luni, 18 februarie 2019

PROZNOZĂ METEO DE WEEKEND. Sfârșit de săptămână cu vreme instabilă și ploi cu descărcări electrice!

PROZNOZĂ METEO DE WEEKEND.  Sfârșit de săptămână cu vreme instabilă și ploi cu descărcări electrice!

În acest sfârșit de săptămână, vremea se menține instabilă și vor fi înregistrate averse cu descărcări electrice, spun meteorologii, precizând că perioada nu se încadrează “într-un normal climatologic” pentru luna iulie, deoarece, până în acest moment, nu s-au înregistrat temperaturi caniculare.

“Vremea va fi în general instabilă în toate aceste zile, instabilitatea se va manifesta pe arii mai extinse în zonele de munte și local în celelalte regiuni. Asta înseamnă că vor fi intervale de timp în care se vor semnala averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice intensificări de scurtă durată ale vântului, iar local pot lua chiar aspect de vijelie și condiții de grindină. (...) Temperaturile sunt destul de modeste. Vor urca spre 31-33 de grade în partea de sud a țării, iar în nord și centru vor fi cel mult 28 de grade”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alina Șerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

La munte, temperaturile maxime vor ajunge la 21 de grade. În general, sunt așteptate ploi însoțite de descărcări electrice.

“Pentru cei care aleg ca destinație turistică zona montană să se aștepte la intervale cu ploaie însoțite de descărcări electrice. La munte, dacă vorbim despre stațiunile din Valea Prahovei, ne așteptăm la maxime între 19-21 de grade”, informează reprezentantul ANM.

De asemenea, și pe litoral sunt așteptate ploi cu descărcări electrice și intensificări de durată ale vântului.

“Pe litoral vor apărea ploi în orele după-amiezii însă doar în anumite stațiuni. Ploile pot fi însoție de descărcări electrice și intensificări de durată ale vântului. (...) Temperaturile la amiază vor fi de 27-28 de grade, vineri și sâmbătă, însă duminică vor fi cu 2-3 grade mai puțin. De altfel, probabilitatea apariției averselor este mai ridicată duminică. Apa mării va fi de 24-25 de grade”, anunță meteorologul.

Reprezentantul ANM informează că, în Capitală, vremea va fi instabilă și sunt așteptate temperaturi maxime până la 30 de grade Celsius.

Meteorologul mai precizează că vreme nu se încadrează “într-un normal climatologic” pentru luna iulie, deoarece, până în acest moment, nu s-a înregistrat niciun episod de temperaturi caniculare și nici nu sunt prevăzute până la sfârșitul anului.

“Este o vreme instabilă pentru această perioadă. În mod normal, climatologic vorbind, luna iulie este cea mai caldă a anului și mai lipsită de precipitații. Într-adevăr, această lună nu se încadrează într-un normal climatologic, deoarece până în acest moment nu am avut niciun episod cu temperaturi caniculare și nici nu estimăm să se întâmple acest lucru până la finalul anului. Sub aspect pluviometric deja s-au acumulat cantități importante de apă în multe zone din țară. Cumva nu se încadrează într-un normal”, a mai declarat meteorologul Alina Șerban.

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO. Vreme caldă pentru finalul săptămânii, cu temperaturi de până la 14 grade!
De Neptun TV 16 februarie 2019

Acesta a subliniat că sâmbătă vor fi temperaturi cuprinse între 1 și 11 grade, cele mai ridicate fiind în partea de Sud-Vest a țării.

Cod galben de zăpadă și viscol în 24 de județe din țară. Vânt de până la 90 de km/h
De Neptun TV 11 februarie 2019

Meteorologii au emis, azi, un cod galben de zăpadă și viscol în zona montană din 24 de județe, rafalele de vânt urmând să ajungă până la 90 de kilometri la oră. În restul țării se anunță ploi, ninsori și lapoviță, dar și intensificări temporare ale vântului.

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu temperaturi ridicate - meteorologii anunță vreme însorită!
De Mediafax 9 februarie 2019

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță pentru următoarele zile o vreme în general frumoasă, cu temperaturi maxime care pot depăși pe alocuri 11 grade Celsius. În Capitală, vremea va urmări același tipa, fiind anunțate zile însorite cu temperaturi de până la 9 grade Celsius.

METEO. Cum va fi vremea până pe 4 martie - unde lovesc ploile, în ce regiuni va fi foarte frig!
De Neptun TV 7 februarie 2019

Vremea se menține caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi oscilante care ajung și la 10 grade în unele regiuni. Conform meteorologilor, nivelul precipitațiilor se va apropia de cel normal pentru această perioadă în a doua jumătate a lunii.

Se întoarce gerul? Prognoza METEO până pe 17 februarie
De Neptun TV 4 februarie 2019

e vor semnala precipitații slabe cantitativ, pe arii restrânse în 4 și 5 februarie și cu caracter local și temporar, începând cu data de 11 februarie.

PROGNOZA METEO. Val de aer cald în România, cu temperaturi de primăvară în mijlocul iernii - când revin ninsorile
De Neptun TV 29 ianuarie 2019

Vremea o ia razna. După episodul de îngheț care a paralizat România, urmează un proces de încălzire.

ȘOC METEOROLOGIC! După ploaie înghețată și ninsori, temperaturile vor urca până la 15 grade Celsius!
De Neptun TV 28 ianuarie 2019

Vremea intră într-un proces de încălzire, iar spre finalul acestei luni vom avea parte de temperaturi care vor ajunge chiar până la 15 grade Celsius.

URGIA lovește România din nou! Un nou COD GALBEN de polei, viscol și vânt
De Neptun TV 25 ianuarie 2019

ANM a emis o nouă avertizare COD GALBEN, dar și o nouă informare meteorologică!

PROGNOZĂ METEO. România, împărțită în două: meteorologii anunță ploi, dar și ninsori! În ce regiuni lovește gerul cumplit
De Neptun TV 24 ianuarie 2019

România va fi împărțită în două din punct de vedere meteorologic până pe 3 februarie. Conform prognozei Administrația Naționale de Meteorologie(ANM), ploile vor cuprinse sudul și vestul țării, în timp ce în nord și munte sunt așteptate lapovițe și ninsori.

PROGNOZA METEO până pe 3 februarie. Ce ne așteaptă la final de ianuarie
De Neptun TV 21 ianuarie 2019

Deși vor fi variații de la un interval la altul, valorile termice se vor situa -în cea mai mare parte a intervalului- în jurul celor normale acestei perioade din an (maxime -6...-2 grade, minime -12...-7 grade), iar în perioada 23-25 ianuarie temperaturile se vor situa peste mediile climatologice (sunt de așteptat valori diurne ușor pozitive, iar nocturne în medie -8...-4 grade).

PROGNOZĂ METEO de weekend. Un nou val de NINSORI abundente și ger!
De Neptun TV 19 ianuarie 2019

Meteorologii anunță, pentru sâmbătă și duminică, vreme schimbătoare, cu temperaturi în scădere și precipitații mixte. În stațiunile de la munte se va așeza un nou strat de zăpadă, în timp ce în restul teritoriului sunt așteptate ploi și lapoviță.