luni, 19 februarie 2018

Reacții în lanț după scandalul DNA!

Difuzarea înregistrărilor făcute de politicianul Vlad Cosma a cauzat un val de reacţii. Inspecţia Judiciară din cadrul CSM a anunţat că s-a autosesizat, iar premierul Viorica Dăncilă a anunţat că îl va rechema de urgenţă în ţară pe ministrul Justiţiei. Tudorel Toader a afirmat la rândul său că va propune urgent o măsură, în acest scandal.

În plin scandal creat după difuzarea înregistrărilor făcute de fostul politician Vlad Cosma, ministrul justiției Tudorel Toader a declarat ca va reveni în România, dacă este necesar. Acesta este plecat într-o vizită de lucru în Japonia și spune că deși Inspecția Judiciară s-a autosesizat, nu va mai aștepta raportul ca să ia o decizie în scandalul care are în centru instituțiia condusă de Laura Codruța Kovesi.

Liviu Dragnea a declarat că există elemente clare de poliție politică în România, că nu poate fi vorba doar de abateri disciplinare și că este necesară efectuarea rapidă a unei anchete. Și alți politicieni au cerut măsuri ferme în acest scandal.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că că Parlamentul nu poate rămâne indiferent la dezvăluirile făcute de procuroarea Moraru. El a mai afirmat că va trebui să aibă loc o discuție atât în coaliție, cât și cu partidele din Opoziție și cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. Europarlamentarul Maria Grapini a i-a cerut ministrului Justiției și presedintelui Klaus Iohannis destituirea Laurei Kovesi. În plin scandal, șeful DNA Ploiești a organizat o conferință de presă în care a admis că pe înregistrări poate fi vocea sa.

Vlad Cosma a depus și o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în care explică de ce a făcut acele înregistrări. Acesta spune că în anul 2015, a fost determinat  să ia parte la înscenarea unor dosare pentru anumite persoane cu funcții politice, fiind amenințat că în caz contrar acesta, dar și tatăl sau, fostul președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, precum și sora sa, deputata Andreea Cosma, vor fi privați de libertate.  Plângerea este îndreptată împotriva procurorilor Lucian Onea, Mircea Negulescu, Giluela Deaconu și Savu Alfred.  

Comenteaza aceasta stire

Continuă scandalul dosarelor fabricate! Noi dovezi despre modul în care acționau procurorii DNA, Negulescu și Onea, au fost făcute publice!
De Antonia Maer 13 februarie 2018

Noi dovezi despre modul în care acționau procurorii DNA, Negulescu și Onea, au fost făcute publice de Antena 3. Martorii de pe tabelele fictive din dosarul de mită întocmit de Sebastian Ghiță nu doar că nu au fost niciodată audiați dar unii dintre ei nici măcar nu au cetățenie română, așa că nu puteau vota cu Ponta, la prezidențialele din anul 2014. Asta nu face decât să confirme dezvăluirile fostului deputat Vlad Cosma care a afirmat că a fost instigat de anchetatori să-i ajute să falsifice probele ca să-l poată înfunda pe Ghiță.

FLUX24: Cum și-a asfaltat șeful DNA Ploiești drumul spre vilă cu o firmă protejată de Portocală!
De Neptun TV 12 februarie 2018

Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, este acuzat că a obținut ilegal asfaltarea drumului către vila sa de lângă Ploiești, dezvăluia în 2017 Incisiv de Prahova și FLUX 24.

Reacții în lanț după scandalul DNA!
De Antonia Maer 12 februarie 2018

Difuzarea înregistrărilor făcute de politicianul Vlad Cosma a cauzat un val de reacții. Inspecția Judiciară din cadrul CSM a anunțat că s-a autosesizat, iar premierul Viorica Dăncilă a anunțat că îl va rechema de urgență în țară pe ministrul Justiției. Tudorel Toader a afirmat la rândul său că va propune urgent o măsură, în acest scandal.

Ministrul Justiției a anunțat că va lua o decizie cu privire la conducerea DNA: 'Nu are sens să așteptăm Inspecția Judiciară'
De Neptun TV 12 februarie 2018

Ministrul Justiției a declarat, azi, că va lua o decizia la București cu privire la conducerea DNA, însă nu are sens să mai sesizeze Inspecția Judiciară, deoarece aceasta ar amâna mult luarea unei măsuri.

Înregistrări care dovedesc cum DNA fabrică dosare - reacția lui Sebastian Ghiță. Ce poziție a luat DNA
De Antonia Maer 12 februarie 2018

Procurorul Negulescu îl amenință pe deputatul Vlad Cosma că îi arestează sora că îi va înfunda dacă nu îi denunță pe Victor Ponta și pe Sebastian Ghiță. E o vânătoare de oameni, se plantează probe, se fabrică probe, se fabrică un caz pentru a ajunge la prim-ministru și la omul care era atât de apropiat.

Valuri de critici la adresa DNA după prescrierea faptelor în dosarul Microsoft
De Robert Nenciu 2 februarie 2018

Șapte foști demnitari au fost scoși seara trecută de sub urmărire penală în dosarul Microsoft după ce faptele de care aceștia erau suspectați s-au prescris.

Judecătoarea CAB Anamaria Trancă dă like-uri pe paginile #rezist
De Neptun TV 1 februarie 2018

Cunoscutul judecător de la Curtea de Apel București apreciază mesajele obscene apărute pe paginile susținătorilor mișcării #Rezist din mediul virtual.

Daniel Dragomir la Bruxelles: 'Serviciile de informații sunt în colaborare cu judecătorii'
De Neptun TV 24 ianuarie 2018

Fostul ofițer SRI a avertizat, la conferința de presă ce a avut loc la Clubul de presă din Bruxelles având ca temă situația actuală a justiției din România, asupra implicării serviciilor de informații, implicare ce are drept scop, potrivit fostului ofițer SRI, eliminarea celor care se opun sistemului, incluzând aici media, personalitățile publice, dar și cetățenii de rând.

România 3.0: Europa a început să se trezească!
De Neptun TV 22 ianuarie 2018

Astăzi, 22 ianuarie 2018, portalul de știri EU Today a publicat un raport privind sistemul justiției din România care analizează motivele pentru care reformele judiciare și penale, care au fost solicitate României înainte de aderarea la UE, nu au fost incă îndeplinite.