joi, 22 august 2019

Războiul cartelurilor de droguri din Mexic face noi victime

Războiul cartelurilor de droguri din Mexic face noi victime. 26 de cadavre au fost descoperite, ieri, de poliția federală, în mai multe mașini abandonate în orașul Guadalajara. Tot ieri, în statul Jalisco, forțele armate mexicane au reținut 15 tone de marijuana. Drogurile au fost capturate după o operațiune de amploare, inițiată în urma unui apel anonim.

Autoritățile mexicane au descoperit cele 26 de cadavre înghesuite în câteva mașini care fuseseră abandonate în mijlocul unei intersecții foarte circulate din orașul Guadalajara. Presa locală a relatat că, pe lângă trupurile neînsuflețite au fost găsite și mesaje lăsate de unul dintre cartelurile de droguri din regiune. 

Tot joi, în statul Jalisco, autoritățile au capturat 15 tone de marijuana într-o operațiune în forță a soldaților mexicani, urmată de câteva schimburi de focuri. Trupele federale au primit un telefon anonim, în care se spunea că la o adresă anume se află o cantitate mare de stupefiante. Vocea din apel spunea că ar fi aproape două tone de marijuana. Nu mare le-a fost mirarea soldaților când au descoperit că, de fapt, era vorba de 15 tone.

Polițiștii spun că de vină pentru violențele din zonă ar fi gruparea criminală Sinaloa. Considerat printre cele mai puternice carteluri de droguri din Mexic, acesta este condus de unul dintre cei mai bogați oameni din lume, conform revistei Forbes, și anume, Joaquin Guzman.  

Comenteaza aceasta stire