marţi, 1 decembrie 2015

Război între pensionarii militari și Guvern

Război între pensionarii militari și Guvern. Premierul Emil Boc, ministrul apărării, Gabriel Oprea , cel al internelor, Trian Igaș, și directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, au fost dați în judecată de Sinjdicatul Cadrelor militare disponibilizate, în retragere și în Rezervă.  Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu pentru că au continuat să reducă pensiile foștilor militari, în ciuda unei hotărâri judecătorești definitive.Plângerea penală a fost depusă la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Reprezentanții sindicatului spun că premierul, miniștrii dar și șeful SRI au încălcat Constituția și legislația europeană a dreptului la proprietate când au stabilit ca deciziile judecătorești care prevăd suspendarea hotărârii de guvern  privind recalcularea pensiilor să fie aplicate numai celor care  au dat statul în judecată. Foștii militari și polițiști reproșează guvernului că, deși le-a promis că pensiile sub trei mii de lei nu vor scădea în urma recalculării, în acestă lună s-au trezit cu veniturile diminuate cu pâna la 60 la sută.  Totodată, cadrele militare în rezervă spun că îi vor acționa în instanță și pe șefii centrelor militare  care au eliberat adeverințele pe baza cărora au fost recalculate pensiile, deorece acestea nu au fost emise de autoritățile competente.

Comenteaza aceasta stire

Dragnea, atac la cei 12 parlamentari PSD care au votat împotriva lui Cioloș
De Robert Nenciu 29 noiembrie 2015

Președintele PSD, Liviu Dragnea, îi are în vizor pe cei 12 parlamentari care au votat împotriva Guvernului Cioloș. El a declarat, astăzi, în cadrul unei emisiuni televizate, că cei 12 social-demorați care au acționat contrar deciziei partidului, au vrut să facă pe vedetele.

Dacian Cioloș, despre demiterea lui Raed Arafat: Nu exclud nicio variantă
De Alex Costea 27 noiembrie 2015

"Nu exclud nicio măsură în cazul lui Raed Arafat". Declarația a fost făcută seara trecută de premierul Dacian Cioloș, într-o emisiune televizată.

Deputatul Ioan Oltean ar fi primit o șpagă de 600.000 de euro ÎN BISERICĂ!
De Cristi Popovici 26 noiembrie 2015

Deputatul Ioan Oltean, unul dintre oamenii cheie ai vechiului PDL controlat de Traian Băsescu, a fost săltat de procurori și adus cu mandat la DNA pentru audieri. Este acuzat că a primit 600 de mii de euro pentru a facilita o despăgubire ilegală a unui teren către Mihai Rotaru, acționarul CS Universitatea Craiova.

Comisia juridică a aprobat cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova
De Neptun TV 24 noiembrie 2015

Cererea privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova a primit, astăzi, raport favorabil la Comisia juridică a Senatului, cu cinci voturi pentru, două voturi împotrivă și trei abțineri.

Iohannis a discutat cu Cioloș despre situația refugiaților și bugetul pe 2016
De Neptun TV 23 noiembrie 2015

Președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au avut astăzi, la Palatul Cotroceni, o primă întâlnire de la instalarea noului guvern, discuțiile vizând situația refugiaților în contextul ultimelor evenimente din Europa și proiectul bugetului de stat pentru anul 2016.

Cererea privind încuviințarea reținerii și arestării lui Dan Șova va fi votată săptămâna viitoare
De Neptun TV 23 noiembrie 2015

Cererea justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova va fi votată în plen săptămâna viitoare, miercuri, a anunțat președintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc.

Șova, în fața colegilor senatori cu o nouă cerere de reținere și arestare
De Florina Militaru 23 noiembrie 2015

Dan Șova ajunge din nou astăzi în fața colegilor din Senat cu o cerere pentru reținerea și arestarea sa preventivă.

Victor Ponta, atac direct la Guvernul Cioloș
De Robert Nenciu 22 noiembrie 2015

Victor Ponta atacă noul Guvern. Fostul premier susține că informațiile pe care s-a bazat Dacian Cioloș atunci când a declarat că Programul Operațional Regional a fost blocat sunt eronate.

Dacian Cioloș vrea să refacă fotografia de grup cu membrii Guvernului, după scandalul femeilor 'mascate' de miniștri
De Neptun TV 22 noiembrie 2015

După ce imaginile oficiale cu membrii Cabinetului Cioloș au provocat un adevărat scandal pe rețelele de socializare, internauții criticând faptul că femeile au fost așezate pe rândul din spatele bărbaților, mascate aproape total de aceștia, premierul a anunțat că fotografiile oficiale vor fi refăcute.

Premierul Cioloș vrea adoptarea bugetului până pe 10 decembrie și recompensarea medicilor pentru noaptea incendiului de la Colectiv
De Victor Radu 21 noiembrie 2015

Guvernul și-a propus ca legea bugetului să fie adoptată până în data de 10 decembrie. Cabinetul Cioloș s-a întrunit astăzi într-o ședință informală în care a mai discutat și despre posibilitatea ca odată cu bugetul, să depună și un plan de măsuri imediate în toate domeniile.

Întâlnire între premierul Dacian Cioloș și comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
De Madalina Pavel 20 noiembrie 2015

'Programul Operațional Regional de dezvoltare a infrastructurii și a mediului de afaceri a fost blocat după ultimul audit al Comisiei Europene, dar încercăm să-l deblocăm rapid pentru a reîncepe plățile și a reduce pierderile'. Anunțul a fost făcut de premierul Dacian Cioloș după întâlnirea de astăzi cu comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu.

Legea votului prin corespondență a fost promulgată de președinte
De Neptun TV 19 noiembrie 2015

Președintele Klaus Iohannis a promulgat azi legea votului prin corespondență, precizând că acest 'act normativ este unul așteptat de întreaga societate și asigură premisele respectării dreptului fundamental la vot pentru toți românii'.

Guvernul Cioloș, întrunit în prima ședință. Premierul nu a precizat nimic despre situația morților și răniților din Colectiv
De Victor Radu 19 noiembrie 2015

Prima ședință de Guvern, prima gafă a noului premier. Dacian Cioloș nu a pomenit nimic despre situația morților și a răniților din clubul Colectiv. Asta în ciuda faptului că premierul recunoștea la votul de învestitură că noul Executiv vine la Putere în condiții excepționale provocate chiar de tragedia din localul bucureștean.

Tehnocrații lui Klaus Iohannis și-au preluat mandatele în prezența președintelui
De Robert Nenciu 18 noiembrie 2015

Cu un zâmbet larg și o atitudine de învingător Klaus Iohannis a mers personal, seara trecută, la Palatul Victoria să-și instaleze Guvernul, lucru pe care nici măcar Traian Băsescu nu l-a făcut atunci când ținea în palmă cabinetul Boc.

Klaus Iohannis: 'Musulmanii din România nu vor fi supervizați'
De Madalina Pavel 18 noiembrie 2015

'Musulmanii de la noi NU vor fi supervizați. Noi respectăm minoritățile etnice și religioase în România'. Este declarația președintelui Klaus Iohhanis, prezent astăzi, în Slovacia. Șeful statului a atras atenția că teroriștii își ating obiectivul doar dacă lăsăm frica să pătrundă în țesutul social al țărilor noastre.

Noul ministru al Apărării Naționale, Mihnea Motoc, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm
De Neptun TV 18 noiembrie 2015

Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, l-a primit astăzi, 18 noiembrie, la sediul M.Ap.N., pe James J. Townsend Jr., asistentul adjunctului secretarului american al apărării pentru politica europeană și NATO. La întâlnire a fost prezent ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Senatorii nu vor salarii mari pentru demnitari
De Robert Nenciu 18 noiembrie 2015

Înalții demnitari, printre care și președintele României, ar putea rămâne fără indemnizațiile triplate.

Românii vor sta la taclale... online cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm
De Neptun TV 18 noiembrie 2015

Ambasadorul Hans Klemm a sosit în România cu două luni în urmă. Interesat de România încă din anii studenției, grație profesorului său, distinsul scriitor și critic literar Matei Călinescu, și fermecat de limba, istoria și cultura României, ambasadorul a declarat că își dorește un dialog deschis și productiv cu românii, atât în persoană, cât și online.

CCR: Votul prin corespondență este constituțional
De Victor Radu 18 noiembrie 2015

Legea votului prin corespondență respectă legea fundamentală.

GUVERNUL CIOLOȘ. Miniștrii noului guvern au depus jurământul pe o melodie a celebrei Kylie Minogue
De Cristina Burcea 17 noiembrie 2015

Guvernul Cioloș a depus jurământul la Palatul Cotroceni. La finalul ceremoniei, potrivit protocolului, noii membri ai Executivului au ciocnit un pahar de șampanie. Numai că, pe fundal, a început o melodie în forță a lui Kylie Minogue, cel mai probabil o gafă a responsabilului de sunet.

Klaus Iohannis: 'Guvernul independent, o șansă pentru România'
De Neptun TV 17 noiembrie 2015

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la ceremonia de la Palatul Cotroceni în care membrii noului Cabinet au depus jurământul, că acest Guvern independent politic este o șansă pentru România, iar partidele vor avea ocazia timp de un an de zile să se reconecteze la alegători.