miercuri, 7 decembrie 2016

Război între pensionarii militari și Guvern

loading...

Război între pensionarii militari și Guvern. Premierul Emil Boc, ministrul apărării, Gabriel Oprea , cel al internelor, Trian Igaș, și directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, au fost dați în judecată de Sinjdicatul Cadrelor militare disponibilizate, în retragere și în Rezervă.  Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu pentru că au continuat să reducă pensiile foștilor militari, în ciuda unei hotărâri judecătorești definitive.Plângerea penală a fost depusă la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Reprezentanții sindicatului spun că premierul, miniștrii dar și șeful SRI au încălcat Constituția și legislația europeană a dreptului la proprietate când au stabilit ca deciziile judecătorești care prevăd suspendarea hotărârii de guvern  privind recalcularea pensiilor să fie aplicate numai celor care  au dat statul în judecată. Foștii militari și polițiști reproșează guvernului că, deși le-a promis că pensiile sub trei mii de lei nu vor scădea în urma recalculării, în acestă lună s-au trezit cu veniturile diminuate cu pâna la 60 la sută.  Totodată, cadrele militare în rezervă spun că îi vor acționa în instanță și pe șefii centrelor militare  care au eliberat adeverințele pe baza cărora au fost recalculate pensiile, deorece acestea nu au fost emise de autoritățile competente.

loading...

Comenteaza aceasta stire

Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea au primit INTERZIS la recepția de 1 Decembrie organizată de Administrația Prezidențială!
De Neptun TV 24 noiembrie 2016

Președintele Klaus Iohannis va organiza, pe 1 Decembrie, o recepție fastuoasă la Palatul Cotroceni, unde vor fi 600 de invitați, a anunțat purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Demisie în Consiliul Județean Constanța! Un nou consilier a fost numit astăzi!
De Neptun TV 22 noiembrie 2016

Demisie în Consiliul Județean Constanța! Consilierul Robert Boroianu, din partea PNL, și-a depus, astăzi, demisia din CJ Constanța, iar locul său a fost ocupat de liberalul Liviu Popa.

Candidatul PMP la Senat, Dorel Onaca, vine la Reporter Special, după o săptămână de întâlniri cu alegătorii din județ
De Neptun TV 21 noiembrie 2016

Campania electorală a întrat în etapa întâlnirilor dintre candidați și alegători. După o săptămână în care membrii PMP au făcut turul județului Constanța, candidatul la Senat, Dorel Constantin Onaca, vine la Reporter Special.

Dacian Cioloș, huiduit de sindicaliștii din Educație: 'Dacă îmi cereți să revolz într-un an ce nu s-a rezolvat în 4-5 ani, nu se poate'
De Neptun TV 18 noiembrie 2016

Peste 100 de sindicaliști din învățămant și salariați disponibilizați ai companiei Fortus, care protestau de la primele ore ale dimineții în fața prefecturii din Iași, l-au huiduit pe premierul Dacian Cioloș, aflat într-o vizită de lucru.

Nicușor Constantinescu: 'Consilierii județeni s-au constituit parte civilă din dispoziția lui Iuda, Felix Stroe'. Directorul SC RAJA SA neagă acuzațiile
De Victor Radu 17 noiembrie 2016

Nicușor Constantinescu îl acuză pe președintele PSD Constanța că le-a dat dispoziție consilierilor județeni să se constituie parte civilă în dosarul referitor la cadastrul drumurilor. Fostul șef al Consiliului Județean Constanța a declarat că îi va da în judecată și pe consilieri, și pe Felix Stroe, care este și directorul SC RAJA SA. Stroe respinge acuzațiile și spune că nu are nicio legătură cu modul în care votează consilierii.

Dorel – Constantin Onaca, la 'Reporter Special'
De Neptun TV 17 noiembrie 2016

Candidat pentru Senat din partea PMP, Dorel - Constantin Onaca este invitatul lui Robert Nenciu, în această seară, la 'Reporter Special'.

Fostul prefect al județului Constanța, Bogdan Huțucă, la 'Reporter Special'
De Neptun TV 16 noiembrie 2016

Fostul director al Direcției de Finanțe și fost prefect al județului Constanța, Bogdan Huțucă, în prezent candidat pentru Camera Deputaților din partea PNL, este invitatul lui Robert Nenciu, în această seară, la 'Reporter Special'.

Cristian Darie, în această seară la 'Reporter Special'
De Neptun TV 15 noiembrie 2016

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, Cristian Darie, candidat pentru Senat din partea Partidului România Unită, este invitat, în această seară, la 'Reporter Special'.

Propunerile candidaților PNL Constanța la alegerile parlamentare - VIDEO
De Victor Radu 11 noiembrie 2016

Uniformizarea legislației în domeniul maritim și limitarea mandatelor parlamentarilor la două. Sunt câteva dintre propunerile candidatului PNL Constanța la Senat, Vergil Chițac. Acesta susține și un proiect de lege prin care să li se interzică firmelor care au contracte cu statul să finanțeze partidele.

Start pentru campania electorală! Bătălia politică s-a mutat în mediul online!
De Ioana Paidos 11 noiembrie 2016

Dacă în alții ani bătălia politică se ducea în stradă, acum s-a mutat în mediul online. Așa se face că partidele care candidează la alegerile parlamentare nu se mai înghesuie să se promoveze pe panourile stradale.

Începe campania electorală! Reguli stricte pentru candidați și cine își dorește să reprezinte Constanța în Parlament!
De Alin Tarnovschi 10 noiembrie 2016

Mâine se dă startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Sunt reguli stricte privind afișajul electoral: sunt interzise corturile și bannerele pe stâlpi.

Adrian Năstase, despre victoria lui Trump: Dacă Hillary Clinton câștiga, aveam un război rece pe granița de răsărit a României
De Cristi Popovici 9 noiembrie 2016

Într-un interviu acordat prin telefon în cadrul emisiunii After News de la Neptun TV, Adrian Năstase, fostul premier al României, a salutat victoria republicanului Donald Trump, în alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii.

REPORTER SPECIAL. 'Let’s make America great again!': Trump a câștigat, ce fac România și Uniunea Europeană?
De Neptun TV 9 noiembrie 2016

Donald Trump devine al 45-lea președinte american după declarații dure despre rolul tuturor membrilor NATO și după ce a felicitat Marea Britanie pentru 'Brexit'.

Fostul ministru al Mediului, Lucia Varga, vine la 'Reporter Special', de la ora 20.30
De Neptun TV 8 noiembrie 2016

Problemele de mediu ale Constanței, cum a ajuns ca Lucia Varga, deputat de Bihor, să candideze la Constanța și cum schimbă femeile politica.