luni, 19 august 2019

RECORD: Un constănțean are de achitat 480 de amenzi

Reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe spun că situația în care s-a ajuns nu mai poate fi tolerată. Mii de constănțeni au de plătit sume uriașe către bugetul local, bani care s-au adunat în timp. SPIT va trece la popriri pe salarii și la sechestrarea bunurilor.

„A fost demarată o amplă campanie în vederea recuperării debitelor către bugetul local, în special a sumelor datorate din amenzi necontravenționale. Se vor popri veniturile și bunurile debitorilor. Dacă nu au, amenzile vor fi transformate în muncă în folosul comunității“, a afirmat Ghiulendan Rașid, purtător de cuvânt SPIT Constanța.

Recordul absolut îl deține un constănțean care a acumulat un număr uriaș de amenzi.

„Omul are 481 de amenzi, în valoare de 372.360 lei“, a adăugat Ghiulendan Rașid.

Amenzile le-a primit pentru comerț amubulant. Bărbatul nu are însă nici venituri, nici bunuri pe numele său, astfel că cel mai probabil va ajunge să muncească în folosul comunității, în momentul în care autoritățile vor cere acest lucru instanței, singura în măsură să ia o decizie. Reprezentanții SPIT spun că debitorii refuză să achite sumele pe care le au de plătit, deși au fost somați potrivit legii.

 

 

Comenteaza aceasta stire