miercuri, 21 august 2019

Rămășițele nedorite ale sezonului estival: plaja transformată într-un imens tomberon! GALERIE FOTO

Vara anului 2017 a trecut. Turiștii au venit, s-au bronzat și au plecat; hotelierii și-au încasat veniturile în funcție de ospitalitatea oferită, iar ceilalți agenți economici au tras linie la final de sezon.

În urma tuturor a rămas, însă, o imagine deplorabilă - cea a unui litoral lăsat de izbeliște, sufocat de gunoaie și resturi. Nefolositoare până la anul, plajele sunt invadate de ambalaje de cutii de bere, folii și ambalaje, PET-uri și coceni de porumb. Aceeași situație se întâlnește și pe aleile stațiunilor. În Mamaia zac, aruncate, scaune rupte, scânduri plin de cuie, prelate și alte deșeuri - semn că patronii localurilor nu au mai vrut să 'investească' în curățenie, la sfârșitul verii.

Recomandare: IMAGINI INCREDIBILE. Un munte de gunoaie scos din apartamentul unui constănțean - resturile îngropaseră și lustra din sufragerie!

O echipă compusă din voluntarii ONG Mare Nostrum a inspectat, astăzi, litoralul românesc, cu scopul de a monitoriza situația plajelor după încheierea sezonului estival 2017. Ce au constatat aceștia, se poate vedea în imaginile de mai jos. Reprezentanții organizației non-guvernamentale spun că acțiunea continuă în toate stațiunile, până la Vama Veche.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire