joi, 14 decembrie 2017

REMANIERE. Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc și-au dat demisia - membrii PSD s-au opus

REMANIERE. Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc și-au dat demisia - membrii PSD s-au opus

Miniștrii Rovana Plumb, Sevil Shhaideh și Răzvan Cuc și-au anunțat anunțat demisiile după ședința de aseară a Comitetului Executiv Național al PSD. Cu toate că membrii PSD nu au fost de acord cu demisiile celor trei, aceștia și-au menținut pozițiile.

Liviu Dragnea a declarat, la finalul ședinței, că întâlnirea a dura aproape șase ore pentru că foarte mulți colegi din PSD au dorit să își exprime susținerea pentru Rovana Plumb și Sevil Shhaideh, care și-au menținut decizia de a-și prezenta demisiile.

"PDS-ul a trecut astăzi printr-o cumpăna foarte mare. Și destabilitatea PSD, care este un partid foarte mare, poate duce la instabilitate și în țară", a spus Liviu Dragnea.

"Mihai Tudose a discutat și despre eventualitatea să-și dea demisia, văzând poziția partidului. Eu i-am spus că nu poate să facă așa ceva. Am constatat amândoi că am comunicat prost unul cu altul, eu îmi asum. Nu mai putem face asemenea greșeli să punem și partidul și coaliția și guvernul într-o situație limită", a adăugat Dragnea, în conferința de presă susținută alături de premier, la finalul ședinței CEx. 

Președintele PSD a spus că atât el, cât și ceilalți lideri ai partidului au greșit pentru că s-au lăsat influențați de ”oameni de bine”.

”Le-am spus colegilor mei că toți am greșit, toți ne-am lăsat influențați de oameni de bine din afara partidului care brusc au devenit foarte grijulii cu PSD. și oameni din presă și din alte instituții publice. Dau sfaturi și președintelui partidului și premierului și altor colegi cum e bine și cum nu e bine. Azi se produce o ruptură. PSD a trecut azi printr-o cumpănă foarte mare. O destabilizare a PSD, cel mai mare partid din România, poate produce o destabilizare în țară”, a mai spus el.

Potrivit liderului PSD, Sevil Shhaideh a subliniat că nu mai poate duce această povară, presiunea fiind foarte mare. Dragnea a punctat că în aceeași situație este și Rovana Plumb.

Premierul Mihai Tudose a spus că, imediat după ce au primit citațiile la DNA, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb i-au prezentat demisiile, pe care el nu le-a acceptat. El a mai spus că nu are nimic să le reproșeze celor două.

"Atât Sevil, cât și Rovana au venit la mine după ce au primit citațiile la DNA să își dea demisia. Le-am oprit, l-am sunat pe Liviu. Nu am nimic să le reproșez (...) Sper că Sevil va accepta să lucreze în continuare în aparatul guvernamental", a spus premierul Tudose.

El a mai susținut că nu a fost un război, nu este un câștigător.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a spus că decizia sa privind demisia era luată, nu la cald, ci după ce a cumpănit, ea spunând că este nevinovată, dar că aceasta este cea mai bună hotărâre pentru partid.

"Mi-am prezentat poziția în cadrul forului de conducere, am spus clar că am luat o decizie, nu la cald, am cumpănit. (....) Nu am renunțat la demisie și nu mă joc, sunt fermă în momentul în care iau o decizie. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor și să îi rog pe toți cei care sunt de bună credință să înțeleagă gestul nostru. Demnitatea este ceea ce ne rămâne", a declarat Rovana Plumb, la finalul ședinței CEx, potrivit news.ro.

La rândul său, vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat că a luat decizia încă de miercuri, și-a păstrat-o și și-a susținut-o.

"Mulțumesc membrilor CEx pentru toată susținerea din această seară. Eu mi-am păstrat decizia pe care am luat-o ieri și mi-am susținut-o", a declarat vicepremierul demisionar.

O nouă ședință a CEx va avea loc astăzi, începând cu ora 12.

Comenteaza aceasta stire

Bugetul SRI pentru 2018, majorat! 75% din bani merge spre pensii și salarii
De Antonia Maer 12 decembrie 2017

După un an în care Serviciul Român de Informații a fost intens criticat pentru abuzurile comise împreună cu DNA, după ce un fost ofițer a dezvăluit cum serviciul secret a creat un stat paralel, astăzi comisia parlamentară de control a avizat un buget mai mare cu 13 la sută pentru SRI în 2018. Analiștii politici critică decizia și spun că banii vor fi folosiți pentru a plăti pensile nesimțite de zeci de mii de lei pentru cei din sistem care și-au cerut retragerea anticipată, ceea ce este în paguba românului de rând.

Camera Deputaților: Modificările privind Statutul magistraților și Legea ANI au fost adoptate!
De Neptun TV 11 decembrie 2017

Plenul Camerei Deputaților a început, azi, cu 30 de minute mai devreme decât ora stabilită inițial, președintele de ședință, Gabriel Vlase, anunțând că supune la votul final al plenului Statutul magistraților și legea privind ANI.

Circ în Parlament! Senatorul Șerban Nicolae către Cosette Chichirău: 'Penală e mama dvs. care v-a făcut așa nesimțită. Spălați-vă pe dinți' VIDEO
De Robert Nenciu 6 decembrie 2017

Dezbaterile din plenul Camerei Deputaților la Statutul Magistraților s-au lăsat cu jigniri și replici dure. Protagoniștii au fost deputatul USR Cosette Chichirău și senatorul PSD Șerban Nicolae.

Prima moțiune de cenzură la adresa Guvernului Tudose a picat!
De Robert Nenciu 23 noiembrie 2017

156 de voturi. Atât au reușit reprezentanții opoziției să adune astăzi la votul asupra moțiunii de cenzură depusă de PNL. Aveau nevoie, însă, de 233. În timpul dezbaterilor, în exterior, aproximativ 4.000 de persoane, în mare parte membrii sau simpatizanți PNL, au încercat formarea unui lanț uman în jurul clădirii Parlamentului. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au refuzat să conducă lucrările plenului reunit, iar deputații și senatorii PSD și ALDE, au părăsit sala înaintea votului.

Se întețește războiul cu DNA - președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acuză instituția că face justiție selectivă!
De Robert Nenciu 22 noiembrie 2017

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acuză din nou DNA de modul în care instrumentează dosarele și spune că instituția a devenit un instrument politic și face justiția selectivă. În ceea ce privește o posibilă revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, Tăriceanu a spus că este treaba ministrului Justiției să facă evaluarea. Replica lui Kovesi a venit imediat, șefa DNA anunțând că l-a reclamat deja pe președintele Senatului la CSM.

Liviu Dragnea a ajuns la DNA pentru a lua la cunoștință instituirea sechestrului - zeci de jandarmi la fața locului!
De Neptun TV 21 noiembrie 2017

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns, marți, la DNA, unde a fost citat de procurori pentru a lua la cunoștință instituirea sechestrului în dosarul în care a fost pus sub învinuire pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene.

Ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Care a fost rezoluția dată împotriva statului paralel
De Robert Nenciu 17 noiembrie 2017

Ședința Comitetului Executiv Național al PSD s-a încheiat astăzi cu adoptarea în unanimitate a unei rezoluții în care PSD acuză statul paralel că folosește instituții și fonduri publice pentru a prelua puterea. Totodată, liderii social democrați arată cu degetul spre președintele României, Klaus Iohannis, care a permis comiterea de abuzuri. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în urma discuțiilor de astăzi s-a luat decizia ca filialele județene de partid să aibă libertatea organizării de mitinguri.

Noi dezvăluiri ale lui Daniel Dragomir! Kovesi i-ar fi dat o mașină de lux unei martore în schimbul unui denunț! FOTO
De Neptun TV 16 noiembrie 2017

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, aduce noii acuzații la adresa șefei DNA. Daniel Dragomir a povestit pe blog-ul său cum i-ar fi dat Laura Codruța Kovesi unei martore un Porsche Cayenne pentru un denunț.

Controverse pe tema Mecanismului de Cooperare și Verificare al Comisiei Europene!
De Robert Nenciu 15 noiembrie 2017

Noul raport al Mecanismului de Cooperare și Verificare al Comisiei Europene a născut controverse în România. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că raportul este unul pozitiv. Nu de aceeași părere este și Parchetul General, potrivit căruia că propunerile de modificare a Legilor Justiției au un impact negativ față de progresele înregistrate de România. Nici Consiliul Superior al Magistraturii nu crede că noul raport MCV poate fi apreciat ca fiind unul pozitiv.