duminică, 25 august 2019

Regal de judo la Mangalia. Campioana olimpică Alina Dumitru participă la stagiul internațional Pantheon Judo Randori & Kata

Mangalia este, în această săptămână, gazda primei ediţii a stagiului internaţional de pregătire Pantheon Judo Randori & Kata. Campioana olimpică de la Beijing, Alina Dumitru, a oferit câteva demonstraţii pe tatami pentru cei peste 150 de sportivi care participă la evenimentul organizat în sala Liceului Callatis.

Sportivi din Bulgaria, Serbia, Kosovo, Republica Moldova și România participă la prima ediție a stagiului internațional organizat deClubul Sportiv Pantheon Constanța, un excelent prilej de pregătire în vederea competițiilor viitoare, Grand Prix-uri, Campionate Mondiale și Europene de juniori, kata și Veterani.

Singura campioană olimpică din istoria judo-ului românesc, Alina Dumitru Sămărghițan, actual vicepreședinte al Federației Române de Judo, a fost urmărită cu atenție de copiii și juniorii prezenți în Sala Callatis din Mangalia.

Alături de multiplii campioni mondiali și europeni de kata, sensei Iulian Surla și sensei Aurelian Fleisz, invitat special este sensei Pierluigi Comino – 7 Dan, profesor la Academia Federației Internaționale de Judo, coordonatorul evenimentului.

Festivitate de deschidere s-a bucurat de participarea primarului Mangaliei și a reprezentanților Consiliului Județean, dar și de prezența academicianului Constantin Bălăceanu-Stolnici, președintele Centrului Internațional Antidrog și al Drepturilor Omului, care a ținut un discurs despre importanța antidopingului în sport.

Stagiul va continua până în data de 7 septembrie. 

Comenteaza aceasta stire