duminică, 29 mai 2016

Război între pensionarii militari și Guvern

loading...

Război între pensionarii militari și Guvern. Premierul Emil Boc, ministrul apărării, Gabriel Oprea , cel al internelor, Trian Igaș, și directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, au fost dați în judecată de Sinjdicatul Cadrelor militare disponibilizate, în retragere și în Rezervă.  Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu pentru că au continuat să reducă pensiile foștilor militari, în ciuda unei hotărâri judecătorești definitive.Plângerea penală a fost depusă la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Reprezentanții sindicatului spun că premierul, miniștrii dar și șeful SRI au încălcat Constituția și legislația europeană a dreptului la proprietate când au stabilit ca deciziile judecătorești care prevăd suspendarea hotărârii de guvern  privind recalcularea pensiilor să fie aplicate numai celor care  au dat statul în judecată. Foștii militari și polițiști reproșează guvernului că, deși le-a promis că pensiile sub trei mii de lei nu vor scădea în urma recalculării, în acestă lună s-au trezit cu veniturile diminuate cu pâna la 60 la sută.  Totodată, cadrele militare în rezervă spun că îi vor acționa în instanță și pe șefii centrelor militare  care au eliberat adeverințele pe baza cărora au fost recalculate pensiile, deorece acestea nu au fost emise de autoritățile competente.

loading...

Comenteaza aceasta stire

CSAT a aprobat un plan de acțiuni privind situația din Sănătate
De Cătălin Manea 27 mai 2016

CSAT a aprobat un plan de acțiuni privind situația din Sănătate. Președintele Klaus Iohannis a declarat la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării de astăzi că până la sfârșitul lunii iulie, Guvernul trebuie să elaboreze norme privind procedurile și măsurile de control în spitale și laboratoare medicale.

Ședința CSAT în care se discută situația din sănătate și activitatea SRI a început
De Neptun TV 27 mai 2016

Ședința CSAT în care se discută mandatul României la summitul NATO de la Varșovia, activitatea SRI, situația din sănătate și infecțiile intraspitalicești a început, astăzi, la Palatul Cotroceni.

Călin Popescu Tăriceanu: 'Superputerea formată din binomul DNA-SRI a scăpat de sub control'
De Neptun TV 26 mai 2016

Călin Popescu Tăriceanu susține că în România s-a produs un puternic dezechilibru între puterile statului, cauzat de apariția unei „superputeri” formată din „binomul DNA-SRI”, iar responsabil pentru această situație este Traian Băsescu.

CCR a spus NU organizării referendumurilor locale odată cu alegerile din 5 iunie
De Robert Nenciu 26 mai 2016

Curtea Constituțională a României a spus NU organizării referendumurilor locale odată cu alegerile din 5 iunie. Magistrații au admis contestația Avocatului Poporului și au hotărât astfel că Ordonanța de Urgență a Cabinetului Cioloș este neconstituțională.

Liviu Dragnea: 'Iohannis e un vrăjitor, a scos voturi din peste 100 de străzi de pământ din Sibiu'
De Neptun TV 25 mai 2016

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi, la Sibiu, că președintele Klaus Iohannis este „un vrăjitor”, reușind să obțină voturi în condițiile în care a păstrat 100 de străzi de pământ în oraș.

Tăriceanu, scrisoare către alegători: 'SRI și DNA au devenit o supra-putere ocultă și irațională!'
De Neptun TV 24 mai 2016

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă, într-o scrisoare deschisă către electorat, că SRI și DNA au devenit o 'supra-putere ocultă și irațională care se substituie în bună măsură alegătorilor', comparându-le cu fosta Securitate.

OUG de modificare a Codurilor a fost publicată în Monitorul Oficial
De Neptun TV 23 mai 2016

Ordonanța de Urgență a Guvernului care modifică atât Codul Penal, cât și Codul de Procedură Penală a fost publicată luni în Monitorul Oficial, ea intrând astfel în vigoare.

Guvernul de tehnocrați le oferă puteri sporite procurorilor printr-o ordonanță de urgență care modifică prevederile Codului Penal
De Victor Radu 21 mai 2016

„Guvernul mai taie, în secret, din dreptul la viață privată și la informare”. Așa sună avertismentul lansat de organizația de monitorizare a Justiției, APADOR CH.

Traian Băsescu, în dialog cu jurnalistul Liviu Avram pe tema abuzului în serviciu
De Neptun TV 21 mai 2016

Fostul președinte Traian Băsescu a intrat în polemică, prin intermediul Facebook, cu jurnalistul Liviu Avram, pe tema definirii abuzului în serviciu atât în Codul Penal, cât și potrivit Convenției de la Merida.

Președintele Klaus Iohannis apără SRI în scandalul Hexi Pharma
De Antonia Maer 19 mai 2016

În scandalul Hexi Pharma, președintele Klaus Iohannis ia apărarea Serviciului Român de Informații care știa de mult timp de problema dezinfectaților neconformi. Iohannis spune însă că informările făcute de SRI au fost ignorate de anumiți demnitari.

Demersuri pentru construirea unui spital nou în Constanța
De Ioana Paidos 19 mai 2016

Se fac demersuri pentru atragerea unor fonduri europene cu care să se construiască Spitalul Regional de la Constanța.

CONSTANȚA. Secretarul general al Ligii Musulmane Mondiale: O organizație precum Statul Islamic nu are nicio legătură cu islamul
De Neptun TV 12 mai 2016

Secretarul general al Ligii Musulmane Mondiale, șeicul Abdullah Bin Abdulmohsen Al-Turki, a declarat, astăzi, la Constanța, că organizații precum Statul Islamic nu au nicio legătură cu islamul, iar exodul migranților arabi către Europa este cauzat de nedreptățile la care aceștia sunt supuși în țările lor de origine.

Adrian Năstase, audiat în dosarul privatizării Petromidia Năvodari
De Neptun TV 11 mai 2016

Fostul premier Adrian Năstase a fost audiat de procurorii DIICOT în dosarul privatizării Petromidia, în calitate de martor. Audiată a fost și Rodica Stănoiu, fost ministru de Justiție în guvernarea Năstase, tot în calitate de martor.

Valeriu Zgonea poate fi revocat din funcția de președinte al Camerei Deputaților
De Neptun TV 10 mai 2016

Valeriu Zgonea poate fi revocat din funcția de președinte al Camerei Deputaților, s-a stabilit după o ședință fulger a Comisiei pentru Statut.

Patriciu Achimaș-Cadariu a demisionat din funcția de ministru al Sănătății: premierul Dacian Cioloș a preluat interimatul!
De Neptun TV 9 mai 2016

Patriciu Achimaș-Cadariu și-a prezentat luni demisia din funcția de ministru al Sănătății, după scandalul dezinfectanților utilizați în spitale, au declarat surse guvernamentale pentru Mediafax.

'Cerem DNA să se retragă din campanie. Ne vom adresa OSCE, ambasadorilor UE și SUA'
De Neptun TV 8 mai 2016

Candidatul PDS la Primăria Capitalei, Adrian Severin, a cerut azi DNA să se retragă din campania electorală, afirmând că se va adresa OSCE, instituțiilor europene și ambasadelor, cerându-le poziția față de ''ingerințele'' instituțiilor de forță ale statului în activitatea de campanie.

Marian Vanghelie: 'Ce se întâmplă nu are legătură cu statul de drept'
De Neptun TV 6 mai 2016

Marian Vanghelie a declarat astăzi, după ce procurorii au efectuat percheziții la Primăria Sectorului 5, că DNA face presiuni și că ce se întâmplă nu are legătură cu statul de drept, dar va candida în orice condiții.

Noul procuror general al României, Augustin Lazăr, investit în funcție
De Cătălin Manea 4 mai 2016

Noul procuror general al României a fost instalat, astăzi, în funcție de ministrul Justiției. Augustin Lazăr a declarat că vrea să reducă fenomenul stocării dosarelor și să combată crima organizată. Două dintre anchetele care trenează de prea mult timp și pe care le vrea finalizate sunt cele ale elicopterului prăbușit în lacul Siutghiol și avionului căzut în Apuseni.

Procurorii au pus sechestru pe averea lui Gabriel Oprea
De Neptun TV 4 mai 2016

Fostul ministru al Internelor, Gabriel Oprea, a ajuns la DNA în această dimineață, unde urmează să fie audiat de procurorii. În plus, procurorii au pus sechestru pe averea acestuia.

Ședința privind interceptările, suspendată din lipsă de cvorum
De Neptun TV 3 mai 2016

Ședința plenului Senatului a fost suspendată, astăzi, din lipsă de cvorum. Ministrul Prună a venit la începutul ședinței de plen pentru a susține OUG referitoare la interceptări, însă ședința a fost suspendată după o oră.

COMISARUL.RO. Ofițerii acoperiți ai SRI se plimbă liberi prin politică, alături de finul lui Coldea
De Neptun TV 3 mai 2016

Jurnaliștii de la Comisarul.ro revin cu amănunte în ceea ce privește ofițerii acoperiți infiltrați de serviciile secrete în diverse ramuri din societatea civilă.