joi, 28 august 2014

Război între pensionarii militari și Guvern

De Cristi Popa 13:40, 14 ianuarie 2011 1048 vizite Politic

Război între pensionarii militari și Guvern. Premierul Emil Boc, ministrul apărării, Gabriel Oprea , cel al internelor, Trian Igaș, și directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, au fost dați în judecată de Sinjdicatul Cadrelor militare disponibilizate, în retragere și în Rezervă.  Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu pentru că au continuat să reducă pensiile foștilor militari, în ciuda unei hotărâri judecătorești definitive.Plângerea penală a fost depusă la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Reprezentanții sindicatului spun că premierul, miniștrii dar și șeful SRI au încălcat Constituția și legislația europeană a dreptului la proprietate când au stabilit ca deciziile judecătorești care prevăd suspendarea hotărârii de guvern  privind recalcularea pensiilor să fie aplicate numai celor care  au dat statul în judecată. Foștii militari și polițiști reproșează guvernului că, deși le-a promis că pensiile sub trei mii de lei nu vor scădea în urma recalculării, în acestă lună s-au trezit cu veniturile diminuate cu pâna la 60 la sută.  Totodată, cadrele militare în rezervă spun că îi vor acționa în instanță și pe șefii centrelor militare  care au eliberat adeverințele pe baza cărora au fost recalculate pensiile, deorece acestea nu au fost emise de autoritățile competente.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Victor Ponta: “Îmi asum OUG privind primarii, termenul trebuie să fie de 45 de zile”
De Cristina Pancrat 28 august 2014

Aleșii locali vor avea la dispoziție 45 de zile pentru a-și alege partidul.

Darius Vâlcov, investit ministru al Bugetului
De Cristi Popovici 28 august 2014

Darius Vâlcov, noul ministru al Bugetului a depus astăzi jurământul de învestitură, în prezența șefului statului, a premierului și a președintelui Camerei Deputaților.

Victor Ponta despre amânarea ceremoniei de învestire a lui Darius Vâlcov: „E un lucru neserios și nu-mi place să ne jucăm cu lucrurile acestea“
De Alina Gâju 27 august 2014

Președintele Traian Băsescu a amânat depunerea jurământului de către noul ministru delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, pe motiv că premierul Victor Ponta nu este prezent la ceremonie. Mai mult, șeful statului a ținut să precizeze că a crezut că absența șefului Executivului înseamnă că nu îl mai susține pe Vâlcov.

PONTA: „Dorim prezență consistentă a NATO în România; nu putem spune MOLDOVEI că nu putem face nimic“
De Andreea Radu 27 august 2014

România dorește consolidarea flancului estic al NATO și o prezență cât mai consistentă a Alianței în România. Declarația a fost făcută de premierul Victor Ponta în cadrul Reuniunii anuale a Diplomației Române.

Traian Băsescu amână depunerea jurământului lui DARIUS VÂLCOV în funcția de ministru al Bugetului. Victor Ponta: Băsescu e neserios!
De Silvia Pascale si Roxana Glăvan 27 august 2014

După ce a semnat numirea lui Darius Vâlcov în funcția de ministru delegat pentru Buget, președintele Traian Băsescu s-a răzgândit.

Guvernul a alocat 192 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014
De Alina Gâju 26 august 2014

Guvernul a alocat, în ședința de astăzi, 192 de milioane lei pentru organizarea alegerilor prezidențiale.

Grupul de Investigații Politice a cerut redeschiderea dosarului lui Traian Băsescu

Președintele GIP Mugur Ciuvică a solicitat Oficilului Național de Prevenire și Combatere a spălării banilor să reverifice două tranzacții făcute de Băsescu: cumpărarea unui imobil în Șoseaua București Ploiești 137B și cumpărarea și apoi vânzarea unui teren în Aleea Privighetorilor.

Legea C.A.S. VOTATĂ, AMNISTIA amânată
De Victor Radu 25 august 2014

Una caldă, una rece în Senat. Aleșii au adoptat legea care prevede reducerea CAS, dar nu au mai apucat să facă același lucru cu trei proiecte de amnistie fiscală pentru că cei de la PNL și PDL au părăsit sala.

Legea de reducere a CAS ajunge din nou în Senat. Premierul Victor Ponta participă la ședință
De Victor Radu 25 august 2014

Legea de reducere a contribuțiilor asigurărilor sociale este rediscutată la această oră în Senat, iar premierul participă la ședință.

Legea privind reducerea CAS ajunge din nou în Parlament; președintele nu mai poate respinge proiectul
De Cristi Popovici 23 august 2014

Proiectul de lege privind reducerea CAS va fi votat de Parlament și va ajunge la președinte până la jumătatea lunii septembrie.

Victor Ponta: Voi fi președintele tuturor românilor, unul cu alt profil și altă agendă decât a lui Traian Băsescu
De Victor Radu si Alina Gâju 22 august 2014

Vreau să fiu președintele tuturor românilor, unul cu alt profil și altă agendă decât a președintelui Băsescu. A declarat, astăzi, premierul Victor Ponta, la Tulcea, unde s-a desfășurat o întâlnire informală a PSD. Ulterior, liderul social democrat a venit la Constanța. Ponta a anunțat că se va lansa în cursa pentru Cotroceni în ziua în care va împlini 42 de ani.

Elena Udrea îi desparte pe „băsiști“ de Băsescu!
De Victor Radu 22 august 2014

Susținerea pentru Elena Udrea i-a făcut până și pe suporterii înfocați ai lui Traian Băsescu să se dezică de președinte. Jurnaliști de la trusturile de „casă” ale șefului statului sau foști membri ai PMP spun că acesta a ales prost.

Femeile social-democrate, întâlnire de lucru la Mamaia
De Victor Radu si Andreea Radu 22 august 2014

“Îmi dau seama că în 2014 nu voi fi învins de o femeie, dar în 2019 e posibil să am probleme”. Asta le-a transmis astăzi colegelor sale de partid președintele PSD, Victor Ponta, care crede că o femie e capabilă să-i ia locul în Guvern. Acesta a fost prezent la Constanța în prima zi a Școlii de Vară a femeilor social-democrate. Acestea au dezbătut subiecte precum criza economică și migrația forței de muncă.

Premierul Victor Ponta a donat sânge la Tulcea. Află când își va lua ziua liberă la care are dreptul prin lege
De Cătălin Manea 22 august 2014

Premierul Victor Ponta a donat sânge, în această dimineață, la Centrul de Transfuzii din Tulcea.

Traian Băsescu riscă din nou suspendarea
De Victor Radu 22 august 2014

Aflat în ultimele luni de mandat prezidențial, Traian Băsescu recurge la aceleași practici care l-au suspendat până acum de 2 ori.

ADRIAN NĂSTASE, după ieșirea din închisoare: „Penitenciarul este o instituție depășită și o fabrică pentru recidivă“
De Alina Gâju 21 august 2014

O zi de neuitat pentru fostul premier al României, Adrian Năstase. După alte 500 de zile petrecute în arest, în condamanarea din dosarul Trofeul Calității, fostul politician respiră din nou aerul libertății. Încercările din ultimii ani m-au întărit, le-a declarat Năstase jurnaliștilor.

Traian Băsescu va semna decretul de numire a lui Darius Vîlcov în funcția de ministru al Bugetului
De Alex Costea 20 august 2014

Darius Vîlcov va fi numit în funcția de ministru al Bugetului. Președintele Traian Băsescu a anunțat în această seară că va emite săptămâna viitoare decretul de numire în Guvern a actualului senator PSD

Băsescu o votează pe Udrea. „Are o rezistență fizică incredibilă“
De Victor Radu si Alina Gâju 20 august 2014

„Ce vă recomandă? Rezistența fizică”. Așa pare să fi decurs discuția de ieri dintre președintele Traian Băsescu și Elena Udrea. Cel puțin așa reiese din declarațiile șefului statului. Băsescu a anunțat, seara trecută, că o susține categoric pe Udrea în cursa pentru prezidențiale și a enumerat la capitolul calități: capacitatea fizică a fostei sale șefe de cabinet.

Elena Udrea se visează la Cotroceni. Șefa PMP este candidatul PMP la președinție!
De Alina Gâju 19 august 2014

Elena Udrea se visează în fotoliul de la Cotroceni. Ea a fost desemnată astăzi candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile prezidențiale.

Guvernul a aprobat, urmează Parlamentul: MAMELE ȘI PENSIONARII nu trebuie să dea înapoi banii primiți, din greșeală, de la stat!
De Bogdan Muzgoci 19 august 2014

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi proiectele de lege privind amnistierea pensionarilor și a mamelor care au primit sume necuvenite de la stat.

Senatorul PSD Darius Vâlcov, propunerea premierului pentru funcția de MINISTRU delegat pentru BUGET
De Victor Radu 19 august 2014

Darius Vâlcov este propunerea premierului pentru funcția de ministru delegat pentru buget.