miercuri, 23 iulie 2014

Război între pensionarii militari și Guvern

De Cristi Popa 13:40, 14 ianuarie 2011 1047 vizite Politic

Război între pensionarii militari și Guvern. Premierul Emil Boc, ministrul apărării, Gabriel Oprea , cel al internelor, Trian Igaș, și directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, au fost dați în judecată de Sinjdicatul Cadrelor militare disponibilizate, în retragere și în Rezervă.  Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu pentru că au continuat să reducă pensiile foștilor militari, în ciuda unei hotărâri judecătorești definitive.Plângerea penală a fost depusă la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Reprezentanții sindicatului spun că premierul, miniștrii dar și șeful SRI au încălcat Constituția și legislația europeană a dreptului la proprietate când au stabilit ca deciziile judecătorești care prevăd suspendarea hotărârii de guvern  privind recalcularea pensiilor să fie aplicate numai celor care  au dat statul în judecată. Foștii militari și polițiști reproșează guvernului că, deși le-a promis că pensiile sub trei mii de lei nu vor scădea în urma recalculării, în acestă lună s-au trezit cu veniturile diminuate cu pâna la 60 la sută.  Totodată, cadrele militare în rezervă spun că îi vor acționa în instanță și pe șefii centrelor militare  care au eliberat adeverințele pe baza cărora au fost recalculate pensiile, deorece acestea nu au fost emise de autoritățile competente.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Premierul Victor Ponta a anunțat de unde vin banii pentru reducerea CAS. Iată cum arată calculul făcut de Guvern
De Andreea Radu 22 iulie 2014

Reducerea CAS poate fi acoperită din contribuțiile obținute din noi locuri de muncă, taxa pe valoarea adăugată din noi investiții, dar și din recuperarea datoriillor firmelor aflate în insolvență. Sunt sursle pe care se bazează Guvernul, a declarat în această seară premierul Victor Ponta. Șeful Executivului a detaliat toate aceste venituri pentru a demonstra, o dată în plus, că măsura scăderii CAS cu 5 procente la angajator este sustenabilă.

PNL și PDL formează o alianță electorală pentru prezidențiale. Se va numi Alianța Creștin Liberală
De Victor Radu 22 iulie 2014

Înainte să fuzioneze PNL și PDL, liderii celor două partide anunță că vor forma o alianță electorală pentru alegerile prezidențiale.

Klaus Iohannis este candidatul liberalilor la prezidențiale
De Andreea Radu 21 iulie 2014

Klaus Iohannis este candidatul liberalilor la președinția României. Decizia a fost luata în Delegația Permanenta a PNL de astăzi, unde Iohannis a obținut dublul voturilor primite de Crin Antonescu. Tot azi, PDL și-a batut în cuie propriul candidat: Cătălin Predoiu. Mihai Răzvan Ungureanu a făcut un pas înapoi, iar solicitarea Monicăi Macovei de a intra în procesul intern de selecție nici nu a fost luată în seamă.

Băsescu și Ponta nu au ajuns la o concluzie pe tema reducerii CAS
De Victor Radu 14 iulie 2014

Negocieri eșuate la Palatul Cotroceni între președinte și premier pe tema legii reducerii contribuțiilor la asigurările sociale. Victor Ponta a spus că discuțiile cu Traian Băsescu au fost neplăcute și că șeful statului a avut un comportament „bădărănesc” la adresa ministrului de Finanțe, Ioana Petrescu. În această seară, președintele a spus că nu va promulga legea reducerii cu 5 la sută a CAS propusă de Guvern, deși susține o astfel de măsură.

Traian Băsescu, ajutor pentru ANI. A respins legea incompatibilității aleșilor locali
De Victor Radu 14 iulie 2014

Președintele Traian Băsescu le întinde o mână de ajutor celor de la Agenția Națională de Integritate în prigoana începută împotriva aleșilor locali.

Premierul Victor Ponta merge la Cotroceni. El va discuta cu Traian Băsescu despre reducerea CAS
De Cristina Pancrat 14 iulie 2014

Premierul Victor Ponta merge azi la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre proiectul de lege privind reducerea contribuțiilor sociale la angajator.

Kelemen Hunor demisionează din Guvern; UDMR rămâne la guvernare
De Antonia Maer 11 iulie 2014

UDMR va rămâne la guvernare însă Kelemen Hunor va demisiona din functia de ministru al Culturii si din cea de vicepremier.

Victor Ponta: Guvernul nu are ce căuta la Cotroceni. Legea privind reducerea CAS a fost votată de Parlament
De Cristina Pancrat 10 iulie 2014

Guvernul nu are ce căuta la Cotroceni, iar despre reducerea CAS eu nu am ce discuta cu președintele. Declarația a fost făcută de premierul Victor Ponta după ce Traian Băsescu a invitat Legislativul la consultări pe această temă.

Traian Băsescu blochează reducerea CAS
De Cătălin Manea 9 iulie 2014

Traian Băsescu nu va promulga legea reducerii CAS cu cinci procente. El a declarat în urmă cu puțin timp că măsura nu este oportună și i-a chemat pe reprezentanții Guvernului la consultări.

Teodor Baconschi: „PMP mi-a cerut o sută de mii de euro“
De Victor Radu 8 iulie 2014

Partidul înființat de Traian Băsescu, mic la capitolul voturi, dar scump la tarifele cerute pentru un loc eligibil în Parlamentul European.

Legea „Big Brother“ a fost declarată neconstituțională
De Silvia Pascale 8 iulie 2014

Celebra lege “Big Brother” adoptată în anul 2012 este de astăzi neconstituțională.

Elena Udrea, înjurată la Constanța de un bărbat cu pensia tăiată de guvernarea PDL
De Cristi Popovici si Alex Costea 5 iulie 2014

Scena de la Nana a fost la un pas să se repete ieri, la Constanța, unde un pensionar spune că a fost amenințat și pus pe fugă de oamenii Elenei Udrea. Totul după ce omul i-a reproșat șefei PMP că guvernarea Boc, din care a făcut și ea parte, a adus România în sapă de lemn. După acest episod, constănțeanul spune că a fost amenințat cu moartea de mai multe persoane, dar că nu va lăsa lucrurile așa și va depune o plângere la Poliție.

Traian Băsescu contestă Legea Educației
De Roxana Murat 4 iulie 2014

Președintele Traian Băsescu îi cere Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu modificările aduse Legii educației.

Duane Butcher:„Îmi pare rău că plec. România este o țară de o frumusețe incredibilă“
De Alex Costea 4 iulie 2014

România este o țară cu o frumusețe izbitoare, de la plajele aurii de pe țărmul Mării Negre la culmile pline de inspirație ale Carpaților, și are un viitor promițător. Declarația a fost făcută de Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii de la București, la recepția organizată de Ziua Independenței.

Călin Popescu Tăriceanu a lansat Partidul Reformator Liberal
De Andreea Radu 3 iulie 2014

Nemulțumit că liberalii au ales sa trădeze istoria, ideologia și obiectivele formațiunii lor, Tăriceanu a pornit astăzi, pe drumul lansării Partidului Liberal Reformator. Tot astăzi, fostul premier și-a anunțat și candidatura la alegerile prezidențiale.

Victor Ponta: „Există resursele financiare pentru majorarea pensiei minime la 400 de lei din 2015“
De Andreea Radu 3 iulie 2014

Guvernul are resursele financiare necesare pentru majorarea pensiei minime de la 350 la 400 de lei, de anul viitor.

Actele din dosarul NANA, cerute de Parchetul General. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, vrea cerere semnată de procurorul general
De Madalina Pavel 2 iulie 2014

O zi nu prea norocoasă pentru președintele Traian Băsescu. Parchetul General a cerut astăzi, actele din dosarul NANA. Procurorii au trimis astăzi solicitarea la Camera Deputaților. Președintele Valeriu Zgonea a subliniat că toți membrii Biroului Permanent au fost de acord, dar că solicitarea va fi trimisă înapoi pentru a fi semnată chiar de procurorul general. Ancheta vizează terenul de 300 de hectare din comună cumpărat de Ioana Băsescu, fiica cea mare a președintelui.

Pemierul și președintele se întâlnesc în ședința CSAT
De Cristina Pancrat 2 iulie 2014

Astăzi are loc o nouă întâlnire a Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Printre subiectele abordate se numără mandatul României la Summitul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, participarea României la viitoarea misiune NATO în Afganistan, după 2014, raportul privind combaterea evaziunii fiscale și situația posibilelor amenințări la adresa securității naționale.

Mircea Ionescu Quintus: „Fuziunea cu PDL nu se mai face“
De Bogdan Muzgoci 1 iulie 2014

Alianță sau fuziune? Este deocamdată o întrebare fără răspuns pentru PNL și PDL. Ceea ce cu o săptămână în urmă părea simplu astăzi se dovedește o adevărată cursă cu obstacole pentru că seniorii liberali - cum ar fi Mircea Ionescu Quintus - nu promovează ideea fuziunii și țin la valorile, tradiția și istoria PNL. Pe de altă parte, atât noul președinte Klaus Iohannis cât și fostul șef al liberalilor, Crin Antonescu, au se pare o altă viziune asupra liberalismului în viitor, viziune pe că nu o împărtășesc și partenerii de la PDL.

Victor Ponta: „Sunt pregătit pentru o candidatură la Președinție“

PSD va anunța oficial candidatul pentru alegerile prezidențiale la Consiliul Național care va avea loc pe data de 1 august. Liderii social democrați de la centru, dar și cei din teritoriu s-au întalnit zilele acestea la Orăștie într-un comitet executiv ale cărui discuții s-au purtat cu ușile închise. Premierul Victor Ponta a anunțat cu puțin timp în urmă concluziile acestei întâlniri.

PNL se destramă, demisionarii îl susțin pe Tăriceanu
De Cătălin Manea 30 iunie 2014

PNL se destramă pe zi ce trece. Astăzi, alți patru membri au demisionat astăzi din partid, nemulțumiți de direcția spre care se îndreaptă. Cel mai de seamă liberal care a părăsit, astăzi, corabia, este fostul ministru al Economiei, Daniel Chițoiu. Cei 10 demisionari au spus că nu vor rămâne independenți, ci se vor înscrie în noul partid pe care îl va înființa Călin Popescu Tăriceanu.