vineri, 23 februarie 2018

REMANIERE. Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc și-au dat demisia - membrii PSD s-au opus

REMANIERE. Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc și-au dat demisia - membrii PSD s-au opus

Miniștrii Rovana Plumb, Sevil Shhaideh și Răzvan Cuc și-au anunțat anunțat demisiile după ședința de aseară a Comitetului Executiv Național al PSD. Cu toate că membrii PSD nu au fost de acord cu demisiile celor trei, aceștia și-au menținut pozițiile.

Liviu Dragnea a declarat, la finalul ședinței, că întâlnirea a dura aproape șase ore pentru că foarte mulți colegi din PSD au dorit să își exprime susținerea pentru Rovana Plumb și Sevil Shhaideh, care și-au menținut decizia de a-și prezenta demisiile.

"PDS-ul a trecut astăzi printr-o cumpăna foarte mare. Și destabilitatea PSD, care este un partid foarte mare, poate duce la instabilitate și în țară", a spus Liviu Dragnea.

"Mihai Tudose a discutat și despre eventualitatea să-și dea demisia, văzând poziția partidului. Eu i-am spus că nu poate să facă așa ceva. Am constatat amândoi că am comunicat prost unul cu altul, eu îmi asum. Nu mai putem face asemenea greșeli să punem și partidul și coaliția și guvernul într-o situație limită", a adăugat Dragnea, în conferința de presă susținută alături de premier, la finalul ședinței CEx. 

Președintele PSD a spus că atât el, cât și ceilalți lideri ai partidului au greșit pentru că s-au lăsat influențați de ”oameni de bine”.

”Le-am spus colegilor mei că toți am greșit, toți ne-am lăsat influențați de oameni de bine din afara partidului care brusc au devenit foarte grijulii cu PSD. și oameni din presă și din alte instituții publice. Dau sfaturi și președintelui partidului și premierului și altor colegi cum e bine și cum nu e bine. Azi se produce o ruptură. PSD a trecut azi printr-o cumpănă foarte mare. O destabilizare a PSD, cel mai mare partid din România, poate produce o destabilizare în țară”, a mai spus el.

Potrivit liderului PSD, Sevil Shhaideh a subliniat că nu mai poate duce această povară, presiunea fiind foarte mare. Dragnea a punctat că în aceeași situație este și Rovana Plumb.

Premierul Mihai Tudose a spus că, imediat după ce au primit citațiile la DNA, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb i-au prezentat demisiile, pe care el nu le-a acceptat. El a mai spus că nu are nimic să le reproșeze celor două.

"Atât Sevil, cât și Rovana au venit la mine după ce au primit citațiile la DNA să își dea demisia. Le-am oprit, l-am sunat pe Liviu. Nu am nimic să le reproșez (...) Sper că Sevil va accepta să lucreze în continuare în aparatul guvernamental", a spus premierul Tudose.

El a mai susținut că nu a fost un război, nu este un câștigător.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a spus că decizia sa privind demisia era luată, nu la cald, ci după ce a cumpănit, ea spunând că este nevinovată, dar că aceasta este cea mai bună hotărâre pentru partid.

"Mi-am prezentat poziția în cadrul forului de conducere, am spus clar că am luat o decizie, nu la cald, am cumpănit. (....) Nu am renunțat la demisie și nu mă joc, sunt fermă în momentul în care iau o decizie. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor și să îi rog pe toți cei care sunt de bună credință să înțeleagă gestul nostru. Demnitatea este ceea ce ne rămâne", a declarat Rovana Plumb, la finalul ședinței CEx, potrivit news.ro.

La rândul său, vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat că a luat decizia încă de miercuri, și-a păstrat-o și și-a susținut-o.

"Mulțumesc membrilor CEx pentru toată susținerea din această seară. Eu mi-am păstrat decizia pe care am luat-o ieri și mi-am susținut-o", a declarat vicepremierul demisionar.

O nouă ședință a CEx va avea loc astăzi, începând cu ora 12.

Comenteaza aceasta stire

ROMÂNIA30.RO: Disperarea domnului Tapalaga
De Neptun TV 13 februarie 2018

Fostul colonel SRI, Danile Dragomir, a postat astăzi pe blogul său câteva concluzii după ce a citit editorialul de azi al domnului Tapalaga.

Alina Mungiu Pipidi menționează editorialul lui Daniel Dragomir publicat în EUObserver
De Neptun TV 13 februarie 2018

Este nevoie de o comunicare transparentă și argumentată a situației din România în mediile externe.

Daniel Dragomir, acuzații grave în 'Black Cube': Dosarul a pornit de la sesizarea lui Lucian Pahonțu, fostul șef SPP acuzat de Liviu Dragnea de implicare politică
De Robert Nenciu 9 februarie 2018

Noi acuzați în dosarul „Black Cube”. Prezent astăzi la DIICOT, fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, inculpat in acest dosar, a venit cu noi date. El a declarat că dosarul a început de la o sesizare a șefului SPP, generalul Lucian Pahonțu. Fostul ofiter SRI a afirmat că va sesiza Inspecția Judiciară și ministerul Justiției în acest sens. Implicarea SPP în anumite dosare trebuie analizată în cadrul unei Comisii Parlamentare, este de părere președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care a spus că înființarea unei astfel de comisii este inevitabilă.

Carmen Dan a oferit explicația scăderea salariilor polițiștilor
De Robert Nenciu 7 februarie 2018

Continuă războiul declarațiilor pe tema salariilor. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat astăzi că sporul de 40% pentru polițiști nu s-a tăiat, ci nu mai este legal.

Amenzi mai mari pentru gesturi obscene, înjurături și amenințări în public!
De Neptun TV 5 februarie 2018

Senatul a adoptat, în ședința de azi, o propunere legislativă prin care vor fi majorate amenzile pentru gesturile obscene în public, în instituțiile publice, dar și amenzile pentru înjurăturile și amenințările cu acte de violență.

Călin Popescu Tăriceanu: 'România de astăzi, un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei'
De Neptun TV 30 ianuarie 2018

Călin Popescu Tăriceanu a susținut un discurs în care a vorbit despre problemele legate de abuzuri cu care se confruntă România zi de zi.

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului!
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere în Parlament, după ce 282 de parlamentari au votat pentru, 136 împotrivă și o abținere.

EuObserver: 'România, la ceasul reîntoarcerii la epoca sovietică?'
De Neptun TV 27 ianuarie 2018

Abuzurile din justiție și poliția secretă din România, toate sub parafa luptei anticorupție, constituie subiectul unui editorial publicat în EuObserver.

Cine sunt membrii noului GUVERN - lista completă a miniștrilor!
De Neptun TV 26 ianuarie 2018

Guvernul Dăncilă își schimbă structura și va avea patru vicepremieri, potrivit unor surse politice, cei patru fiind Viorel Ștefan, Ana Birchall, Paul Stănescu și Grațiela Gavrilescu.