joi, 23 noiembrie 2017

Rămășițele nedorite ale sezonului estival: plaja transformată într-un imens tomberon! GALERIE FOTO

Vara anului 2017 a trecut. Turiștii au venit, s-au bronzat și au plecat; hotelierii și-au încasat veniturile în funcție de ospitalitatea oferită, iar ceilalți agenți economici au tras linie la final de sezon.

În urma tuturor a rămas, însă, o imagine deplorabilă - cea a unui litoral lăsat de izbeliște, sufocat de gunoaie și resturi. Nefolositoare până la anul, plajele sunt invadate de ambalaje de cutii de bere, folii și ambalaje, PET-uri și coceni de porumb. Aceeași situație se întâlnește și pe aleile stațiunilor. În Mamaia zac, aruncate, scaune rupte, scânduri plin de cuie, prelate și alte deșeuri - semn că patronii localurilor nu au mai vrut să 'investească' în curățenie, la sfârșitul verii.

Recomandare: IMAGINI INCREDIBILE. Un munte de gunoaie scos din apartamentul unui constănțean - resturile îngropaseră și lustra din sufragerie!

O echipă compusă din voluntarii ONG Mare Nostrum a inspectat, astăzi, litoralul românesc, cu scopul de a monitoriza situația plajelor după încheierea sezonului estival 2017. Ce au constatat aceștia, se poate vedea în imaginile de mai jos. Reprezentanții organizației non-guvernamentale spun că acțiunea continuă în toate stațiunile, până la Vama Veche.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Școala de bune practici în turism - primarii din Constanța și Tulcea, învățați cum să promoveze atracțiile turistice!
De Andreea Bajdechi 3 noiembrie 2017

Turismul nu se face doar în Constanța, ci în toată Dobrogea, căci avem un pământ încărcat de istorie. Este premisa de la care au pornit organizatorii „Școlii de bune practici în turism”. Așa se face că, în cadrul celor trei zile de desfășurare a evenimentului, primarii din mai multe localități, atât din Constanța, cât și din Tulcea, au învățat de la specialiști cum să-și promoveze punctele de atracție turistică.