO. Ploi, ninsori și intensificări ale vântului până miercuri
De Neptun TV 19 noiembrie 2018

ANM a actualizat avertizările meteo. Vor fi ploi, ninsori și intensificări ale vântului până miercuri dimineață.

PROGNOZĂ METEO. Cât de frig se face și unde se anunță ninsori puternice - vremea până pe 10 decembrie
De Neptun TV 17 noiembrie 2018

Iarna își intră în drepturi, iar frigul pătrunzător ne va da bătăi de cap.

ALERTĂ METEO! Trei zile cu ninsori, ger și vânt în toată țara
De Neptun TV 15 noiembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenționare meteorologică de vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului.