luni, 18 februarie 2019

Tot ce trebuie să știi despre REFERENDUMUL PENTRU FAMILIE. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00 - aproape 19 milioane de români, așteptați la urne!

Tot ce trebuie să știi despre REFERENDUMUL PENTRU FAMILIE. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00 - aproape 19 milioane de români, așteptați la urne!

 

Secțiile de votare organizate în țară pentru referendumul de modificare a Constituției în sensul redefinirii familiei s-au deschis sâmbătă, la ora 7.00, procesul de vot urmând să se încheie la ora 21.00 și să fie reluat duminică după același program.

Ministerul de Interne a transmis că au fost câteva excepții în sectorul 3 din Capitală, secțiile neavând președinți. Întrebarea adresată alegătorilor la referendum este "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu". Sunt așteptați să voteze aproape 19 milioane de cetățeni români, peste 672.000 dintre aceștia fiind în străinătate. Referendumul este validat dacă prezența la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută dintre cei care participă votează "Da”. Pentru referendum au fost tipărite peste 21 de milioane de buletine de vot și. În timp ce autoritățile dau asigurări că referendumul se va desfășura în bune condiții și conform legii, organizațiile civice atrag atenția că referendumul ar putea fi fraudat.

UPDATE 08:33. MAI: În Sectorul 3 al Capitalei și în județul Teleorman sunt câteva secții unde procesul de votare la referendum nu a început încă pentru că nu au președinți

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, în majoritatea secțiilor de votare din țară procesul de votare la referendum deja a început, însă există câteva excepții în Sectorul 3 al Capitalei, unde unele secții de votare nu au președinți sau aceștia nu au preluat materialele necesare votării.

De asemenea, în județul Teleroman, la o secție de votare urmează să fie desemnat un alt președinte după ce cel desemnat inițial a renunțat din cauza unui deces în familie.

Reprezentantul ministerului a mai precizat că în timpul campaniei pentru referendum și în cursul zilei de vineri au avut loc 48 de incidente electorale, fiind vorba în mare parte despre bannere amplasate ilegal, propagandă și distrugerea afișelor electorale. Polițiștii au dat amenzi în valoare totală de 3.500 de lei.

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în 11 septembrie proiectul legislativ care își propune revizuirea articolului 48 din Constituție, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, și nu între soți, așa cum este în prezent. “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituția României.

18.950.674 de alegători figurau în 5 octombrie în Registrul electoral, din care 672.178 au domiciliul în străinătate

Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral este de 18.950.674, care pot vota la referendum în 18.662 de secții organizate în țară și 378 în străinătate, anunță Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Dintre aceștia, 18.278.496 sunt cu domiciliul sau reședința în țară, inclusiv cetățenii care vor împlini 18 ani până la data de 7 octombrie 2018, din care 16.780.733 sunt posesori de carte de identitate, iar 672.178 sunt cetățeni români cu domiciliul în străinătate, posesori de pașaport CRDS.

Diferența față de ultima informare a Autorității Electorale Permanente, din data de 02.10.2018, este de 1.047 de alegători și apare ca urmare a radierilor efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia, precizează AEP.

Numărul total al secțiilor de votare organizate în România este de 18.662. Lista secțiilor de votare din România, ce cuprinde sediul, adresa și delimitările fiecărei secții de votare, poate fi vizualizată accesând http://www.roaep.ro/management-electoral/geografie-electorala/registrul-sectiilor-de-votare/

Cei 672.178 de alegători români cu domiciliul în străinătate, posesori de pașaport CRDS, nu sunt repartizați pe nicio listă electorală permanentă deoarece, în conformitate cu prevederile art. 17 alin. (2) din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, cu modificările și completările ulterioare „la secțiile de votare organizate în străinătate se utilizează numai liste electorale suplimentare”.

Numărul total de secții de votare organizate în străinătate este de 378. Lista acestora poate fi vizualizată accesând link-ul http://www.mae.ro/node/46944

Secțiile de votare vor fi deschise sâmbătă și duminică între orele 7.00 și 21.00

Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu".

Cetățenii vor vota la secția de votare unde sunt arondați, conform listelor electorale permanente. Cei care în ziua referendumului se află într-o altă localitate decât cea în care sunt înscriși în lista electorală pot vota în localitatea respectivă, la orice secție de votare, urmând a fi înscriși într-o listă suplimentară de către președintele biroului electoral al secției de votare, pe baza actului de identitate sau a adeverinței care ține loc de act de identitate.

Cetățenii români aflați în străinătate vor vota la secțiile de la misiunile diplomatice, oficiile consulare, secțiile consulare și institutele culturale

Pentru alegătorii care se află în străinătate în ziua votării, Ministerul Afacerilor Externe organizează secții de votare pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare, secțiile consulare și institutele culturale din străinătate.

În ansamblu, votul în străinătate se va desfășura pe durata a 58 de ore. A început vineri, la ora 21:00, ora Ronâniei, în Auckland și se va încheia luni dimineață la ora 7:00, ora României, pe Coasta de Vest a SUA și în Canada.

Pot vota toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua referendumului inclusiv, cu excepția debililor sau a alienaților mintal puși sub interdicție, precum și a persoanelor condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.

Participanții la vot vor prezenta biroului electoral al secției de votare actul de identitate sau adeverința care ține loc de act de identitate. Biroul electoral, după verificarea înscrierii în lista electorală sau după înscrierea în lista electorală suplimentară va înmâna participantului buletinul de vot și ștampila cu mențiunea "Votat". Ștampila se va aplica într-unul dintre cele două pătrate ale buletinului de vot, în funcție de opțiune, iar după ce a votat, participantul va îndoi buletinul și îl va introduce în urnă. Ștampila se restituie președintelui de secție.

Pentru persoanele care nu se pot deplasa vor fi disponibile urnele mobile.

Votul multiplu se pedepsește cu închisoarea.

Peste 21 de milioane de buletine de vot, tipărite pentru referendumul pentru revizuirea Constituției

Peste 21 de milioane de vot au fost tipărite și aproape 96.000 de ștampile cu mențiunea „VOTAT” și peste 19,4 milioane de timbre autocolante au fost confecționate pentru referendumul pentru revizuirea Constituției, potrivit Ministerului de Interne.

Instituția Prefectului Capitalei a solicitat majorarea bugetului pentru referendum cu 516.000 de lei.

La nivel național sunt organizate 18.662 de secții de votare.

Potrivit MAI, aproape 38.000 de polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră vor fi sâmbătă și duminică în teren, în plus față de dispozitivul curent.

Aproximativ 4.000 de președinți de secții de votare s-au retras înainte de referendum

Vicepreședintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Marian Muhuleț, a precizat că cei mai mulți dintre cei care s-au retras au invocat motive personale. El a precizat că acest lucru nu este neobișnuit, iar procesul electoral nu va fi afectat.

"Nu este o cifră foarte mare, pentru că vorbim de o cifră de aproximativ 4.000 de oameni la nivel național, iar baza de date pusă la dispoziție de AEP președinților de tribunale este de aproximativ 60.000 de persoane. La fel s-a întâmplat și la alegerile locale în 2016, la fel și la parlamentare. (...) Deci dacă vorbim la referendum de secție de votare doar cu președinte, nu este nicio criză pentru că oamenii se retrag”, a declarat joi vicepreședintele AEP, Marian Muhuleț, la finalul unei ședințe de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru desfășurarea referendumului pentru revizuirea Constituției în sensul redefinirii familiei.

De asemenea, a mai spus vicepreședintele AEP, numărul de retrageri la acest referendum este mai mic decât cel de la alegerile din 2016, acolo existând chiar mai multe probleme din cauza situațiilor de incompatibilitate.

"Nu s-au retras mai mulți acum decât la alegeri. Au fost mai multe probleme la alegerile locale, unde majoritatea retragerilor au fost determinate de incompatibilitățile provocate de funcția de expert electoral și eventualele rude care candidau. Acolo avem cel mai mare număr de candidați, incompatibilitățile mergând până la gradul al doilea de rudenie. Acolo am avut cel mai mare număr de retrageri și înlocuiri”, a declarat Marian Muhuleț.

Rezultatele referendumului

Referendumul este valid dacă prezența la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută dintre cei care participă votează „Da”.

Rezultatele centralizate la nivel național de către Biroul Electoral Central, cuprinzând numărul voturilor valabil exprimate pentru fiecare răspuns de pe buletinul de vot și numărul voturilor nule, se înaintează, cu paza militară, la Curtea Constituțională, în termen de 24 de ore de la încheierea centralizării.
Curtea Constituțională prezintă Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea și desfășurarea referendumului național și confirma rezultatele acestuia.

Legea de revizuire a Constituției intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotărârii Curții Constituționale de confirmare a rezultatelor referendumului.Curtea Constituțională publică rezultatul referendumului în Monitorul Oficial al României, Partea I, și în presă.

CNA a eliminat interdicția de a transmite „îndemnuri de a vota sau de a nu vota”. ActiveWatch: Modificarea este grav părtinitoare

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a modificat, cu trei zile înainte de procesul de consultare, regulile de desfășurare a campaniei pentru referendum, schimbare pe care organizația ActiveWatch o definește ca „grav părtinitoare”.

Articolul 8 al Deciziei CNA nr. 441 din 20.09.2018 - care prevede ca „de la încheierea campaniei pentru referendum și până la ora închiderii urnelor sunt interzise prezentarea de sondaje de opinie, difuzarea anchetelor de tip vox pop; dezbateri și comentarii legate de problema supusă referendumului; îndemnuri de a vota pentru sau împotriva propunerilor ce fac obiectul referendumului, ori îndemnuri de a vota sau de a nu vota” - a fost schimbat, fiind eliminată interdicția de a transmite „îndemnuri de a vota sau de a nu vota”.

Astfel, prevederea de la litera c) a devenit: „îndemnuri de a vota pentru sau împotriva propunerii ce face obiectul referendumului”.

„Această decizie este inacceptabilă din două motive: modifică regulile referendumului în timpul referendumului, iar modificarea este grav părtinitoare, favorizând încurajarea participării cetățenilor la referendum”, a transmis ActiveWatch, organizație de drepturile omului care militează pentru comunicarea liberă în interes public.

În ceea ce privește data la care s-a comis intervenția CNA, a fost încălcat Codul bunelor practici în materie electorală al Comisiei de la Veneția. Articolul 65 al Codului cere să fie evitată modificarea regulilor electorale cu mai puțin de un an înainte de momentul consultării publicului. Comisia de la Veneția asociază încălcarea acestei recomandări cu intenția manipulării consultării publice.

CNA a schimbat regula cu trei zile înainte de referendum. „Concret, modificarea adusă de CNA este eliminarea interdicției de a face campanie «pentru sau împotriva participării la referendum» în timpul exprimării votului – respectiv pentru cele două zile destinate votului, sâmbătă 6 octombrie, și duminică 7 octombrie”.

Înainte de această modificare, articolul 8 al Deciziei interzicea campania electorală exprimată atât prin îndemnul de a vota prin DA sau NU, cât și prin îndemnul de a vota sau de a nu vota, începând cu 24 de ore înainte de ziua votului. „Spiritul acestei reglementări - regăsită în legislația oricărei țări democrate - este de a acorda participanților la procesul de consultare publică un timp de meditație neinfluențat de campaniile de propagandă și de a preveni riscul declanșării unor conflicte între cetățeni în timpul exercitării votului”.

„Intervenția CNA are un efect major pentru că, în condițiile referendumului pe care îl reglementează, participarea sau neparticiparea la vot a devenit tema care a divizat societatea românească. Această situație este bine cunoscută de membrii CNA, care monitorizează conținutul dezbaterilor difuzate de radiouri și televiziuni și au avut prilejul să constate că lupta nu se poartă între DA și NU, ci între susținătorii participării la referendum și cei care recomandă boicotul”.

Prin intervenția sa, mai spun membrii ActiveWatch, CNA permite instituțiilor media să difuzeze campanii de îndemn la participare la vot, campanii care pot influența rezultatul referendumului în favoarea uneia dintre opțiuni, atunci când nu sunt prezentate ambele poziții. Ori, îndemnul de participare la vot poate fi prezentat de instituții media partizane, ca fiind „neutru”, în absența punctului de vedere opus, al refuzului participării la referendum.

Această „nefastă modificare a regulilor, decisă de o majoritate a membrilor CNA (au fost doar trei voturi contra), a fost - conform declarațiilor mai multor membri ai CNA - consecința directă a intervenției unei delegații de reprezentanți ai unor biserici și ai unor instituții media – radiouri și televiziuni - aparținând cultelor, la nivelul conducerii Consiliului”.

Decizia este cu atât mai gravă cu cât Consiliul a încălcat un principiu pe care instituția, prin propriile reglementări, îl impune radiodifuzorilor: „audiatur et altera pars”. Practic, membrii CNA au decis fără să-i consulte și să-i asculte pe reprezentanții celuilalt punct de vedere.

„Faptul că CNA a renunțat la principii democratice în urma acestei presiuni, consolidează suspiciunile privind caracterul manipulatoriu al acestui controversat proces de consultare publică, compromit credibilitatea instituției și riscă să împovăreze dosarul românesc al agresiunilor asupra statului de drept”, afirmă ActiveWatch.

ONG-urile, îngrijorate în legătură cu desfășurarea referendumului

Deși autoritățile au dat asigurări că referendumul se va desfășura în bune condiții și în conformitate cu legea, ONG-urile își exprimă îngrijorarea și au îndoieli cu privire la acest lucru.

Expert Forum atrage atenția că lipsa unui sistem informatic de monitorizare a votului cresc șansele ca referendumul să fie fraudat. Mai mult, spune organizația, nici nu există mecanisme aplicabile și eficiente prin care se poate verifica frauda, fiind dificil de dovedit și verificat.

„În contextul lipsei SIMPV din procesul de organizare a referendumului și a utilizării extensive a listelor suplimentare, nu există mecanisme aplicabile și eficiente prin care se poate verifica frauda la referendum. (...) Biroul Electoral Central transmite către Autoritatea Electorală Permanentă listele electorale, iar persoanele interesate pot reclama în maximum 15 zile de la data constatării valabilității referendumului național, cu probe, eventuale fraude. AEP verifică listele electorale din secția respectivă și poate sesiza organele penale. Cu toate acestea, aducerea unor probe este foarte dificilă și considerăm că numărul persoanelor care pot înainta astfel de plângeri este foarte redus. Mai mult, alegătorii nu pot verifica dacă există semnături în listele electorale în locul lor, dacă nu au participat la referendum”, arată Expert Forum.

În cazul în care este constatată o fraudă electorală într-o secție de votare sau într-o circumscripție electorală, BEC dispune anularea rezultatelor referendumul în cadrul acelei secții sau în circumscripție, explică ONG-ul. Procedura de solicitare pentru anularea rezultatelor este reglementată prin lege, însă nu este clar cine poate cere, la alegeri fiind vorba despre competitorii electorali care au participat la alegeri în circumscripția electorală respectivă.

Nu în ultimul rând, în OUG 86/2018 privind organizarea referendumului este modificată formula de calcul al voturilor. Astfel, dacă înainte se preciza că numărul participanților trebuie să fie egal cu suma voturilor pentru opțiunea „Da”, pentru „Nu” și cele nule, acum se precizează că numărul participanților trebuie să fie mai mare sau egal cu suma totală a voturilor. Expert Forum spune că această formulare poate genera confuzii și riscuri pentru fraudă și poate facilita atingerea cvorumului în condiții incorecte.

„Aceste modificări, precum și lipsa de certitudine cu privire la anumite proceduri importante creează un climat de lipsă de încredere în corectitudinea modului de organizare a referendumului și în mecanismele de contestare a neregulilor și fraudelor. Mai mult, încalcă principii și condiții enunțate în Codul bunelor practici în materie de referendum al Comisiei de la Veneția în ceea ce priveste existența unui sistem de recurs efectiv sau libera exprimare a voinței electoratului și combaterea fraudei”, conchide Expert Forum.

La rândul lor, cei de la Funky Citizens le recomandă cetățenilor să raporteze orice neregulă pe site-ul www.votcorect.ro. Pentru asistență electorală, cetățenii pot apel la numărul de telefon 0800.080.200 (gratuit, pentru România) sau la +40212.039.020 (cu plată, pentru diaspora), atât sâmbătă, cât și duminică, între orele 6.00 și 22.00.

Sursă: news.ro

Comenteaza aceasta stire

19 februarie - Ziua Brâncuși! Se împlinesc 143 de ani de la nașterea marelui sculptor
De Neptun TV 18 februarie 2019

Constantin Brâncuși, născut pe 19 februarie 1876, în localitatea Hobița, din județul Gorj, și decedat pe 16 martie 1957, la Paris, în Franța, figură centrală în mișcarea artistică modernă, este unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea.

CONSTANȚA. Pesta porcină africană face ravagii - mistreți morți găsiți de vânători! Măsurile luate de autorități
De Neptun TV 18 februarie 2019

Pesta porcină africană a fost confirmată pe trei fonduri de vânătoare. Aici au fost găsiți mistreți morți. Autoritățile au dispus primele măsuri.

Municipiul Constanța, promovat la Târgul de Turism al României de fanfara Forțelor Navale
De Neptun TV 16 februarie 2019

Târgul de Turism al României se va desfășura în perioada 21-24 februarie la Centrul de Expoziții Romexpo București.

Luna iubirii - cele mai romantice destinații pentru nunți!
De Mediafax 16 februarie 2019

Februarie vine cu două sărbători dedicate iubirii, una importată, Valentine's Day, pe data de 14, alta autohtonă, marcată pe 24 ale lunii. Prezentăm mai jos o serie de destinații romantice pentru cei care aleg să își oficializeze relația, potrivit The Independent.

CONSTANȚA. ALERTĂ ALIMENTARĂ la Auchan: produs contaminat cu o bacterie periculoasă, retras de la vânzare! Constănțenii, sfătuiți să înapoieze produsul
De Neptun TV 15 februarie 2019

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume și să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma.

CONSTANȚA. Apel pentru pictorița Ecaterina Vrana Gora - artista are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi!
De Neptun TV 15 februarie 2019

Pictorița Ecaterina Vrana (49 ani) este mamă a doi copii și se află de câteva zile într-o situație critică, de sănătate.

CADOURI de Valentine's Day: Idei și sugestii în funcție de cât de veche este relația: De la cei care abia s-au îndrăgostit, până la cei care au trecut de nunta de aur
De Mediafax 14 februarie 2019

Valentine's Day 2019. "Ziua Îndrăgostiților", sărbătoarea împrumutată din tradiția occidentală și devenită mai populară decât echivalentul autohton Dragobete, poate constitui o sursă de mare stres pentru cei care se află în căutarea cadoului perfect.

CONSTANȚA. Semafoarele luminează sub formă de inimi, în luna iubirii!
De Neptun TV 13 februarie 2019

Autoritățile constănțene s-au gândit să marcheze într-un mod inedit zilele dedicate iubirii din luna februarie, culoarea roșie a semafoarelor urmând să lumineze sub formă de inimioare de Valentine’s Day și Dragobete.

Valentine's Day. Ziua îndrăgostiților, o sărbătoare modernă a iubirii cu o istorie tot mai populară la români
De Neptun TV 13 februarie 2019

Povestea zilei iubirii datează însă din vremuri îndepărtate și a oscilat între ritualuri, scrisori de dragoste și cereri în căsătorie.

Senatorul constănțean Ștefan Mihu, despre Cazinou: 'Edificiul simbol al orașului lăsat de ani buni în paragină va avea fondurile necesare pentru reabilitare'
De Neptun TV 12 februarie 2019

Potrivit senatorului social-democrat Ștefan Mihu, clădirea emblematică a Constanței poate fi readusă la viață.

CONSTANȚA. Primii artiști care și-au anunțat prezența la festivalul NEVERSEA
De Neptun TV 12 februarie 2019

În perioada 4-7 iulie, pe cele șapte scene amplasate pe plaja NEVERSEA vor urca unii dintre cei mai buni artiști ai momentului, anunță organizatorii.

CONSTANȚA. Amendă exorbitantă pentru o șoferiță care a intrat cu mașina pe plajă, în plină iarnă
De Neptun TV 11 februarie 2019

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, femeia, în vârstă de 44 de ani, din București, a intrat duminică pe plaja 3 Papuci din orașul Constanța cu un autoturism de teren, dar a fost observată de polițiștii locali.

Telefoanele care emit cele mai multe RADIAȚII în 2019. Modele populare, în listă
De Neptun TV 11 februarie 2019

În ciuda faptului că smartphone-urile sunt dispozitive pe care le avem cu noi peste tot, există riscuri în utilizarea lor, datorate în special radiațiilor pe care acestea le emit.

CONSTANȚA. Zona peninsulară devine pietonală. În ce condiții va fi permis accesul auto
De Neptun TV 9 februarie 2019

Accesul auto pe străzile din zona peninsulară a municipiului Constanța va fi permis doar anumitor categorii de autovehicule. Primăria a publicat lista străzilor exclusiv pietonale.

Cinci locuri de vizitat de Anul chinezesc al Porcului
De Mediafax 9 februarie 2019

Anul Nou chinezesc, sub semnul Porcului de Pământ, simbolul bunăstării, a început pe 5 februarie. Sunt cinci locuri de vizitat sub semnul animalului asociat, potrivit horoscopului chinezesc, cu bucuria, prietenia, iubirea și succesul.

Locuri scoase la concurs de școlile militare pentru cei care vor să devină subofițeri, maiștri militari sau chiar ofițeri! Criterii de recrutare și ce salariu pot primi
De Neptun TV 8 februarie 2019

Cei care vor să urmeze o carieră militară și vor să ajungă subofițeri, maiștri militari sau chiar ofițeri se mai pot înscrie până la 1 martie pentru a se bate pentru unul din cele 2.570 de locuri scoase la concurs de unitățile militare de învățământ universitar, postliceal sau liceal.

CONSTANȚA. Virusul gripal a mai făcut o victimă - un bărbat a murit! Numărul deceselor a ajuns la 92
De Neptun TV 7 februarie 2019

În data de 30 ianuarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat oficial epidemie de gripă.

CONSTANȚA. O tânără își caută mama după ani buni în care n-a vrut să știe nimic de ea: 'Dumnezeu mi-a dat o viață fericită, dar ceva îmi lipsește'
De Sorin Cealera 6 februarie 2019

O tânără părăsită imediat după naștere a refuzat ani de zile să știe ceva despre cea care a adus-o pe lume. Un fapt întâmplat recent, însă, a făcut-o să se răzgândească.

Copiii din România, cei mai sănătoși din Europa
De Neptun TV 6 februarie 2019

Pentru copiii cu varste intre 10 si 15 ani, procentul Romaniei era de 99,1%, urmata de Italia (98,4%) si Bulgaria (98,2%).

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Auchan recheamă un produs contaminat cu Listeria
De Neptun TV 6 februarie 2019

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume și să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma, anunță Auchan.

HALUCINANT. Un fals medic italian a făcut zeci de operații în clinici din România
De Neptun TV 5 februarie 2019

Una dintre condițiile pe care un medic trebuie să le îndeplinească pentru a practica medicina pe teritoriul României este obținerea fie a certificatul de membru al CMR, fie a avizului de practică temporară sau ocazională a profesiei de medic, ambele fiind emise de Colegiul Medicilor din România", arată Colegiul Medicilor din România, într-un comunicat de presă.