miercuri, 24 iulie 2019

Revoluție în fotbalul mondial!

Real Madrid – Barcelona, Manchester United – Arsenal, Inter Milano – AS Roma, toate aceste derbyuri ar putea să se joace la un moment în plină vară, pe o temperatură de 30 de grade. Așa văd Sepp Blatter și Michel Platini viitorul fotbalului european și mondial. Cei doi președinți au creat planul noului calendar dar au încercat să îl țină secret până în vara aceestui an, când sunt programate noi alegeri la FIFA și UEFA. Nu au reușit acest lucru și proiectul a fost făcut public creând un scandal fără precedent. Potrivit celor doi, din anul 2015 vor exista trei perioade distincte. Imediat după vacanța de iarnă și până la finele lui martie vor fi programate Turnee Finale la Europene și Mondiale, sau în anii în care nu există competiții vor avea loc alte meciuri inter –țări. Din aprilie și până în octombrie vor fi programate doar meciurile intercluburi. În această categorie intră partidele campionatelor naționale și cele din cadrul Cupelor Europene. În ultimele două luni ale anului, vor avea loc tot meciuri ale naționalelor, fie amicale, fie calificări pentru Turnee Finale. Blatter și Platini consideră că o astfel de împărțire a competițiilor va face ca jucătorii să nu mai vină la Mondiale sau Europene, obosiți după meciurile de la echipa  de club. Proiectul celor doi este deja aprig constestat, Karl Heinz Rummenigge, fostul mare jucător al Germaniei considerând aberantă ideea ca marile derbyuri ale unor campionbate naționale să se dispute în plină vară, în acest fel urmând ca toate echipele de club să aibă de suferit la capitolul încasări.

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon
De Neptun TV 9 iulie 2019

Halep a egalat situația în meciurile directe cu Zhang, 2-2, după ce asiatica a învins în 2016 în primul tur la Australian Open, cu 6-4, 6-3, și în același an la Beijing, cu 6-0, 6-3, în optimi. Singura victorie anterioară a Simonei s-a înregistrat în 2012, în primul tur la Indian Wells, cu 6-1, 6-1.

Wimbledon 2019 | Simona Halep o va întâlni pe Victoria Azarenka în turul 3
De Neptun TV 3 iulie 2019

În setul al doilea Mihaela Buzărnescu s-a impus. A fost 6-4 pentru jucătoarea din București, după 47 de minute de joc, iar meciul a fost trimis în decisiv.

România luptă la Constanța pentru calificarea la Europenele de baschet 3×3!
De Neptun TV 28 iunie 2019

Turneul are loc pe 29 și 30 iunie în Piațeta Perla din Mamaia iar accesul publicului este gratuit.