marţi, 1 septembrie 2015

Război între pensionarii militari și Guvern

Război între pensionarii militari și Guvern. Premierul Emil Boc, ministrul apărării, Gabriel Oprea , cel al internelor, Trian Igaș, și directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, au fost dați în judecată de Sinjdicatul Cadrelor militare disponibilizate, în retragere și în Rezervă.  Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu pentru că au continuat să reducă pensiile foștilor militari, în ciuda unei hotărâri judecătorești definitive.Plângerea penală a fost depusă la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Reprezentanții sindicatului spun că premierul, miniștrii dar și șeful SRI au încălcat Constituția și legislația europeană a dreptului la proprietate când au stabilit ca deciziile judecătorești care prevăd suspendarea hotărârii de guvern  privind recalcularea pensiilor să fie aplicate numai celor care  au dat statul în judecată. Foștii militari și polițiști reproșează guvernului că, deși le-a promis că pensiile sub trei mii de lei nu vor scădea în urma recalculării, în acestă lună s-au trezit cu veniturile diminuate cu pâna la 60 la sută.  Totodată, cadrele militare în rezervă spun că îi vor acționa în instanță și pe șefii centrelor militare  care au eliberat adeverințele pe baza cărora au fost recalculate pensiile, deorece acestea nu au fost emise de autoritățile competente.

Comenteaza aceasta stire

Liviu Dragnea: 'Noul cod fiscal va fi promulgat până lunea viitoare'
De Madalina Pavel 31 august 2015

Noul cod fiscal va fi promulgat până lunea viitoare, iar până la 15 noiembrie bugetul pe 2016 va fi trimis în Parlament. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea. Acesta a mai adăugat că social democrații vor lucra împreună cu președintele Klaus Iohannis la buget și la votul prin corespondență pentru că România are nevoie de pace politică. Evaluarea miniștrilor anunțată pentru astăzi a fost anulată.

Decebal Făgădău, despre candidatura la Primăria Constanța: 'Domnul Stroe a spus că eu sunt propunerea, dar vorba bancului, trebuie să vrea și baba'
De Victor Radu 31 august 2015

„Până la finalul anului nu mă preocupă altceva decât administrarea orașului”. Este reacția lui Decebal Făgădău după ce liderul PSD de la malul mării, Felix Stroe, l-a propus candidat pentru Primăria Constanța. Făgădău spune că încă nu a luat o decizie în această privință. Până se va întâmpla acest lucru, spune că în curând va propune un viceprimar pentru postul lăsat liber din momentul în care a devenit primar interimar. Făgădău a reamintit că le-a propus liberalilor acest post, dar aceștia au refuzat.

Iohannis, huiduit la Festivalul 'George Enescu'
De Victor Radu 31 august 2015

Întors după un lung concediu, președintele Klaus Iohannis a fost huiduit pentru prima dată de când a fost ales în funcție. S-a întâmplat seara trecută, când șeful statului a participat împreună cu soția sa la deschiderea Festivalului Internațional „George Enescu”.

PSD vrea un pact politic pentru dezvoltarea României
De Madalina Pavel 29 august 2015

„Vreau un pact al tututor forțelor politice pentru o strategie eficientă de dezvoltare a țării în următorii 20-30 de ani“. Declarația a fost făcută, seara trecută, la Constanța, de președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, care a atras atenția că în cei 10 ani de „război“ cu Traian Băsescu, România a pierdut oportunități importante. Liderul PSD a fost prezent la Școala de vară a femeilor social-democrate dși a mai anunțat că, în 4-5 ani, partidul ar putea da un premier femeie.

PSD merge la alegerile locale din 2016 cu Decebal Făgădău și Cristinel Dragomir
De Victor Radu 28 august 2015

Cristinel Dragomir și Decebal Făgădău sunt candidații propuși de liderul PSD de la malul mării pentru funcțiile de președinte al Consiliului Județean și de primar al Constanței. Felix Stroe a făcut anunțul în cadrul primei întâlniri pe care a avut-o cu femeile din Partidul Social Democrat, după ce a fost ales în funcția de președinte al organizației județene. Cristinel Dragomir spune că, deocamdată, nu a luat nicio decizie în privința candidaturii.

Femeile Social Democrate se întâlnesc, timp de trei zile, în Mamaia, la lucrările Școlii de Vară OFSD
De Victor Radu 28 august 2015

„Cerem pedepse mai aspre pentru infracțiunile cu violență împotriva femeilor”. Este mesajul transmis de membrele Organizației de Femei a Partidului Social Democrat care zilele acestea participă la Școala de Vară în stațiunea Mamaia. Peste 200 de reprezentante ale sexului frumos vor semna o rezoluție la final prin care vor cere Parlamentului să modifice legislația în domeniu, mai ales după cazul celor 7 violatori din Vaslui. De asemenea, social-democratele atrag atenția și asupra problemei migranților pentru care liderii europeni încă nu au o soluție.

Liderii partidelor politice au convenit noua formă a Codului Fiscal
De Madalina Pavel 27 august 2015

Partidele au ajuns la un consens pe tema Codului Fiscal. Acesta va fi adoptat până la sfârșitul săptămânii viitoare. La întâlnirea liderilor partidelor politice de la Palatul Parlamentului s-a stabilit ca proiectul să rămână în forma adoptată inițial, însă o serie de prevederi să fie aplicate în etape.

Ilie Sârbu renunță la funcția de lider al grupului PSD din Senat
De Ioana Paidos 25 august 2015

Ilie Sârbu renunță la funcția de lider al grupului PSD din Senat.

Sesiunea parlamentară privind Codul Fiscal a fost ANULATĂ!
De Madalina Pavel 24 august 2015

Sesiunea parlamentară extraordinară privind Codul Fiscal a fost anulată. După o scurtă discuție, liderii Coaliției au decis, în această dimineață, să amâne votul în Parlament. O nouă dezbatere, la nivel politic, va avea loc joi și abia atunci se va lua o decizie, spun reprezentanții PSD.

PSD cere amânarea dezbaterilor privind Codul Fiscal
De Cristina Pancrat 24 august 2015

Sesiunea parlamentară extraordinară privind Codul Fiscal a fost anulată. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că membrii Comisiei de buget nu au reușit să elaboreze un raport. De altfel, în ședința Coaliției, PSD a cerut amânarea dezbaterilor de astăzi.

Noul Cod Fiscal se întoarce, din nou, în Parlament
De Liliana Enache 23 august 2015

Codul fiscal se întoarce mâine, din nou, în Parlament. După o vacanță de două luni, deputații și senatorii au fost convocați într-o sesiune extraordinară în care vor vota cererea de reexaminare a Codului Fiscal trimisă de președintele Klaus Iohannis.

Livia Stanciu, huiduită la instanță, la rejudecarea Dosarului Rarinca
De Lorena Târşoagă 21 august 2015

Nu meritați să fiți în justiție, doamna Livia Stanciu! Sunt cuvintele cu care a fost întâmpinată astăzi șefa Curții Supreme la ieșirea de la Curtea de Apel, unde s-a rejudecat dosarul Marianei Rarinca.

DNA a pus sechestru asigurator pe apartamentul în care locuiește premierul Victor Ponta. Decizia, luată în dosarul “Turceni-Rovinari”
De Victor Radu 19 august 2015

Direcția Națională Anticorupție a pus sechestru asigurator pe apartamentul în care locuiește premierul Victor Ponta. Procurorii au recurs la această măsură după ce expertiza din dosarul “Turceni-Rovinari” a stabilit un prejudiciu de peste 50 de mii de lei.

Medicii primesc bani, dascălii protestează - vezi ce spune premierul despre salariile bugetarilor
De Bogdan Muzgoci 19 august 2015

Premierul Victor Ponta a participat, astăzi, la prima ședință de guvern, după trei săptămâni de vacanță. Șeful Executivului a anunțat că își dorește ca Taxa pe Valoarea Adăugată să fie de 20%. Totodată, premierul a ținut să-i liniștească pe profesori și le-a transmis că vor beneficia și ei de măriri salariale, dar nu din octombrie, ci de îndată ce economia o va permite. Nemulțumiți, sindicaliștii din Învățământ amenință cu proteste de amploare, dacă nu vor avea parte de același tratament ca angajații din Sănătate.

Victor Ponta, despre Supercupa Europei: Messi m-a ignorat, o să îmi ceară Gorghiu demisia
De Alina Gâju 12 august 2015

Premierul Victor Ponta, postare ironică pe facebook, după ce a fost la Tbilisi, unde a asistat la finala Supercupei Europei la fotbal. La sfârșitul meciului dintre Barcelona și Sevilla, șeful Executivului a scris pe pagina de socializare că Messi l-a ignorat și a spus că Alina Gorghiu îi va cere demisia. Premierul a participat și la o degustare de vinuri alături de omologii săi din Georgia și Estonia.

Victor Ponta: „Nu demisionez”. Premierul a anunțat că a fost supravegheat în vacanța din SUA
De Victor Radu 11 august 2015

Premierul Victor Ponta a anunțat că nu demisionează din fruntea Guvernului. Șeful Executivului a făcut primele declarații de la revenirea din vacanță, seara trecută, la România TV. Ponta l-a ironizat pe președintele Klaus Iohannis despre care a spus că își face concediile pe banii statului și că, din acest punct de vedere, este o copie nereușită a lui Traian Băsescu. Premierul a precizat și că a fost supravegheat în vacanța din Statele Unite de o agenție privată plătită de un site de presă din România.

Ponta despre demisie: Mai e puțin până în decembrie 2016
De Irina Ditu 10 august 2015

Toate discuțiile și afirmațiile lui Liviu Dragnea au fost stabilite cu mine. Este una dintre declarațiile făcute de premierul Victor Ponta, proaspăt întors din vacanță, în cadrul unei emisiuni la un post central de televiziune.

Gabriel Oprea vrea consultări pe Codul Fiscal
De Andreea Filip 6 august 2015

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat astăzi că va trimite o scrisoare tuturor partidelor politice, pentru a le chema la consultări pe tema noului Cod fiscal.