duminică, 22 iulie 2018

Reacții în lanț după scandalul DNA!

Difuzarea înregistrărilor făcute de politicianul Vlad Cosma a cauzat un val de reacţii. Inspecţia Judiciară din cadrul CSM a anunţat că s-a autosesizat, iar premierul Viorica Dăncilă a anunţat că îl va rechema de urgenţă în ţară pe ministrul Justiţiei. Tudorel Toader a afirmat la rândul său că va propune urgent o măsură, în acest scandal.

În plin scandal creat după difuzarea înregistrărilor făcute de fostul politician Vlad Cosma, ministrul justiției Tudorel Toader a declarat ca va reveni în România, dacă este necesar. Acesta este plecat într-o vizită de lucru în Japonia și spune că deși Inspecția Judiciară s-a autosesizat, nu va mai aștepta raportul ca să ia o decizie în scandalul care are în centru instituțiia condusă de Laura Codruța Kovesi.

Liviu Dragnea a declarat că există elemente clare de poliție politică în România, că nu poate fi vorba doar de abateri disciplinare și că este necesară efectuarea rapidă a unei anchete. Și alți politicieni au cerut măsuri ferme în acest scandal.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că că Parlamentul nu poate rămâne indiferent la dezvăluirile făcute de procuroarea Moraru. El a mai afirmat că va trebui să aibă loc o discuție atât în coaliție, cât și cu partidele din Opoziție și cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. Europarlamentarul Maria Grapini a i-a cerut ministrului Justiției și presedintelui Klaus Iohannis destituirea Laurei Kovesi. În plin scandal, șeful DNA Ploiești a organizat o conferință de presă în care a admis că pe înregistrări poate fi vocea sa.

Vlad Cosma a depus și o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în care explică de ce a făcut acele înregistrări. Acesta spune că în anul 2015, a fost determinat  să ia parte la înscenarea unor dosare pentru anumite persoane cu funcții politice, fiind amenințat că în caz contrar acesta, dar și tatăl sau, fostul președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, precum și sora sa, deputata Andreea Cosma, vor fi privați de libertate.  Plângerea este îndreptată împotriva procurorilor Lucian Onea, Mircea Negulescu, Giluela Deaconu și Savu Alfred.  

Comenteaza aceasta stire

UPDATE. Iohannis a REVOCAT-O pe Kovesi, la o lună de la decizia CCR! Cine este Anca Jurma, procurorul delegat la conducerea DNA
De Neptun TV 9 iulie 2018

Șeful statului a atras atenția că, indiferent de numele procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, această instituție are obligația să-și continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanță.

Încă un român a fost condamnat la pedeapsa cu moartea în Malaezia pentru trafic de droguri
De Neptun TV 27 iunie 2018

Ministerul de Externe transmite că magistrații Curții Federale de Justiție a Malaysiei au confirmat pedeapsa printr-o decizie definitivă, fiind epuizate astfel toate căile interne de atac în acest caz.

Superimunitatea judecătorilor CCR, adoptată de Parlament! Nu pot fi reținuți, arestați, percheziționați, trimiși în judecată fără încuviințarea plenului Curții
De Neptun TV 25 iunie 2018

Senatul a adoptat, luni, ca for decizional, proiectul care modifică Legea de organizare și funcționare a Curții Constituționale, care prevede că judecătorii constituționali pot fi urmăriți penal, însă nu pot fi arestați, percheziționați sau trimiși în judecată decât cu încuviințarea plenului CCR.