sîmbătă, 22 noiembrie 2014

Război între pensionarii militari și Guvern

De Cristi Popa 13:40, 14 ianuarie 2011 1048 vizite Politic

Război între pensionarii militari și Guvern. Premierul Emil Boc, ministrul apărării, Gabriel Oprea , cel al internelor, Trian Igaș, și directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, au fost dați în judecată de Sinjdicatul Cadrelor militare disponibilizate, în retragere și în Rezervă.  Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu pentru că au continuat să reducă pensiile foștilor militari, în ciuda unei hotărâri judecătorești definitive.Plângerea penală a fost depusă la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Reprezentanții sindicatului spun că premierul, miniștrii dar și șeful SRI au încălcat Constituția și legislația europeană a dreptului la proprietate când au stabilit ca deciziile judecătorești care prevăd suspendarea hotărârii de guvern  privind recalcularea pensiilor să fie aplicate numai celor care  au dat statul în judecată. Foștii militari și polițiști reproșează guvernului că, deși le-a promis că pensiile sub trei mii de lei nu vor scădea în urma recalculării, în acestă lună s-au trezit cu veniturile diminuate cu pâna la 60 la sută.  Totodată, cadrele militare în rezervă spun că îi vor acționa în instanță și pe șefii centrelor militare  care au eliberat adeverințele pe baza cărora au fost recalculate pensiile, deorece acestea nu au fost emise de autoritățile competente.

Comenteaza aceasta stire

UPDATE. Ceremonie la Curtea Constituțională. Magistrații au validat mandatul lui Klaus Iohannis
De Cristina Pancrat 21 noiembrie 2014

Doi președinți față în față. Curtea Constituțională a României a validat astăzi, mandatul de președinte al lui Klaus Iohannis. La eveniment a fost prezent și actualul lider de la Cotroceni, Traian Băsescu, cel care îi va preda ștafeta la finele lunii decembrie. Până atunci, România se va confrunta pentru prima dată cu situația în care transferul de putere se va face într-o lună și nu în ziua validării mandatului noului șef de stat.

UNPR Constanța, alături de Ponta
De Oana Iancu 20 noiembrie 2014

Îl vom susține în continuare pe Victor Ponta și este nevoie să facem o altfel de politică. O spun liderii UNPR Constanța, care astăzi au organizat o conferință de presă în care au analizat rezultatele alegerilor prezidențiale.

ABSURD. Frizura lui Mazăre, motiv de sesizare: un ONG îl acuză că îi copiază look-ul lui Hitler!
De Cristi Popovici 20 noiembrie 2014

Aveți grijă cum vă tundeți sau cum vă lăsați mustața, altfel v-ați putea trezi că sunteți anchetați de procurori. Pe cât de absurd sună, pe atât de real este. I s-a întâmplat primarului Radu Mazăre. Un ONG i-a făcut o sesizare la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru că noul său look ar aduce cu cel al dictatorului Adolf Hitler.

Băsescu, din nou la cârciumă cu Elena Udrea!
De Cristi Popovici 19 noiembrie 2014

Traian Băsescu s-a întâlnit, în această seară, cu Elena Udrea și cu un grup de aproximativ 20 de lideri ai PMP, la Hanul Berarilor din București.

Klaus Iohannis și-a lansat cartea autobiografică “Pas cu pas”
De Andreea Filip 19 noiembrie 2014

Klaus Iohannis și-a lansat la Târgul de Carte Gaudeamus, deschis la Romexpo, volumul autobiografic “Pas cu pas”. Președintele ales al României spune că este o carte pe care a început să o scrie la începutul campaniei electorale.

Un liberal a fost cel care a votat împotriva anulării legii amnistiei. L-a contrazis astfel pe Klaus Iohannis
De Victor Radu 19 noiembrie 2014

Liberalii lui Klaus Iohannis, acuzați din nou că una spun și alta fac. Singurul deputat care a votat ieri împotriva anulării legii amnistiei a fost unul de la PNL, George Scarlat, ales într-un colegiu din Galați.

Senatul aprobă cererea de urmărire penală în cazul senatorilor Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu
De Victor Radu 19 noiembrie 2014

Senatorii Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu au rămas fără imunitate. Colegii lor au adoptat astăzi cererea Parchetului General pentru încuviințarea începerii urmăririi penale în dosarul Microsoft. Andronescu le-a cerut ea însăși senatorilor să-i permită să se apere în justiție și să-și dovedească nevinovăția.

CCR a respins cele trei cereri de anulare a alegerilor prezidențiale. Ceremonia care va confirma victoria lui Iohannis va avea loc vineri
De Victor Radu 19 noiembrie 2014

Curtea Constituțională a respins cele trei cereri de anulare a alegerilor prezidențiale. Acestea fuseseră formulate de trei persoane, și nu de partide politice, așa că judecătorii CCR au considerat solicitările inadmisibile.

Cine sunt noii miniștri de la Externe și Cultură
De Florina Militaru 18 noiembrie 2014

Avem noi miniștri la Externe și la Cultură. Președintele Traian Băsescu a semnat, în această seară, decretele privind numirile acestora în funcție.

Klaus Iohannis se transformă și el în președinte jucător: Noi, PNL nou, dorim să preluăm toată puterea
De Cristi Popovici 18 noiembrie 2014

„Vrem să preluăm puterea” - a spus astăzi Klaus Iohannis, care a preluat astfel conceptul de președinte jucător de la Traian Băsescu. Iohannis plănuiește, alături de Vasile Blaga, mâna sa dreaptă, să răstoarne Guvernul în 2015 și să-și impună oamenii care l-au propulsat în scaunul de la Cotroceni. Iohannis ajunge să se contrazică după ce în campania a strigat cât a putut de tare că puterea “nu trebuie să intre pe mâna unui singur partid”.

UDMR rămâne la guvernare

UDMR rămâne la guvernare. Decizia a fost luată astăzi după ședința grupurilor reunite ale parlamentarilor Uniunii.

Deputații aprobă arestarea liberalului Mircea Roșca
De Andreea Filip 18 noiembrie 2014

Aleșii au aprobat pe bandă rulantă astăzi, cererile de arestare și ridicare a imunității pentru colegii lor suspectați de corupție. În urmă cu puțin timp, Camera Deputaților a încuviințat cererea de arestare a deputatului PNL Mircea Roșca.

LEGEA AMNISTIEI ȘI GRAȚIERII A FOST RESPINSĂ ÎN PARLAMENT

Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis, în unanimitate, să formuleze raport de respingere la proiectul legii amnistiei și grațierii, a declarat Bogdan Ciucă, președintele comisiei. 293 de parlamentari au votat pentru respingerea legii, fiind înregistrat un singur vot împotrivă și o singură abținere.

MIRCEA DIACONU, mesaj către români: „Cea mai urâtă și murdară campanie din istoria noastră!“
De Cristi Popovici 18 noiembrie 2014

Ales europarlamentar în luna mai, pe fondul unei mișcări populare de amploare, Mircea Diaconu face poate cea mai corectă radiografie a campaniei electorale în urma căreia Klaus Iohannis a ieșit președintei. „Această ultimă campanie”, spune Diaconu, “va intra în manualele de specialitate ca fiind cea mai urâtă și murdară din istoria noastră”.

Radu Mazăre: „Nu am spus că plec dacă nu iese Victor Ponta, am spus că dacă sistemul rămâne la fel mă gândesc să renunț”
De Victor Radu 18 noiembrie 2014

„Nu am spus niciodată că plec dacă nu iese Victor Ponta președinte, am spus că dacă sistemul rămâne la fel mă gândesc să renunț.” Este declarația făcută astăzi de Radu Mazăre după ce vorbele sale din ziua votului au fost intepretate greșit de o anumită parte a presei.

Victor Ponta: Nu vor fi mărite nici taxele, nici impozitele, iar cota unică nu va crește
De Alina Gâju 17 noiembrie 2014

Nu mărim taxele, impozitele și nu creștem cota unică. Este asigurarea pe care o dă premierul Victor Ponta, dezmințind astfel zvonurile din campania electorală. Într-o declarație făcută astăzi, Ponta a mai spus că este hotărât să rămână în fruntea Guvernului și că își exprimă dorința de dialog cu Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea: Partidul Social Democrat nu trebuie să iasă de la guvernare
De Cristi Popovici 17 noiembrie 2014

Rezultatul votului a iscat discuții contradictorii printre liderii PSD. Robert Negoiță a cerut ieșirea de la guvernare, iar Dan Șova i-a solicitat lui Dragnea să facă un pas în spate și să-și asume responsabilitatea după eșecul din alegeri.

Victor Ponta: Sunt hotărât să rămân în funcția de premier
De Antonia Maer 17 noiembrie 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că își exprimă dorința de dialog cu noul președinte ales, Klaus Iohannis, menționând că nu va demisiona din funcția de premier și că vrea să continue actul de guvernare cu partenerii actuali, plus PLR.

Udrea după victoria lui Klaus Iohannis: „TRAIAN BĂSESCU TERMINĂ MANDATELE CÂȘTIGĂTOR“
De Roxana Glăvan 17 noiembrie 2014

„Traian Băsescu termină mandatele câștigător“. Este reacția triumfală a Elenei Udrea pe contul său de socializare imediat ce a aflat câștigătorul alegerilor prezidențiale. Rând pe rând, toți apropiații lui Traian Băsescu, inclusiv Emil Boc, au apărut cu declarații în care îl susțin pe Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea: "Opinia generală e să rămânem la guvernare. Nu se impun demisii, ci o analiză a rezultatelor"

Liviu Dragnea, a declarat, azi, că a discutat cu majoritatea colegilor din țară, iar opinia generală este ca PSD să nu iasă de la guvernare, el precizând că marți sau miercuri se va întruni în Comitetul Executiv Național al partidului, unde va fi analizată situația.

Klaus Iohannis a cerut Parlamentului să pună pe ordinea de zi legea amnistiei și grațierii

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a cerut Parlamentului ca mâine să pună pe ordinea de zi legea amnistiei și grațierii și să respingă acest act normativ. El cere ca în Parlament să...