sîmbătă, 24 august 2019

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 88 ani. Aniversarea, marcată printr-un portret

 Fotografia alb-negru, care o prezintă pe regină zâmbind, a fost realizată în luna martie. Elisabeta a II- a poartă o pereche de cercei cu perle și o rochie creată de Angela Kelly, care a fost asistentul personal și principalul stilist al acesteia. Fotografia realizată de David Bailey a fost făcută la Palatul Buckingham din Londra.

Regina Elisabeta a II-a s-a născut pe 21 aprilie 1926, însă festivități speciale vor avea loc abia în luna iunie, atunci când vremea este mult mai călduroasă. Suverana britanică a urcat pe tron în 1952, după moartea tatălui său, regele George al VI-lea, iar ceremonia de încoronare a avut loc în 1953. Regina Marii Britanii este o persoană populară și respectată. Patronează peste 600 de organizații de caritate și este una dintre cele mai bogate femei din lume.

În prezent, Elisabeta a II-a este șeful de stat al Regatului Unit al Marii Britanii, Canadei, Australiei, Noii Zeelande, dar și al altor state. Toaletele în culori pastel și pălăriile sale sunt cunoscute în întreaga lume. Singurele pasiuni pe care le afișează sunt cursele de cai și câinii ei din rasa corgis.

Anecdotele care circulă despre ea o înfățișează drept o femeie cât se poate de obișnuită, care-și ține cerealele pentru micul dejun într-o caserolă și citește pronosticurile pentru cursele de cai.

Are conturi pe YouTube și Twitter pe numele său. Elisabeta a doua este pe locul al doilea printre monarhii britanici care au domnit cel mai mult, fiind depășită de regina Victoria – străbunica sa.

Comenteaza aceasta stire