marţi, 29 iulie 2014

Război între pensionarii militari și Guvern

De Cristi Popa 13:40, 14 ianuarie 2011 1048 vizite Politic

Război între pensionarii militari și Guvern. Premierul Emil Boc, ministrul apărării, Gabriel Oprea , cel al internelor, Trian Igaș, și directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, au fost dați în judecată de Sinjdicatul Cadrelor militare disponibilizate, în retragere și în Rezervă.  Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu pentru că au continuat să reducă pensiile foștilor militari, în ciuda unei hotărâri judecătorești definitive.Plângerea penală a fost depusă la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Reprezentanții sindicatului spun că premierul, miniștrii dar și șeful SRI au încălcat Constituția și legislația europeană a dreptului la proprietate când au stabilit ca deciziile judecătorești care prevăd suspendarea hotărârii de guvern  privind recalcularea pensiilor să fie aplicate numai celor care  au dat statul în judecată. Foștii militari și polițiști reproșează guvernului că, deși le-a promis că pensiile sub trei mii de lei nu vor scădea în urma recalculării, în acestă lună s-au trezit cu veniturile diminuate cu pâna la 60 la sută.  Totodată, cadrele militare în rezervă spun că îi vor acționa în instanță și pe șefii centrelor militare  care au eliberat adeverințele pe baza cărora au fost recalculate pensiile, deorece acestea nu au fost emise de autoritățile competente.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

REUNIUNE IMPORTANTĂ la Craiova. VICTOR PONTA cere SPRIJINUL PSD pentru CANDIDATURA la PREZIDENȚIALE
De Roxana Murat 29 iulie 2014

Zi importantă pentru Victor Ponta. Liderul social democraților va cere astăzi sprijinul partidului pe care îl conduce pentru candidatura sa la alegerile prezidențiale, în cadrul Consiliul Național al PSD al Partidului.

Șeful „Doi și-un sfert”, eliberat din funcție
De Elenis Vlahbei 28 iulie 2014

Premierul Victor Ponta l-a eliberat, la cerere, din funcție pe șeful Departamentul de Informații și Protecție Internă, Gelu Oltean.

Fuziune între foști dușmani. PNL și PDL au bătut palma! PONTA: „O reunire a «nebunilor și mișeilor» sub același acoperiș!“
De Cristi Popovici 26 iulie 2014

Alianța „Dreptate și Adevăr” care l-a servit atât de umil pe Traian Băsescu a renăscut astăzi sub o nouă denumire odată cu fuziunea dintre PNL și PDL. După două congrese fulger separate și unul comun, formațiunile conduse acum de Klaus Iohannis și Vasile Blaga au decis înființarea unui partid care va purta denumirea de PNL. Premierul Victor Ponta a numit întrunirile de astăzi drept o reuniune a nebunilor și mișeilor sub același acoperiș. Dat la o parte la ultimele alegeri interne ale liberalilor, Crin Antonescu a lipsit de la congres.

PDL nu mai există. Democrat liberalii au fuzionat cu liberalii. Noua formațiune se va numi PNL
De Florina Militaru 26 iulie 2014

PDL nu mai există. Partidul înființat de Traian Băsescu a fuzionat cu PNL.

Victor Ponta candidează la prezidențiale
De Cătălin Manea 24 iulie 2014

Voi candida la prezidențiale. A spus-o pentru prima dată premierul Victor Ponta, în cadrul unui interviu acordat jurnaliștilor de la Adevărul.

Victor Ponta a anunțat că legea privind reducerea CAS va fi din nou votată de Parlament

Legea privind reducerea contribuțiilor sociale va fi din nou votată de Parlament, iar președintele Traian Băsescu va fi obligat atunci să o promulge sau să o atace la Curtea Constituțională. În acest caz măsura poate fi amânată până în 2015.

Premierul Victor Ponta a anunțat de unde vin banii pentru reducerea CAS. Iată cum arată calculul făcut de Guvern
De Andreea Radu 22 iulie 2014

Reducerea CAS poate fi acoperită din contribuțiile obținute din noi locuri de muncă, taxa pe valoarea adăugată din noi investiții, dar și din recuperarea datoriillor firmelor aflate în insolvență. Sunt sursle pe care se bazează Guvernul, a declarat în această seară premierul Victor Ponta. Șeful Executivului a detaliat toate aceste venituri pentru a demonstra, o dată în plus, că măsura scăderii CAS cu 5 procente la angajator este sustenabilă.

PNL și PDL formează o alianță electorală pentru prezidențiale. Se va numi Alianța Creștin Liberală
De Victor Radu 22 iulie 2014

Înainte să fuzioneze PNL și PDL, liderii celor două partide anunță că vor forma o alianță electorală pentru alegerile prezidențiale.

Klaus Iohannis este candidatul liberalilor la prezidențiale
De Andreea Radu 21 iulie 2014

Klaus Iohannis este candidatul liberalilor la președinția României. Decizia a fost luata în Delegația Permanenta a PNL de astăzi, unde Iohannis a obținut dublul voturilor primite de Crin Antonescu. Tot azi, PDL și-a batut în cuie propriul candidat: Cătălin Predoiu. Mihai Răzvan Ungureanu a făcut un pas înapoi, iar solicitarea Monicăi Macovei de a intra în procesul intern de selecție nici nu a fost luată în seamă.

Băsescu și Ponta nu au ajuns la o concluzie pe tema reducerii CAS
De Victor Radu 14 iulie 2014

Negocieri eșuate la Palatul Cotroceni între președinte și premier pe tema legii reducerii contribuțiilor la asigurările sociale. Victor Ponta a spus că discuțiile cu Traian Băsescu au fost neplăcute și că șeful statului a avut un comportament „bădărănesc” la adresa ministrului de Finanțe, Ioana Petrescu. În această seară, președintele a spus că nu va promulga legea reducerii cu 5 la sută a CAS propusă de Guvern, deși susține o astfel de măsură.

Traian Băsescu, ajutor pentru ANI. A respins legea incompatibilității aleșilor locali
De Victor Radu 14 iulie 2014

Președintele Traian Băsescu le întinde o mână de ajutor celor de la Agenția Națională de Integritate în prigoana începută împotriva aleșilor locali.

Premierul Victor Ponta merge la Cotroceni. El va discuta cu Traian Băsescu despre reducerea CAS
De Cristina Pancrat 14 iulie 2014

Premierul Victor Ponta merge azi la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre proiectul de lege privind reducerea contribuțiilor sociale la angajator.

Kelemen Hunor demisionează din Guvern; UDMR rămâne la guvernare
De Antonia Maer 11 iulie 2014

UDMR va rămâne la guvernare însă Kelemen Hunor va demisiona din functia de ministru al Culturii si din cea de vicepremier.

Victor Ponta: Guvernul nu are ce căuta la Cotroceni. Legea privind reducerea CAS a fost votată de Parlament
De Cristina Pancrat 10 iulie 2014

Guvernul nu are ce căuta la Cotroceni, iar despre reducerea CAS eu nu am ce discuta cu președintele. Declarația a fost făcută de premierul Victor Ponta după ce Traian Băsescu a invitat Legislativul la consultări pe această temă.

Traian Băsescu blochează reducerea CAS
De Cătălin Manea 9 iulie 2014

Traian Băsescu nu va promulga legea reducerii CAS cu cinci procente. El a declarat în urmă cu puțin timp că măsura nu este oportună și i-a chemat pe reprezentanții Guvernului la consultări.

Teodor Baconschi: „PMP mi-a cerut o sută de mii de euro“
De Victor Radu 8 iulie 2014

Partidul înființat de Traian Băsescu, mic la capitolul voturi, dar scump la tarifele cerute pentru un loc eligibil în Parlamentul European.

Legea „Big Brother“ a fost declarată neconstituțională
De Silvia Pascale 8 iulie 2014

Celebra lege “Big Brother” adoptată în anul 2012 este de astăzi neconstituțională.

Elena Udrea, înjurată la Constanța de un bărbat cu pensia tăiată de guvernarea PDL
De Cristi Popovici si Alex Costea 5 iulie 2014

Scena de la Nana a fost la un pas să se repete ieri, la Constanța, unde un pensionar spune că a fost amenințat și pus pe fugă de oamenii Elenei Udrea. Totul după ce omul i-a reproșat șefei PMP că guvernarea Boc, din care a făcut și ea parte, a adus România în sapă de lemn. După acest episod, constănțeanul spune că a fost amenințat cu moartea de mai multe persoane, dar că nu va lăsa lucrurile așa și va depune o plângere la Poliție.

Traian Băsescu contestă Legea Educației
De Roxana Murat 4 iulie 2014

Președintele Traian Băsescu îi cere Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu modificările aduse Legii educației.

Duane Butcher:„Îmi pare rău că plec. România este o țară de o frumusețe incredibilă“
De Alex Costea 4 iulie 2014

România este o țară cu o frumusețe izbitoare, de la plajele aurii de pe țărmul Mării Negre la culmile pline de inspirație ale Carpaților, și are un viitor promițător. Declarația a fost făcută de Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii de la București, la recepția organizată de Ziua Independenței.

Călin Popescu Tăriceanu a lansat Partidul Reformator Liberal
De Andreea Radu 3 iulie 2014

Nemulțumit că liberalii au ales sa trădeze istoria, ideologia și obiectivele formațiunii lor, Tăriceanu a pornit astăzi, pe drumul lansării Partidului Liberal Reformator. Tot astăzi, fostul premier și-a anunțat și candidatura la alegerile prezidențiale.