marţi, 23 septembrie 2014

Război între pensionarii militari și Guvern

De Cristi Popa 13:40, 14 ianuarie 2011 1048 vizite Politic

Război între pensionarii militari și Guvern. Premierul Emil Boc, ministrul apărării, Gabriel Oprea , cel al internelor, Trian Igaș, și directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, au fost dați în judecată de Sinjdicatul Cadrelor militare disponibilizate, în retragere și în Rezervă.  Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu pentru că au continuat să reducă pensiile foștilor militari, în ciuda unei hotărâri judecătorești definitive.Plângerea penală a fost depusă la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Reprezentanții sindicatului spun că premierul, miniștrii dar și șeful SRI au încălcat Constituția și legislația europeană a dreptului la proprietate când au stabilit ca deciziile judecătorești care prevăd suspendarea hotărârii de guvern  privind recalcularea pensiilor să fie aplicate numai celor care  au dat statul în judecată. Foștii militari și polițiști reproșează guvernului că, deși le-a promis că pensiile sub trei mii de lei nu vor scădea în urma recalculării, în acestă lună s-au trezit cu veniturile diminuate cu pâna la 60 la sută.  Totodată, cadrele militare în rezervă spun că îi vor acționa în instanță și pe șefii centrelor militare  care au eliberat adeverințele pe baza cărora au fost recalculate pensiile, deorece acestea nu au fost emise de autoritățile competente.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Deși are de unde, „săraca“ MACOVEI a cerut bani până a blocat sistemul de transfer bancar
De Antonia Maer 22 septembrie 2014

Monica Macovei, candidat independent pentru prima funcție în stat, a reușit o „perfomanță” de-a dreptul ieșită din comun.

A plecat de la SIE pentru a candida la prezidențiale
De Victor Radu 22 septembrie 2014

Teodor Meleșcanu a demisionat de la conducerea Serviciului de Informații Externe pentru a se înscrie în cursa pentru funcția de președinte. Acesta își va înregistra candidatura astăzi la Biroul Electoral Central.

Călin Popescu Tăriceanu și-a încris candidatura la prezidențiale. I-au urmat Elena Udrea, Kelemen Hunor și Dan Diaconescu
De Victor Radu si Cristina Pancrat 22 septembrie 2014

Rând pe rând, tot mai mulți politicieni își depun candidaturile la președinție. Ieri dimineață, fostul lider liberal Călin Popescu-Tăriceanu s-a prezentat la Biroul Electoral Central, iar la prânz, Elena Udrea. Președintele Senatului intră în cursă ca independent, pentru că cerere de înregistrare a partidului său a fost respinsă de instanță.

Candidatura lui Victor Ponta este Constituțională, a decis CCR
De Cătălin Manea 22 septembrie 2014

Premierul Victor Ponta poate candida pentru fotoliul prezidențial. Decizia a fost luată aseară de Curtea Constituțională a României, după ce judecătorii au votat în unanimitate pentru respingerea celor două contestații pe care le-au analizat.

ELENA UDREA: „Voi fi mai mult decât o urmașă a lui Băsescu“. Șeful statului a semnat pe lista de susținători ai șefei PMP
De Cătălin Manea 21 septembrie 2014

Traian Băsescu trece peste absolut orice și își continuă campania electorală pentru favorite sa Elena Udrea.

Candidatura lui Ponta, CONTESTATĂ LA CCR
De Cătălin Manea 21 septembrie 2014

Candidatura lui Victor Ponta pentru fotoliul prezidențial a fost contestată la CCR. Judecătorii instanței supreme vor soluționa reclamațiile la ora 21.00.

1000 de constănțeni au mers la București pentru a îl susține în cursa prezidențială pe Victor Ponta
De Bogdan Muzgoci 21 septembrie 2014

Pe Arena Națională, la lansarea candidaturii lui Victor Ponta a fost prezentă și o delegație PSD de la malul mării, condusă de Radu Mazăre.

Klaus Iohannis și-a depus candidatura la Biroul Electoral Central. Candidatul ACL, însoțit de co-președintele alianței, Vasile Blaga
De Victor Radu 20 septembrie 2014

Președintele PNL, Klaus Iohannis, și-a depus astăzi candidatura la Biroul Electoral Central cu o oră întârziere. Fostul primar al Sibiului a fost însoțit de liderul PDL, Vasile Blaga, și a spus că a adus 2,2 milioane de semnături de la susținătorii săi.

Victor Ponta, lansare oficială de ziua sa, în fața a 70.000 de oameni: „Vom câștiga bătălia din noiembrie“ GALERIE FOTO
De Victor Radu 20 septembrie 2014

„Vreau și știu că voi fi un alt fel de președinte al României, unul care unește, nu dezbină”. Este mesajul cu care liderul PSD, Victor Ponta, și-a lansat candidatura pentru cea mai înaltă funcție în stat în ziua în care a împlinit 42 de ani. Evenimentul a avut loc în fața a 70 de mii de oameni pe Arena Națională. Ponta a primit mesaje de susținere de la lideri locali și europeni, de la mari artiști, sportivi și oameni simpli.

Ponta: ofițerul sub acoperire este o temă pur electorală folosită de Băsescu
De Roxana Glăvan 19 septembrie 2014

Ofițerul sub acoperire este o temă pur electorală, de care se folosește Traian Băsescu pentru a scoate anumite persoane din cursa pentru Cotroceni. O spune premierul Victor Ponta, care consideră că șeful statului are un comportament iresponsabil și ilegal.

Soluție tipic românească! Ministrul Educației a decis ca școlarii să învețe tot după vechile manuale!
De Alina Gâju 18 septembrie 2014

Soluție tipic românească: dacă nu putem mai mult e bine și așa! După tot scandalul legat de noile manuale pentru clasele întâi și a doua și după ce a fost amenințat cu remanierea de premierul Victor Ponta, ministrul Educației, Remul Pricopie, a găsit soluția salvatoare. A decis să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi.

Legea reducerii C.A.S a fost promulgată. Află când intră în vigoare!
De Irina Ditu 18 septembrie 2014

Președintele Traian Băsescu a promulgat legea reducerii CAS cu 5% la angajator. Șeful statului a declarat că data trecută când actul normativ a ajuns pe masa sa l-a retrimis în Parlament pentru că din punctul său de vedere, deși măsura este bună nu este sustenabilă economic.

Traian Băsescu: "Am dat camioane de rapoarte la Securitate"
De Irina Ditu 17 septembrie 2014

Traian Băsescu a dat camioane de rapoarte la Securitate. A spus-o chiar șeful statului în această seară în cadrul unei emisiuni la postul național de televiziune.

Parlamentul îndreaptă deciziile lui Boc
De Victor Radu 17 septembrie 2014

Bugetarii mai primesc o veste bună! Parlamentul a adoptat legea prin care li se permite din nou angajaților de la stat să cumuleze pensia cu salariul. Legislativul a dat undă verde astfel unei inițiative a Guvernului Ponta.

Victor Ponta, primul candidat la prezidențiale înscris la Biroul Electoral Central
De Victor Radu 17 septembrie 2014

Victor Ponta este primul care s-a înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale. Președintele Partidului Social-Democrat și-a depus în această seară candidatura la Biroul Electoral Central. Premierul a adus cu el cele 2,3 milioane de semnături strânse din partea susținătorilor săi. Prezidențiabilul PSD-UNPR-PC spune că își dorește o Românie unită, după 10 ani de dezbinare.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, riscă să fie demis dacă nu rezolvă problema manualelor
De Andreea Filip 17 septembrie 2014

Lipsa manualelor pe bănci îi poate aduce demiterea lui Remus Pricopie. La începutul ședinței de Guvern, cu presa de față, premierul i-a cerut ministrului Educației ca până săptămâna viitoare să găsescă o soluție cu privire la problema manualelor pentru clasele întâi și a doua.

Ponta: „Elevii vor învăța în continuare după manuale vechi dacă toate contestațiile nu sunt rezolvate“

„Elevii vor învăța în continuare după manuale vechi dacă toate contestațiile depuse la licitația organizată de Ministerul Educației nu vor fi soluționate rapid“, a declarat premierul Victor Ponta, arătând că varianta ca elevii să nu aibă deloc manuale nici peste două săptămâni este inacceptabilă.

Legea traseismului politic a picat în Camera Deputaților

Ordonanța de Urgență 55/2014, care viza legalizarea traseismului politic, nu a întrunit numărul necesar de voturi în plenul Camerei Deputaților.

CCR a respins sesizarea lui Klaus Iohannis. Ordonanța de urgență care modifica legea alegerilor prezidențiale este constituțională
De Andreea Filip 16 septembrie 2014

Curtea Constituțională a respins sesizarea lui Klaus Iohannis prin care liderul PNL invoca neconstituționalitatea ordonanței de urgență care modifica Legea alegerilor prezidențiale.

Moscova, deranjată de Victor Ponta
De Robert Cioancă 16 septembrie 2014

Declarația premierului Victor Ponta privind eventualitatea unirii Republicii Moldova cu România, făcută vineri, la Alba Iulia, a stârnit reacții din partea Moscovei. Ministerul rus de Externe consideră că afirmația șefului Executivului de la București este inacceptabilă și a cerut o reacție în acest caz din partea Bruxelles-ului.

Radu Mazăre: „Nu știu dacă era neapărat o înjurătură. Era o parabolă mai din popor. Așa îmi spunea și mie tata când făceam câte o prostie“
De Madalina Pavel 16 septembrie 2014

„Nu m-am referit la un om anume, ci la un sistem care acționează la ordine politice. Poate nu ar fi trebuit să folosesc acea înjurătură, foarte populară, pe care o folosea și tata“, a declarat astăzi primarul Constanței, Radu Mazăre, după ce procurorii DNA i-au mai făcut un dosar penal, pentru presiuni asupra justiției.