duminică, 21 decembrie 2014

Război între pensionarii militari și Guvern

De Cristi Popa 13:40, 14 ianuarie 2011 1048 vizite Politic

Război între pensionarii militari și Guvern. Premierul Emil Boc, ministrul apărării, Gabriel Oprea , cel al internelor, Trian Igaș, și directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, au fost dați în judecată de Sinjdicatul Cadrelor militare disponibilizate, în retragere și în Rezervă.  Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu pentru că au continuat să reducă pensiile foștilor militari, în ciuda unei hotărâri judecătorești definitive.Plângerea penală a fost depusă la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Reprezentanții sindicatului spun că premierul, miniștrii dar și șeful SRI au încălcat Constituția și legislația europeană a dreptului la proprietate când au stabilit ca deciziile judecătorești care prevăd suspendarea hotărârii de guvern  privind recalcularea pensiilor să fie aplicate numai celor care  au dat statul în judecată. Foștii militari și polițiști reproșează guvernului că, deși le-a promis că pensiile sub trei mii de lei nu vor scădea în urma recalculării, în acestă lună s-au trezit cu veniturile diminuate cu pâna la 60 la sută.  Totodată, cadrele militare în rezervă spun că îi vor acționa în instanță și pe șefii centrelor militare  care au eliberat adeverințele pe baza cărora au fost recalculate pensiile, deorece acestea nu au fost emise de autoritățile competente.

Comenteaza aceasta stire

REGIMUL BĂSESCU, LA FINAL. România are, de astăzi, un nou președinte!

Președintele ales, Klaus Iohannis, va depune jurământul astăzi, în ședința solemnă a Senatului și Camerei Deputaților, moment care va pune capăt, practic, celor zece ani de "domnie" a lui Traian Băsescu. Ceremonia prin care Băsescu va preda oficial funcția de președinte al României către Klaus Iohannis va avea loc tot astăzi, la Palatul Cotroceni.

După zece ani de mandat, președintele Traian Băsescu s-a lăudat cu realizările altora. Nimic despre problemele cu justiția ale apropiaților săi
De Cătălin Manea 20 decembrie 2014

Adio Băsescu, adio Cotroceni!!! Președintele Traian Băsescu a găsut de cuviință să-și încheie mandatul de 10 de ani.

Victor Ponta: “Nu vor fi creșteri de taxe și impozite în 2015!”
De Cătălin Manea 19 decembrie 2014

Bugetul pe anul 2015 a ajuns pe ultima sută de metri. Parlamentarii dezbat, la această oră, cum vor fi distribuiți banii românilor anul viitor.

Alina Gorghiu a fost aleasă președinte al PNL
De Alina Gâju 18 decembrie 2014

Liberalii au de astăzi un nou lider. Alina Gorghiu, fostul purtător de cuvânt al formațiunii, a fost votată în locul lui Klaus Iohannis, care și-a dat demisia de la șefia partidului. Chiar președintele ales a fost cel mai mare susținător al ei. Este necesară deschiderea partidului și acceptarea oricăror ”resurse de valoare”, le-a transmis Gorghiu colegilor de partid.

Alina Gorghiu a fost aleasă președinte al PNL în locul lui Klaus Iohannis

Alina Gorghiu este noul copreședinte al PNL, alături de Vasile Blaga. Ea a fost votată de 47 membri ai Biroului Politic Național al vechiului Partid Național Liberal, în timp ce contracandidatul său, Ludovic Orban, a obținut 28 voturi.

Alina Gorghiu candidează la șefia Partidului Național Liberal
De Roxana Murat 17 decembrie 2014

Alina Gorghiu - surpriza lui Iohannis pentru șefia Partidului Național Liberal. Anunțul a fost făcut în această seară la reuniunea informală a liberalilor.

Legea migrației, neconstituțională
De Cătălin Manea 17 decembrie 2014

Ordonanța privind trecerea aleșilor locali de la un partid la altul este neconstituțională.

Traian Băsescu a atacat doi miniștri, în timpul depunerii jurământului
De Cristina Pancrat 17 decembrie 2014

Deși mai are doar patru zile de mandat, președintele Traian Băsescu a ieșit din nou la atac. La ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniștri, șeful statului i-a acuzat pe Sorin Cîmpeanu și Liviu Pop că au contribuit la un fals în interes public, fără a da însă mai multe explicații. Noul Executiv s-a întrunit deja în prima ședință.

Articolul în baza căruia sunt judecați Klaus Iohannis și aleși locali este constituțional
De Cristina Pancrat 16 decembrie 2014

Procesul lui Klaus Iohannis cu Agenția Națională de Integritate merge mai departe. Curtea Constituțională a decis că articolul din legea în baza căruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai mulți aleși locali, este constituțional.

Președintele a semnat decretul privind revocarea și numirea noilor membri ai Guvernului

Traian Băsescu a semnat, astăzi, decretul privind revocarea din funcție și numirea unor membri ai Guvernului, informează Administrația Prezidențială.

Victor Ponta renunță la doctorat
De Irina Radu 16 decembrie 2014

Premierul Victor Ponta renunță la doctorat. Anunțul a fost făcut chiar pe pagina sa de facebook. Ponta a trimis, astăzi, o scrisoare rectorului Universității București, în care îl informează că vrea să renunțe la titlul de doctor în drept, acordat în anul 2003 și care a provocat scandalul plagiatului.

Noii miniștrii depun jurământul miercuri dimineață
De Cristina Pancrat 16 decembrie 2014

Miniștrii Cabinetului Ponta IV vor depune jurământul mâine la ora 9. Inițial, evenimentul era programat pentru această seară la ora 20.30, însă președintele Traian Băsescu a anunțat că din cauza programului încărcat a fost nevoit să amâne depunerea jurământului.

Judecătorii Curții Constituționale se pronunță asupra regimului incompatibilităților aleșilor locali
De Cristina Pancrat 16 decembrie 2014

Zi importantă pentru Klaus Iohannis. Curtea Constituțională decide dacă acesta scapă sau nu de procesul cu Agenția Națională de Integritate.

Guvernul Ponta 4 a primit, cu largă majoritate, votul de încredere al Parlamentului!
De Roxana Glăvan 15 decembrie 2014

Guvernul Ponta 4 a primit votul de încredere al Parlamentului, cu 377 de voturi. Guvernul numără 21 de miniștri, între care un vicepremier și doi miniștri delegați. Noul Guvern a ajuns în Parlament iar premierul Victor Ponta a cerut votul de încredere.

UPDATE. REMANIERE în Guvernul Ponta! Care este NOUA STRUCTURĂ a Executivului
De Roxana Glăvan 14 decembrie 2014

Coaliția de guvernare a anunțat, în această seară, modificările făcute după demisia unor miniștri, demiterea altora, dar și după ieșirea UDMR de la guvernare. Noua structură a fost votată în unanimitate în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD.

Scandal în PSD. Liviu Dragnea despre Cătălin Ivan: “E un puști obraznic”
De Victor Radu 13 decembrie 2014

E din nou scandal la vârful PSD. Conducerea femeilor social-democrate cere sancționarea europarlamentarului Cătălin Ivan după ce acesta le-a atacat public pe Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al partidului, și pe Viorica Dăncilă, liderul europarlamentarilor PSD.

Guvernul a definitivat proiectul de buget. Azi a ajuns la Parlament, iar până marți se vor depune amendamente
De Victor Radu 13 decembrie 2014

Proiectul de buget pe 2015 a fost definitivat seara trecută de Guvern și a fost trimis la Parlament. Aleșii se așteaptă, ca după depunerea amendamentelor, legea bugetului să intre în dezbatere pe 19 decembrie și să fie adoptată două zile mai târziu. Premierul Victor Ponta a precizat că nu vor fi introduse taxe sau impozite noi, vor crește pensiile și salariul minim, iar deficitul va fi cel convenit cu FMI, de 1,4%.

Kelemen Hunor: "Maghiarii trebuie SĂ RECUPEREZE PĂMÂNTURILE NATALE!"

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus, astăzi, că maghiarii aflați pe teritoriul României trebuie să recupereze pământul natal.

Victor Ponta: Luni vom cere un vot Parlamentului pentru noul Guvern
De Roxana Glăvan 12 decembrie 2014

Noul Guvern se lasă așteptat. Se poartă negocieri însă structura agreată va fi anunțată în următoarele două zile. Până atunci, în coaliție sunt discuții aprinse pentru anumite ministere. În ceea ce privește propunerile noului Executiv printre acestea se numără introducerea unei limite de două mandate la nivel local și parlamentar.

Ședința pentru bugetul anului 2015 a fost reprogramată
De Roxana Glăvan 12 decembrie 2014

Ședința de Guvern pentru aprobarea bugetului pe anul viitor a fost amânată pentru ora 17, din motive tehnice. În acest context, întâlnirea Parlamentului stabilită inițial pentru astăzi la ora 13.00 a fost reprogramată pentru mâine la ora 10.00.

Constanța a primit de la Guvern peste 84 de milioane de lei pentru salariile tăiate ale profesorilor
De Victor Radu 12 decembrie 2014

În prag de sărbători, mii de profesori din Constanța își primesc drepturile salariale, tăiate de fostul Guvern Boc și câștigate ulterior în instanță. Banii, peste 40 de milioane de lei, provin de la actualul Guvern. Executivul a alocat alți peste 40 de milioane de lei pe care Consiliul Județean i-a folosit astăzi pentru plata arieratelor și a împrumuturilor primăriilor din județ.