vineri, 22 februarie 2019

Redirecționați 2% din impozitul pe venit pentru a salva un bebeluș

Redirecţionaţi 2% din impozitul pe venit şi puteţi salva un copil născut înainte de termen sau cu grave probleme de sănătate. Este mesajul pe care îl transmit voluntarii Asociaţiei „Dăruieşte Aripi“ care strâng fonduri pentru a moderniza departamentul de Terapie Intensivă din Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean Constanţa. Un exemplu concret că sprijinul comunităţii este extrem de important este Centrul de Zi pentru copiii cu cancer, care astăzi a împlinit un an de la înfiinţare.

Alin are șase ani, iar ultimii doi i-a petrecut numai prin spitale pentru că a fost diagnosticat cu cancer. A fost operat, a urmat mai multe cure de citostatice și radioterapie, iar acum pericolul pare să fi trecut. Are însă în continuare nevoie de ajutorul medicilor așa că vine permanent la „Centrul Medical de Zi Focus“.

„O săptămână, de luni până vineri, noi veneam pentru tratament. Ne-a ajutat extrem de mult pentru că altfel trebuia să mergem la București”, a declarat Mihaela Amariei, mama lui Alin.

Centrul a fost înființat în urmă cu fix un an. Asociația Dăruiește Aripi a strâns fonduri și a amenajat spațiul pentru ca micuții cu cancer să aibă un loc prietenos în care să poată face tratamentele de care au nevoie, dar și unde  să fie consiliați.

„Bilanțul pe anului 2014 este destul de îngrijorător. Dacă până acum aveam 10 – 12 pacienți, anul acesta am numărat 14 pacienți, deci mai mult de un caz pe lună de copil bolnav de cancer”, a declarat dr. Adriana Apostol.

 

„Acest centru a fost construit cu exclusiva implicare a comunității. Este un model”, a precizat Alina Vasea, președintele Asociației „Dăruiește Aripi”.

Și tot cu sprijinul comunității, Asociația Dăruiește Aripi vrea să renoveze Departamentul de Terapie Intensivă al Secției de Neonatologie, în cadrul proiectului „Dăruiește primul zâmbet“.

„Valoarea este de 650.000 de euro. Practic se reface și se reconstruiește o aripă a spitalului. În momentul de față, această secție funcționează cu opt locuri de terapie intensivă, iar noi vom construi 24”, a completat Alina Vasea.

 

„Avem nevoie de pereți curați, de gresie curată, de saloane amenajate special pentru nou-născuți și multe echipamente”, a declarat Livica Frățiman, șeful Secției de Neonatologie.

Toți cei care vor să sprijine acest proiect pot redirecționa 2% din impozitul pe venit sau 20% din  impozitul pe profit, în cazul firmelor, către Asociația Dăruiește Aripi. Și un grup de mămici de pe facebook s-au alăturat acestui proiect.

"Vrem ca acest proiect să se finalizeze cât mai repede și apoi să trecem la următorul. Sperăm să se întâmple cât mai repede, cu ajutorul tuturor”, a declarat Manuela Curt.

Potrivit statisticilor, în România, numărul bebelușilor care se nasc înainte de termen este cu 25% mai mare decât în țările Uniunii Europene. Iar la Constanța, lunar peste o sută de copii vin pe lume prematur sau cu probleme grave de sănătate.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Încă o persoană a murit răpusă de gripă - femeia era vaccinată anti-gripal!
De Neptun TV 14 februarie 2019

În 30 ianuarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat oficial că în România este epidemie de gripă, la acel moment fiind înregistrate 54 de decese.

ALERTĂ. Medicamentul de tuse EURESPAL, restras din farmacii. Prezintă riscuri CARDIACE
De Neptun TV 12 februarie 2019

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a transmis, marți, că s-a luat decizia retragerii medicamentului Eurespal de pe piață. Decizia s-a luat la nivelul Uniunii Europene, după o anchetă a autorităților din Franța.

Cum puteți verifica dacă medicul care urmează să vă consulte sau opereze are dreptul să profeseze în România
De Mediafax 12 februarie 2019

După cazul falsului chirurg italian, Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, alte cazuri de acest gen, ar fi bine să verificați statusul unui medic înainte de o a efectua o vizită la respectivul medic.

CONSTANȚA. O femeie de 74 de ani, a 95-a victimă a virusului gripal!
De Neptun TV 8 februarie 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, epidemie de gripă, după ce numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Ce trebuie să faci dacă suferi de gripă - Detaliile care îți pot salva viața
De Neptun TV 4 februarie 2019

Ideal ar fi că pacientul bolnav să stea acasă o săptămâna, astfel încât să nu transmită virusul altor persoane, dar să reducă totodată și riscul de complicații.

Cele trei tulpini ale virusului gripal, explicate. Medicul Adrian Streinu-Cercel: Diferența e în complicațiile generate
De Neptun TV 2 februarie 2019

Potrivit medicului Streinu-Cercel, virusul de tip A este cel mai frecvent în această perioadă.

CONSTANȚA. Spitalul Județean a fost dotat cu aparatură modernă pentru investigații endoscopice
De Neptun TV 31 ianuarie 2019

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța se pot face investigații endoscopice digestive cu aparatură cumpărată cu bani de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Constanța.

EPIDEMIE DE GRIPĂ, declarată în România! Care sunt MĂSURILE impuse - anunțul Ministrului Sănătății
De Neptun TV 30 ianuarie 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și sunt 54 de decese din cauza bolii.

ALARMANT. Numărul total al deceselor din cauza gripei a ajuns la 47
De Neptun TV 28 ianuarie 2019

Trei bărbați în vârstă de 40, 49 și 93 de ani din județele Giurgiu, Brăila și respectiv București, precum și o femeie de 87 de ani din județul Iași au murit din cauza gripei, numărul total al deceselor ajungând astfel la 43. Cu toții sufereau și de alte boli și nu erau vaccinați antigripal.

Sorina Pintea: Suntem în pragul unei EPIDEMII de gripă. Măsurile implementate de Ministerul Sănătății
De Neptun TV 25 ianuarie 2019

Sorina Pintea a precizat că ultimele două săptămâni au fost declarate saptămâni epidemice, astfel că „suntem în pragul unei epidemii“. Ea a explicat că, pentru a declara epidemie, este nevoie de trei săptămâni în care numărul cazurilor confirmate este mai mare decât numărul cazurilor estimate.

ALERTĂ LA CONSTANȚA. Gripa face primele victime - două persoane au fost ucise de virus!
De Neptun TV 23 ianuarie 2019

Două persoane au murit de gripă, în Spitalul Județean din Constanța, niciunul dintre pacienți nefiind vaccinat antigripal.