joi, 18 octombrie 2018

REFERENDUM PENTRU FAMILIE. 'Iubirea nu se votează' și 'Copiii referendumului': cum încearcă să boicoteze internauți și unele organizații evenimentul din 6-7 octombrie

REFERENDUM PENTRU FAMILIE. 'Iubirea nu se votează' și 'Copiii referendumului': cum încearcă să boicoteze internauți și unele organizații evenimentul din 6-7 octombrie

Mai multe pagini și postări au apărut pe rețelele de socializare cu hashtag-urile: #boicot, #boicotreferendum și #staiacasa, care îndeamnă internauții să nu meargă pe 6 și 7 octombrie la urne. Printre acestea este și o pagină intitulată “Boicot”, creată în data de 15 septembrie, care este urmărită de 4.000 de persoane și unde sunt postate diferite motive pentru care lumea nu trebuie să se prezinte la referendum.

“Credem că #boicot este o alegere a celor care nu doresc să legitimeze prin votul lor referendumul din 6 și 7 octombrie 2018. Prin urmare, comunitatea #boicotlareferendum nu participă la vot. Cu sau fără cvorum, vom sta acasă în ambele zile. Credem că oamenii din România nu aveau nevoie de un referendum în care banii publici sunt cheltuiți inutil. Credem că întrebarea care a fost formulată pentru referendumul din 6 și 7 octombrie este una menită să manipuleze alegătorii să voteze tot ce vrea puterea”, se arată în descrierea paginii.

De asemenea, administratorii paginii “Boicot” mai precizează că politica nu ar trebui să fie făcută în biserică, în școli sau în orice altă instituții de educație. “Credem că fiecare român are dreptul să aibă o familie care să-l susțină, să-l respecte, să-l iubească, prin urmare credem că nu este nevoie de instaurarea unui singur model de familie. Credem în orice familie care nu legitimează ura celor care vor să manipuleze. (...) Prin urmare, dezaprobăm toate acțiunile reprezentanților bisericii de a face mobilizare politică și propagandă în favoarea unui referendum care face jocurile politice de la nivel înalt”, potrivit sursei citate.

MozaiQ, organizație comunitară care se adresează persoanelor LGBT din România, a derulat pe Facebook o campanie de boicotare a referendumului. Asociația a ales mesajul potrivit căruia “Iubirea nu se votează” și îndeamnă oamenii ca pe 6 și 7 octombrie să stea acasă.

“Cei care se află în spatele modificării Constituției urmăresc deturnarea României de la principiile și valorile europene. Procesul de integrare și participare activă a României la construcția europeană nu poate fi oprit de un demers homofob. Curtea Europeană a Drepturilor Omului susține recunoașterea tuturor cuplurilor de către statele europene. (...) Coaliția pentru Familie are legături cu grupuri evanghelice conservatoare din SUA și Rusia, care promovează politici nedemocratice”, susține Asociația MazaiQ, printr-un mesaj postat pe Facebook.

De asemenea, mai multe asociații, printre care Asociația Accept, LGBTEAM, Rise Out, Pride România, Rainbow România, Gender Talk și Prisma, au transmis într-un clip video mesajul “De referendum stai acasă și fă dragoste”.

Asociația Accept a derulat în mediul online o campanie însoțită de hashtag-urile #boicot, #boicotlareferendum și #stauacasă. În această campanie au fost realizate mai multe clipuri video care prezintă îndemnuri de a nu merge la referendum.

“Laura și Cătălin sunt împreună de 11 ani. În urmă cu patru ani, au decis să se căsătorească având un angajament foarte puternic unul față de celălalt. Pentru niciunul referendumul nu este necesar, dimpotrivă. Susțin că le produce o stare de disconfort. Pe Laura situația o întristează și o îngrijorează: «Dacă drepturile altor oameni nu sunt safe, atunci nici eu nu sunt safe»”, este mesajul care însoțește descrierea unui clip postat de Accept.

Totodată, asociația Accept îndeamnă oamenii să nu participe la referendum, pentru că este “imoral și rușinos”.

“Prin #boicot refuzăm acest referendum imoral și rușinos pentru România, care reprezintă un punct de cotitură în istoria țării noastre. Acest referendum este primul pas la nivel național care ne rupe de Europa, de lumea civilizată, de speranța că la un moment dat vom putea trăi fericiți și în România. Dacă vă pasă, stați acasă”, se mai arată pe pagina asociației Accept.

O altă organizație care a început o campanie de boicotare a referendumului este Rise OUT. Asociația susține că referendumul nu va rezolva adevăratele probleme ale României. “1 din 4 românce este agresată fizic de către partenerul său. Referendumul din 6-7 octombrie nu va rezolva problemele acestor femei. Mai bine stai acasă”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Rise OUT.

Viral pe rețelele de socializare a devenit însă clipul ”Copiii referendumului”, lansat de comunitatea Declic, care îndeamnă de asemenea la boicot. Spot-ul este inspirat de serialul „Povestea Slujitoarei” și a cumulat peste 100.000 de vizualizări.

Mesajul clipului e transmis după imagini care reproduc scene din „Povestea Slujitoarei”, un serial despre o distopie în care femeile fertile sunt folosite pentru reproducere, fiind considerate un bun al societății, fără drept de a alege asupra propriei vieți. În imagini, niște copii crescuți într-o astfel de societate sunt puși să recapituleze ce anume se sărbătorește pe 6 și 7 octombrie, data în care are loc referendumul. Apoi, aceștia asistă la arderea pe rug a unei femei, pe un câmp ce se aseamănă cu zona Palatului Parlamentului.

Spotul se încheie cu mesajul “Depinde de noi ce viitor le pregătim. Dacă vă pasă, stați acasă”, #boicot.

Clipul ”Copiii referendumului”, produs de Papaya Advertising și susținut de Declic și Accept, a fost distribuit de circa 2.000 de ori în mai puțin de o oră de la publicarea pe Facebook.

Mai mulți internauți s-au alăturat campanie #boicot și și-au exprimat părerea despre referendum.

“Mai pot spune că #iubireanusevoteaza și că acest referendum este imoral și antidemocratic. Mai vreau să spun că în toată vâltoarea asta prietenii din comunitatea LGBT au nevoie de susținere și de o vorbă bună. Nu ezitati să vă arătați sprijinul, nu amânați acest moment pentru a demonstra că există solidaritate. #boicot #boicotreferendum”, a scris un tânăr pe Facebook.

Un alt internaut a postat un mesaj prin care susține că familia tradițională se face, nu se impune. “Între 7 și 8% din populație este gay și va rămâne gay indiferent dacă le îngrădim dreptul la căsătorie sau nu, indiferent dacă sunt copiii voștri sau ai altora, indiferent dacă ei sunt preoți sau au alte meserii, indiferent dacă sunt crescuți de familii tradiționale sau de "altfel" de familii. Sunt un apărător ferm al democrației și de aceea știu că democrația se termină în momentul în care majoritatea încalcă și anulează drepturile minorității”, a postat alt internaut.

Referendumul se va desfășura pe parcursul a două zile, 6 și 7 octombrie 2018, între orele 7.00 și 21.00.Întrebarea care va fi adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?".

Comenteaza aceasta stire

Maestrul Nicolae Voiculeț revine la Constanța - recital de excepție susținut în anul Centenarului!
De Roxana Glăvan 17 octombrie 2018

Acompaniat de orchestra sa, naiul lui Voicuțel îi va însufleți pe constănțeni într-un recital de excepție susținut în anul Centenarului.

RECOMANDĂRI PENTRU WEEKEND în Constanța! Magicianul Mario, cel mai complex spectacol de Magie & Divertisment din România!
De Neptun TV 17 octombrie 2018

Un spectacol interactiv pentru toate vârstele cu umor, muzica și dans. Vino sa inveti si putina magie, te asteapta si un atelier de magie in care poti invata trucuri si cumpara aparate de magie pentru acasa sa iti distrezi prietenii, colegii.

PREMIERĂ LA CONSTANȚA. Magazin Profi, ÎNCHIS din cauza neregulilor grave!
De Neptun TV 17 octombrie 2018

Totodată, s-a dispus oprirea temporară a liniei de gastronomie și propunere de închidere de la șase luni la un an, fiind o premieră.

Navele de croazieră maritimă revin în Portul Constanța după o pauză de un an
De Neptun TV 16 octombrie 2018

În anul 2018 nicio navă de croazieră maritimă nu a acostat în Portul Constanța.

ALARMANT. Debutul vârstei de consum a drogurilor e de 13 ani. Specialist: Substanțele se găsesc ușor
De Neptun TV 16 octombrie 2018

Debutul vârstei de consum a substanțelor psihoactive în rândul tinerilor este de 13 ani, anunță Agenția Națională Antidrog (ANA), precizând că în 2016, peste 300 de copii au beneficiat de tratament ca urmare a consumului de droguri. Specialiștii susțin că substanțele se găsesc prea ușor.

'Seism 2018', la a patra zi de exerciții: Peste 4.380 de morți și peste 8.000 de răniți!
De Neptun TV 16 octombrie 2018

La începutul celei de-a patra zile de desfășurare a exercițiului "Seism 2018", potrivit scenariului, se înregistrează peste 4.380 de persoane decedate, 8.040 de persoane rănite și aproximativ 50.000 persoane fără adăpost, anunță IGSU.

SFÂNTA PARASCHEVA. Peste 10.000 de pelerini participă la slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iași
De Neptun TV 14 octombrie 2018

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iașiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

CONSTANȚA. Mesajul unui coregraf de la Teatrul Național de Operă și Balet: 'Lucrăm în condiții inumane…sala pute a mucegai'
De Neptun TV 13 octombrie 2018

Atât coregraful, cât și managerul instituției dau vina pe ministrul Culturii pentru situația delicată în care se află, arătând că orașul este la un pas să piardă acest Teatru Național de Operă și Balet.

NU VĂ PANICAȚI! Exercițiu național de răspuns la cutremur - seism de 7,5 pe Richter!
De Neptun TV 13 octombrie 2018

Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7, 5 pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

CONSTANȚA. Profesorul călugăr, care a publicat imagini din vestiarul fetelor, suspendat! Ce a transmis Arhiepiscopia Tomisului
De Neptun TV 12 octombrie 2018

Profesorul de muzică, Calinic (Ciprian) Savin, în vârstă de 34 de ani, este acuzat că a publicat pe Facebook imagini de pe camerele de supraveghere ale școlii, din vestiar, în care apar eleve de clasa a 7-a, cu vârste de 13 și 14 ani.

CONSTANȚA. DESCOPERIRE IMPRESIONANTĂ făcută de o echipă de arheologi - un muzeu va fi amenajat la subsolul unui bloc! GALERIE FOTO
De Neptun TV 12 octombrie 2018

După o lună de săpături migăloase, atent făcute centimetru cu centimetru, specialiștii au putut oferi câteva informații despre descoperirile făcute.

Alertă! Alimente cu Listeria, retrase de la raft
De Neptun TV 12 octombrie 2018

Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.

CONSTANȚA. Călugăr, profesor de muzică, anchetat după ce ar fi furat imagini cu elevii care se dezbrăcau înainte de ora de sport!
De Neptun TV 11 octombrie 2018

Din primele informații, călugărul ar fi postat pe contul său de Facebook imaginile cu elevii care se dezbrăcau înainte de ora de Educație fizică. Poliția a deschis o anchetă.

UPDATE. Greva transportatorilor a luat sfârșit! Ministrul Șova: 'Nu admit competiția, folosesc mașini necorespunzătoare și circulă cu mai multe persoane'
De Neptun TV 11 octombrie 2018

„Am început deja să protestăm în nouă județe: Vaslui, Iași, Botoșani, Galați, Constanța, Brașov, Călărași, Neamț și Mureș, urmând ca în perioada următoare să fie oprită circulația și în celelalte județe. La această oră este oprită circulația și pe ruta județeană și interjudețeană, până în ora 12.00, urmând să continuăm până la scoaterea acestui ordin”,a spus Hagiu.

Iașiul, asaltat de pelerini. Orașul devine capitala religioasă a României
De Neptun TV 11 octombrie 2018

Anul acesta, la acest scurt pelerinaj va participa și Preasfințitul Calinic Botoșăneanul. Tot joi vor ajunge la Iași și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, de la ora 18.35, care vor fi așezate la rândul lor pentru închinare.

Pesta porcină în România: aproape 1000 de focare în toată țara, 348.691 de porci eliminați!
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Prezenței virusului pestei porcine africane în țara noastră a fost semnalată pentru prima oară pe 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare.

Senatorul constănțean Ștefan Mihu, declarație în Senat despre discursul premierului României la Strasbourg
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Senatorul constănțean Ștefan Mihu a susținut astăzi o declarație politică în cadrul ședinței Senatului despre discursul premierului României, Viorica Dăncilă, la Strasbourg.

RECOMANDĂRI PENTRU WEEKEND în Constanța! 'Soț de vânzare', o comedie de succes care vă va schimba percepția despre căsnicie!
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Cu sau fără acordul celor implicați, singura garanție oferită e o seară plină de umor și râsete-n cascade!

INS: Rata anuală a inflației a scăzut ușor în septembrie, la 5,03%
De Neptun TV 10 octombrie 2018

În acest an, cea mai mare rată anuală a inflației a fost înregistrată în luna mai, respectiv 5,41%, acesta fiind cel mai ridicat nivel din februarie 2013, când creșterea prețurilor de consum a fost de 5,65%.

Tulcea: Proiect de 40 de milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Județean de Urgență
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Proiectele pentru Spitalul TBC și Secția Psihiatrie a SJU vizează, potrivit sursei menționate, reabilitarea energetică.

Legea Pensiilor, modificată. O schimbare importantă se referă la Valoarea Punctului de Referință
De Neptun TV 9 octombrie 2018

Proiectul Legii Pensiilor, care a intrat în august în dezbatere, a suferit câteva modificări, în urma discuțiilor cu sindicatele, care s-au purtat recent în cadrul Consiliului Național Tripartit (CNT). Una dintre modificări se referă la majorarea Valorii Punctului de Referință (VPR).