marţi, 28 iulie 2015

Război între pensionarii militari și Guvern

Război între pensionarii militari și Guvern. Premierul Emil Boc, ministrul apărării, Gabriel Oprea , cel al internelor, Trian Igaș, și directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, au fost dați în judecată de Sinjdicatul Cadrelor militare disponibilizate, în retragere și în Rezervă.  Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu pentru că au continuat să reducă pensiile foștilor militari, în ciuda unei hotărâri judecătorești definitive.Plângerea penală a fost depusă la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Reprezentanții sindicatului spun că premierul, miniștrii dar și șeful SRI au încălcat Constituția și legislația europeană a dreptului la proprietate când au stabilit ca deciziile judecătorești care prevăd suspendarea hotărârii de guvern  privind recalcularea pensiilor să fie aplicate numai celor care  au dat statul în judecată. Foștii militari și polițiști reproșează guvernului că, deși le-a promis că pensiile sub trei mii de lei nu vor scădea în urma recalculării, în acestă lună s-au trezit cu veniturile diminuate cu pâna la 60 la sută.  Totodată, cadrele militare în rezervă spun că îi vor acționa în instanță și pe șefii centrelor militare  care au eliberat adeverințele pe baza cărora au fost recalculate pensiile, deorece acestea nu au fost emise de autoritățile competente.

Comenteaza aceasta stire

Premierul Victor Ponta intră în concediu de odihnă. Înainte de vacanță, se operează a doua oară în Turcia
De Roxana Glăvan 28 iulie 2015

Aceasta a fost ultima ședință de Guvern înainte de vacanță. De altfel, premierul Victor Ponta își ia concediu de la începutul lunii și până pe data de 17 august.

Toate ministerele au primit bani la prima rectificare bugetară din 2015
De Roxana Glăvan si Bogdan Muzgoci 28 iulie 2015

4 miliarde de lei s-au împărțit astăzi la prima rectificare bugetară din acest an. Toate ministerele au primit bani, iar cei mai mulți au mers la Muncă și Ministerul Afacerilor Interne. Premierul Victor Ponta a dat asigurări că sunt fonduri pentru plata alocațiilor mărite pentru copii, dar și pentru pensii, ajutoare de șomaj sau disponibilizări.

PSD vrea ședință extraordinară a Parlamentului pentru Codul Fiscal. Aleșii, chemați să vină la muncă în perioada 24-26 august
De Victor Radu 27 iulie 2015

Parlamentul va fi convocat în ședință extraordinară pentru a dezbate din nou proiectul Codului Fiscal. Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a precizat că sesiunea va avea loc în perioada 24-26 august și că social-democrații nu vor ca proiectul să fie modificat în ciuda faptului că președintele Klaus Iohannis a refuzat promulgarea lui. Liberalii au cerut consultarea tuturor partidelor înainte de dezbaterea din Parlament, iar premierul Victor Ponta a remarcat ironic faptul că liderii PNL pot solicita și altceva în afară de demisia sa.

Rectificarea bugetară, discutată în ședința PSD. Întâlnirea, condusă de președintele interimar al partidului, Liviu Dragnea
De Victor Radu 27 iulie 2015

Prima rectificare bugetară din acest an aduce bani în plus pentru plata alocațiilor dublate pentru copii, pensii și indemnizații. Proiectul Ministerului de Finanțe include fonduri suplimentare și pentru Ministerul de Interne, primării și consilii județene, Parlament și Administrația Prezidențială.

Liviu Dragnea are un plan pentru reconstrucția PSD
De Bogdan Muzgoci 24 iulie 2015

Promovarea tinerilor, valorificarea experienței foștilor lideri PSD și lansarea unor proiecte de țară marca PSD. Sunt câteva dintre temele pe care le va conține noul plan pentru reconstrucția partidului pe care Liviu Dragnea îl va prezenta săptămâna viitoare Biroului Permanent Național. Cât despre scrutinul care l-a propulsat la conducerea social democraților, Dragnea spune că nu s-a votat nici pe dragoste, nici pe ură, iar colegii săi s-au gândit probabil că el este cel care poate stabiliza partidul.

Liviu Dragnea, noul șef interimar al PSD
De Cristina Burcea 22 iulie 2015

Liviu Dragnea este noul președinte interimar al PSD. Acesta a învins-o la voturi pe Rovana Plumb, cea care a condus partidul când Victor Ponta a fost plecat la operație în Turcia, dar și după ce acesta și-a anunțat retragerea de la șefia PSD. Dragnea va conduce partidul până la congresul din luna noiembrie.

Patru candidați intră în bătălia pentru șefia PSD
De Cristina Burcea 22 iulie 2015

Se dă o luptă importantă astăzi în PSD. Va fi ales noul președinte interimar, după ce Victor Ponta s-a retras de la conducerea partidului.

Vom avea Codul Fiscal și TVA redus până la 1 septembrie, asigură premierul Victor Ponta
De Cristi Popovici 21 iulie 2015

Vom avea Codul Fiscal și reducerea TVA până la 1 septembrie – spune premierul Victor Ponta, după ce președintele Iohannis a respins prima formulă de lege votată de Parlament. Este o decizie așteptată, în special de mediul de afaceri. Mai mulți profesori de economie au semnat o scrisoare deschisă în care cer clasei politice să nu rateze relaxarea fiscală conținută de Codul Fiscal.

Liviu Dragnea s-a decis și candidează la șefia interimară a PSD
De Alina Gâju 21 iulie 2015

Liviu Dragnea a anunțat oficial astăzi, că va candida la șefia interimară a Partidului Social Democrat. Mâine, în Comitetului Executiv al PSD, acesta le va cere colegilor votul de încredere pentru a prelua atribuțiile de președinte al partidului, în urma demisiei lui Victor Ponta. Dragnea a precizat că se așteaptă la un vot din partea premierului și a adăugat că niciodată nu va face ceva împotriva acestuia.

Traian Băsescu, un nou atac la Klaus Iohannis. 'A abdicat fără să fie rege'
De Andreea Filip 21 iulie 2015

'Iohannis a abdicat fără să fie rege' a scris pe pagina sa de Facebook Traian Băsescu. Fostul președinte l-a atacat din nou pe Klaus Iohannis după ce acesta a promulgat legea alegerilor parlamentare.

Premierul Victor Ponta va comunica soluția luată de Guvern după ce Klaus Iohannis a respins Codul Fiscal
De Cristi Popovici 20 iulie 2015

Coaliția amână un răspuns referitor la măsurile care trebuie luate după ce președintele Klaus Iohannis nu a promulgat Codul Fiscal. Premierul Victor Ponta va comunica o soluție și va avea toată susținerea partenerilor de guvernare – au spus astăzi la unison liderii PSD.

Rovana Plumb, atac dur la liberali: Nu vă mai bateți joc de România!
De Cătălin Manea 19 iulie 2015

'Este revoltător cum tratează PNL problema Codului Fiscal'. Declarația a fost făcută de președintele interimar al PSD, Rovana Plumb, care îi acuză pe liberali de ipocrizie pentru că se opun promovării Codului Fiscal, după ce tot ei au votat proiectul în Parlament.

PONTA. 'Vom aplica Codul Fiscal prin OUG sau prin asumarea răspunderii'
De Florina Militaru 18 iulie 2015

Pus în fața refuzului președintelui Klaus Iohannis de a promulga Codul Fiscal, premierul Victor Ponta a declarat că există totuși soluții. Guvernul poate emite ordonanțe de urgență sau își poate angaja răspunderea în fața Parlamentului, spune Ponta.

Românii, dezamăgiți de președintele Klaus Iohannis
De Cristina Burcea 17 iulie 2015

Președintele Klaus Iohannis a respins Codul Fiscal care ar fi generat scăderea prețurilor și creșterea salariilor la scurt timp după ce a criticat dur decizia premierului Ponta de a bloca majorarea salariilor demnitarilor. Românii sunt dezamăgiți de șeful statului.

Președintele Iohannis a respins Codul Fiscal și l-a retrimis Parlamentului pentru reexaminare
De Cristina Burcea 17 iulie 2015

Una a promis în campania electorală și alta face acum. Nu este vorba despre Traian Băsescu, așa cum vă așteptați ci despre succesorul său, Klaus Iohannis. Dacă în urmă cu mai puțin de un an actualul președinte ne promitea pe toate posturile TV că va reduce toate taxele și ne povestea ce beneficii vor avea românii în urma acestei măsuri, astăzi Klaus Iohannis a spus un NU hotărât legii care urma să scadă TVA și să crească salariile. Codul Fiscal a fost retrimis în Parlament.

Președintele Iohannis se află în Serbia într-o vizită oficială
De Cristina Burcea 16 iulie 2015

Președintele Klaus Iohannis a plecat astăzi într-o vizită oficială în Serbia. La finalul întrevederii cu omologul său sârb, șeful statului român a declarat că România este dispusă să acorde asistență Serbiei în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Liviu Dragnea vrea să candideze la funcția de președinte interimar al PSD
De Antonia Maer 16 iulie 2015

Situația devine tot mai tensionată în PSD. Liviu Dragnea vrea să candideze la conducerea partidului. El intră în competiție cu Rovana Plumb, care ieri a fost aleasă președinte interimar. Decizia finală va fi luată însă săptămâna viitoare, la Comitetul Executiv.

Președintele a semnat decretul privind numirea lui Iulian Matache la Ministerul Transporturilor. Ponta: 'Ne apucăm de treabă!'
De Ioana Paidos 16 iulie 2015

Președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul privind numirea lui Iulian Matache în funcția de ministru al Transporturilor.

Rovana Plumb rămâne președinte interimar al PSD
De Cristina Pancrat 15 iulie 2015

Rovana Plumb rămâne președinte interimar al PSD. Decizia a fost luată în Biroul Permanent al partidului.

Reacția președintelui UDTR: 'Traian Băsescu a exagerat, o fi văzut vreun film la televizor'
De Alina Gâju 15 iulie 2015

Tot mai multe voci condamnă atacul dur al fostului președinte Traian Băsescu la adresa muftiului cultului musulman din România și susțin construcția unei noi moschei la București. “Traian Băsescu a exagerat, o fi văzut vreun film seara, la televizor” - este reacția președintelui Uniunii Democrate Turce din România, Osman Fedbi, care a declarat că serviciile de informații își fac bine treaba, iar persoanele bănuite de terorism sunt expulzate la timp.

După respingerea lui Fifor la Transporturi, noul nume propus este Iulian Matache
De Roxana Glăvan 15 iulie 2015

Klaus Iohannis o ia pe urmele lui Traian Băsescu și creează tensiuni între palate. Actualul șef al statului a respins prima propunere a Executivului pentru ministerul Transporturilor – Mihai Fifor. În cărți este acum Iulian Matache.