sîmbătă, 20 iulie 2019

Rețeaua care înglobează Facebook și Google, pusă la cale de doi români!

Rețeaua care înglobează Facebook și Google, pusă la cale de doi români!

Destiny se dorește o rețea globală care aduce Facebook, Google și forumurile la un loc. Doi tineri timișoreni au pus, așadar, bazele unui site care va fi nu doar o platformă de socializare, ci va avea și un motor de căutare defalcat pe diverse domenii, inclusiv un robot cu inteligență artificială, care va răspunde oricărei curiozități.

De un an lucrează la ea, cot la cot cu experți din Germania. Aceștia contribuie la platforma românească printr-o grafică de ultimă generație, ce va permite ca meditațiile pentru școală sau consultațiile medicale să aibă loc, în viitor, tot în online, potrivit playtech.ro.

Mai mult, cei doi timișoreni au creat chiar și un robot cu inteligență artificială ce poate fi accesat ori de câte ori contul Destiny este accesat. A fost creat de Eduard Totok și Roxana Nistor, doi tineri care cred cred că tot ce ai nevoie pe internet poate fi reunit într-un singur loc.

Ideea le-a venit încă din facultate și a devenit realitate cu bani din sponsorizări. După un an de muncă echipa numără aproape 30 de persoane, atât în România, Craiova, Cluj, Sibiu sau Lugoj, dar și în Germania. Acolo se realizează grafica ce va permite platformei să fie folosită și ca suport didactic.

În total, 80 de domenii, de la turism, la fotografie sau gătit, vor rula în fața ta și îți vor sta la dispoziție pentru informație. În schimb, când te înregistrezi cu un cont, poți selecta doar trei dintre ele, ca să poți lăsa și comentarii. Asta, spun creatorii Destiny, ca să se evite ce se întâmplă acum: ca oricine să își dea cu părerea despre orice, chiar dacă nu știe ce spune.

Tinerii din Timișora au investit până acum 60 000 euro pentru a schimba destinul online-ului și vor să își lanseze proiectul pe Kickstarter, o platformă care sprijină inovațiile de orice gen.  Dacă Destiny va fi votat, va obține și o finanțare de 250.000 euro.

 

Comenteaza aceasta stire