sîmbătă, 20 iulie 2019

Comisia SRI va verifica implicarea ilegală a unui ofițer SRI în procesul lui Nicușor Constantinescu!

Noi dezvăluiri bombă despre legăturile dintre ofiţerii SRI şi completele de judecători au fost făcute astăzi de fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura. Acesta a declarat în faţa Comisiei SRI despre metoda „Coperta”, prin care dosarele pot fi repartizate cu dedicaţie unor anumite complete de judecată. Preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a spus după audieri că fostul secretar de stat a adus în discuţie şi cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu. Potrivit lui Puţura, în ziua procesului fostului şef al CJC, un ofţer SRI ar fi intervenit la judecători.

Comisia SRI va verifica implicarea ilegală a unui ofițer SRI în procesul lui Nicușor Constantinescu!

Audierile din Comisia SRI scot la iveală tot mai multe dovezi ale faptului că Serviciul Român de Informații s-a implicat activ în dosarele instrumentate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Acum ies la iveală dovezi și despre implicarea serviciilor în stabilirea unor decizii ale instanțelor de judecată.

Astăzi, la Comisia SRI s-a prezentat la audieri fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura. Președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a declarat că Puțura a prezentat comisiei metoda "Coperta". Concret...

  „Domnul Puțura ne-a explicat cum este cu repartizarea „aleatorie”, și ne-a explicat destul de clar cum poate ca grefierul să distribuie anumite dosare către un anumit complet de judecată. Ne-a explicat cum se poate merge, cel puțin pentru cazurile de arest preventiv, cunoscându-se care sunt completele pregătite.”, a spus Manda.

Președintele Comisiei SRI a mai adăugat și faptul că Puțura a adus în discuție cazul lui Nicușor Constantinescu.

 „A spus că a luat cunoștință și de o speță asemănătoare, a domnului Nicușor Constantinescu, în care spune că există o intervenție în cadrul audierii domniei sale la instanță în care ar fi venit un ofițer SRI și ar fi vorbit cu judecătorul în ziua judecății. Rămâne să probăm dacă mărturia domnului Constantinescu este adevărată”, a mai spus Manda.

Potrivit acestuia, Puțura a prezentat și o listă de judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție apropiați ai sistemului. Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției, Ovidiu Puțura, a fost audiat azi de Comisia SRI timp de cinci ore. În urmă cu o săptămână, el declara în aceeași comisie că  o mare parte a miniștrilor din perioada 2012-2016 au avut convorbirile interceptate cu mandate de siguranță națională.

Comenteaza aceasta stire