luni, 10 decembrie 2018

REFERENDUM PENTRU FAMILIE. 'Iubirea nu se votează' și 'Copiii referendumului': cum încearcă să boicoteze internauți și unele organizații evenimentul din 6-7 octombrie

REFERENDUM PENTRU FAMILIE. 'Iubirea nu se votează' și 'Copiii referendumului': cum încearcă să boicoteze internauți și unele organizații evenimentul din 6-7 octombrie

Mai multe pagini și postări au apărut pe rețelele de socializare cu hashtag-urile: #boicot, #boicotreferendum și #staiacasa, care îndeamnă internauții să nu meargă pe 6 și 7 octombrie la urne. Printre acestea este și o pagină intitulată “Boicot”, creată în data de 15 septembrie, care este urmărită de 4.000 de persoane și unde sunt postate diferite motive pentru care lumea nu trebuie să se prezinte la referendum.

“Credem că #boicot este o alegere a celor care nu doresc să legitimeze prin votul lor referendumul din 6 și 7 octombrie 2018. Prin urmare, comunitatea #boicotlareferendum nu participă la vot. Cu sau fără cvorum, vom sta acasă în ambele zile. Credem că oamenii din România nu aveau nevoie de un referendum în care banii publici sunt cheltuiți inutil. Credem că întrebarea care a fost formulată pentru referendumul din 6 și 7 octombrie este una menită să manipuleze alegătorii să voteze tot ce vrea puterea”, se arată în descrierea paginii.

De asemenea, administratorii paginii “Boicot” mai precizează că politica nu ar trebui să fie făcută în biserică, în școli sau în orice altă instituții de educație. “Credem că fiecare român are dreptul să aibă o familie care să-l susțină, să-l respecte, să-l iubească, prin urmare credem că nu este nevoie de instaurarea unui singur model de familie. Credem în orice familie care nu legitimează ura celor care vor să manipuleze. (...) Prin urmare, dezaprobăm toate acțiunile reprezentanților bisericii de a face mobilizare politică și propagandă în favoarea unui referendum care face jocurile politice de la nivel înalt”, potrivit sursei citate.

MozaiQ, organizație comunitară care se adresează persoanelor LGBT din România, a derulat pe Facebook o campanie de boicotare a referendumului. Asociația a ales mesajul potrivit căruia “Iubirea nu se votează” și îndeamnă oamenii ca pe 6 și 7 octombrie să stea acasă.

“Cei care se află în spatele modificării Constituției urmăresc deturnarea României de la principiile și valorile europene. Procesul de integrare și participare activă a României la construcția europeană nu poate fi oprit de un demers homofob. Curtea Europeană a Drepturilor Omului susține recunoașterea tuturor cuplurilor de către statele europene. (...) Coaliția pentru Familie are legături cu grupuri evanghelice conservatoare din SUA și Rusia, care promovează politici nedemocratice”, susține Asociația MazaiQ, printr-un mesaj postat pe Facebook.

De asemenea, mai multe asociații, printre care Asociația Accept, LGBTEAM, Rise Out, Pride România, Rainbow România, Gender Talk și Prisma, au transmis într-un clip video mesajul “De referendum stai acasă și fă dragoste”.

Asociația Accept a derulat în mediul online o campanie însoțită de hashtag-urile #boicot, #boicotlareferendum și #stauacasă. În această campanie au fost realizate mai multe clipuri video care prezintă îndemnuri de a nu merge la referendum.

“Laura și Cătălin sunt împreună de 11 ani. În urmă cu patru ani, au decis să se căsătorească având un angajament foarte puternic unul față de celălalt. Pentru niciunul referendumul nu este necesar, dimpotrivă. Susțin că le produce o stare de disconfort. Pe Laura situația o întristează și o îngrijorează: «Dacă drepturile altor oameni nu sunt safe, atunci nici eu nu sunt safe»”, este mesajul care însoțește descrierea unui clip postat de Accept.

Totodată, asociația Accept îndeamnă oamenii să nu participe la referendum, pentru că este “imoral și rușinos”.

“Prin #boicot refuzăm acest referendum imoral și rușinos pentru România, care reprezintă un punct de cotitură în istoria țării noastre. Acest referendum este primul pas la nivel național care ne rupe de Europa, de lumea civilizată, de speranța că la un moment dat vom putea trăi fericiți și în România. Dacă vă pasă, stați acasă”, se mai arată pe pagina asociației Accept.

O altă organizație care a început o campanie de boicotare a referendumului este Rise OUT. Asociația susține că referendumul nu va rezolva adevăratele probleme ale României. “1 din 4 românce este agresată fizic de către partenerul său. Referendumul din 6-7 octombrie nu va rezolva problemele acestor femei. Mai bine stai acasă”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Rise OUT.

Viral pe rețelele de socializare a devenit însă clipul ”Copiii referendumului”, lansat de comunitatea Declic, care îndeamnă de asemenea la boicot. Spot-ul este inspirat de serialul „Povestea Slujitoarei” și a cumulat peste 100.000 de vizualizări.

Mesajul clipului e transmis după imagini care reproduc scene din „Povestea Slujitoarei”, un serial despre o distopie în care femeile fertile sunt folosite pentru reproducere, fiind considerate un bun al societății, fără drept de a alege asupra propriei vieți. În imagini, niște copii crescuți într-o astfel de societate sunt puși să recapituleze ce anume se sărbătorește pe 6 și 7 octombrie, data în care are loc referendumul. Apoi, aceștia asistă la arderea pe rug a unei femei, pe un câmp ce se aseamănă cu zona Palatului Parlamentului.

Spotul se încheie cu mesajul “Depinde de noi ce viitor le pregătim. Dacă vă pasă, stați acasă”, #boicot.

Clipul ”Copiii referendumului”, produs de Papaya Advertising și susținut de Declic și Accept, a fost distribuit de circa 2.000 de ori în mai puțin de o oră de la publicarea pe Facebook.

Mai mulți internauți s-au alăturat campanie #boicot și și-au exprimat părerea despre referendum.

“Mai pot spune că #iubireanusevoteaza și că acest referendum este imoral și antidemocratic. Mai vreau să spun că în toată vâltoarea asta prietenii din comunitatea LGBT au nevoie de susținere și de o vorbă bună. Nu ezitati să vă arătați sprijinul, nu amânați acest moment pentru a demonstra că există solidaritate. #boicot #boicotreferendum”, a scris un tânăr pe Facebook.

Un alt internaut a postat un mesaj prin care susține că familia tradițională se face, nu se impune. “Între 7 și 8% din populație este gay și va rămâne gay indiferent dacă le îngrădim dreptul la căsătorie sau nu, indiferent dacă sunt copiii voștri sau ai altora, indiferent dacă ei sunt preoți sau au alte meserii, indiferent dacă sunt crescuți de familii tradiționale sau de "altfel" de familii. Sunt un apărător ferm al democrației și de aceea știu că democrația se termină în momentul în care majoritatea încalcă și anulează drepturile minorității”, a postat alt internaut.

Referendumul se va desfășura pe parcursul a două zile, 6 și 7 octombrie 2018, între orele 7.00 și 21.00.Întrebarea care va fi adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?".

Comenteaza aceasta stire

Guvernul îngheță voucherele de vacanță și indemnizațiile de vacanță!
De Neptun TV 7 decembrie 2018

Guvernul a decis, vineri, ca toți salariații din sistemul public să primească vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei, în următorii doi ani, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Turismului. Măsura reprezintă o înghețare a acestor beneficii, deși ar fi trebuit majorate din 2019.

ANSVSA: Pesta porcină africană evoluează în 295 de localități! Tulcea, cel mai afectat județ
De Neptun TV 7 decembrie 2018

Numărul localităților în care evoluează pesta porcină africană a ajuns la 295, cu 1.084 de focare. În total, au fost ucise peste 360.000 de animale, susține ANSVSA.

ESTE OFICIAL. Polițiștii și militarii pot folosi banii de chirie pentru plata ratei la casă
De Neptun TV 6 decembrie 2018

Actul normativ prin care polițiștii și militarii pot folosi banii de chirie pentru plata ratei la casă a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

HALUCINANT. Ce i-a făcut o educatoare unui băiețel. Părinții au depus plângere penală. Detalii cutremurătoare
De Neptun TV 5 decembrie 2018

Părinții spun că ce la incident încoace copilul are problema cu mersul la toaletă.

Legătura dintre furtul de carburanți și MOARTEA oamenilor. Cazul ambulanțierilor din Corabia. Ce verifică procurorii
De Neptun TV 5 decembrie 2018

Potrivit expertizei tehnice auto, ambulanțierii au condus cu viteză mai mică pentru a reduce consumul.

Sf. Nicolae, tradiții și obiceiuri. Ce cadouri să NU faci niciodată. Aduc ghinion!
De Neptun TV 5 decembrie 2018

In traditia populara romaneasca, Mos Nicolae este infatisat calare pe un cal alb, purtand o barba alba, bogata. Se spune ca atunci cand Mosul o scutura, peste pamant cad fulgi de nea. De aceea, se si spune: “Iata, a intinerit mos Nicolae!”.

Sărbătoare mare astăzi. Sfânta Varvara. Ce nu trebuie să faci
De Neptun TV 4 decembrie 2018

Sfânta Mare Muceniță Varvara este considerată ocrotitoarea minerilor. Ea s-a născut în vremea împăratului Maximilian și a fost fiica unui mare proprietar de pămînt din Eliopolis. Tatăl ei se închina la idoli și a vrut ca și fiica sa să îi împărtășească credința.

REVOLTĂTOR: Peste 20 de copii cu profesor, fără cazare, au înnoptat într-o catedrală. Un băiat, la spital
De Neptun TV 2 decembrie 2018

Urmează să se cerceteze cum de copiii, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, au venit la Alba Iulia fără cazare.

La Ovidiu a fost inaugurat monumentul 'POET OVIDIU'

La Centrul Cultural Elena Roizen din orașul Ovidiu a avut loc cea de-a doua ediție a simpozionului „Ovidienii”. Din dorința de a da orașului o șansã pentru a-și construi un profil cultural, Primarul George Scupra a luat inițiativa ridicãrii unui ansamblu statuar .

CONSTANȚA. Noi reguli pentru locuitorii campusului social Henri Coandă - cine nu le respectă, va fi evacuat!
De Roxana Glăvan 1 decembrie 2018

Noi reguli urmează să fie instituite pentru locuitorii campusului social Anri Coandă. Consilierii constănțeni au aprobat în ședința de consiliu local de astăzi, regulamentul prin care vor fi repartizate locuințele celor fără adăpost, scoși din locuințele naționalizate sau cazuri sociale. Primarul Constanței, Decebal Făgădău, spune că va impune familiilor care vor locui în campus să își trimită copiii la școală sau grădiniță, să își facă periodic analize și controale prin medicul de familie și să învețe regulile elementare de conviețuire. Cine nu respectă aceste reguli, va fi evacuat!

100.000 de români și un singur fotograf: Povestea soldatului care a făcut singurele poze la Unire
De Mediafax 1 decembrie 2018

Singurele fotografii de la evenimentele din 1 Decembrie 1918 au fost făcute de Samoilă Mârza, un soldat care se întorsese în urmă cu câteva zile din război. El nu știa că doar imaginile sale vor rămâne în istorie și le-a făcut din pasiune, fără să fie chemat sau plătit.

Centenar 2018. 10 momente de răscruce din istoria României
De Mediafax 1 decembrie 2018

Unirea Basarabiei cu România, momentul în care țara a început să piardă teritorii, abdicarea Regelui Mihai I sau venirea la putere a lui Nicolae Ceaușescu. Sunt câteva dintre cele mai importante evenimente din ultimii 100 de ani.

Ziua Națională a României, sărbătorită în avans la Techirghiol!
De Robert Nenciu 30 noiembrie 2018

Primăria și Consiliul Local Techirghiol au serbat astăzi, în avans, Ziua Națională a României. În ciuda valorilor negative ale temparaturilor, la eveniment au participat sute de copii și locuitori din oraș, alături de oficialitățile venite din județ. Parada militară și prezentarea uniformelor din primul Război Mondial, au fost extrem de apreciate de participanți, la fel ca toate celelalte momentele pregătite de organizatori.

CONSTANȚA. Paradă inedită de 1 Decembrie - constănțenii pot admira și noile autobuze!
De Roxana Glăvan 30 noiembrie 2018

Paradă inedită de 1 Decembrie, la Constanța. De ziua națională a României constănțenii se vor putea bucura de un spectacol aerian inedit și vor putea admira, în premieră, primele autobuze sosite deja la malul mării.

Nicolae Voiculeț va cânta imnul național al României în inima secuimii
De Neptun TV 30 noiembrie 2018

Marele naist Nicolae Voiculeț a decis ca de Ziua Națională să cânte imnul țării chiar în inima României, în secuime, la Covasna.

Constanța are cu ce se mândri! Cine este tânărul care a ajuns șef de promoție al Cursului american de Forțe pentru Operații Speciale
De Neptun TV 30 noiembrie 2018

"Norocul îi favorizează pe cei curajoși" , este deviza unei structuri de elită din Armata României, Divizionul 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale.

UPDATE. Situația traficului la această oră! Porturi închise, restricții de circulație și 6 drumuri naționale se mențin închise!
De Neptun TV 30 noiembrie 2018

În zilele de 30 noiembrie (între orele 16:00 și 22:00) și 1 Decembrie (întreorele 06:00 și 22:00), circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone ,respectiv 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă pe următoarele drumuri:

ALERTĂ METEO! Meteorologii au prelungit avertizarea de ger! Rafale puternice de vânt în Dobrogea
De Neptun TV 30 noiembrie 2018

Joi (29 noiembrie) și vineri (30 noiembrie) vântul va prezenta intensificări cu viteze de 45...55 km/h, în sudul Moldovei și al Banatului, în jumătatea de est a Munteniei și în Dobrogea, iar pe litoral vor fi rafale de 60...70 km/h.

SĂRBĂTOARE MARE astăzi! Sfântul Andrei- tradiții și superstiții! Ce NU trebuie să faci în această zi
De Mediafax 30 noiembrie 2018

Credincioșii îl prăznuiesc, astăzi, pe Sfântul Apostol Andrei, creștinătorul neamului românesc, numit și "Cel dintâi chemat", întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat, ziua fiind totodată sărbătoare bisericească națională.

Superstiții de Sfântul ANDREI: Noaptea când apar strigoii, se fac farmece și fetele nemăritate pot să își afle ursitul
De Mediafax 29 noiembrie 2018

Credincioșii îl prăznuiesc pe 30 noiembrie pe Sfântul Apostol Andrei, creștinătorul neamului românesc, el fiind numit "Cel dintâi chemat", întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat, ziua fiind totodată Sărbătoare Bisericească Națională.