duminică, 21 iulie 2019

Revoluționari făcuți pe șpagă: peste 3.000 de români primesc indemnizații lunare de peste 2.000 de lei!

Anchetă de amploare a Parchetului General la Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari, dar şi la asociaţii de profil din mai multe judeţe. Poliţiştii suspectează că mai multe persoane ar fi dat mită pentru a obţine statutul de 'Luptător cu rol determinant în Revoluţia din 1989', care le conferă dreptul de a obţine o indemnizaţie lunară de 2.000 de lei. Adrian Sanda, şeful comisiei care aviza dosarele, a fost ridicat de oamenii legii, iar premierul Dacian Cioloş a anunţat că îl va demite.

Revoluționari făcuți pe șpagă: peste 3.000 de români primesc indemnizații lunare de peste 2.000 de lei!

Peste 20 de percheziții au fost făcute în această dimineață în Capitală, la Secretariatul de Stat pentru Revoluționari dar și în județele Ilfov, Caraș Severin, Brașov și Vrancea.

Anchetatorii au strâns probe într-o anchetă care vizează acordarea de certificate de revoluționar, contra unor sume de bani. Este vizat modul în care, începând cu ianuarie 2015 s-au emis titluri de „Luptător cu Rol Determinant în Revoluția din 1989”, un statut special, care conferă, printre altele dreptul la o indemnizație lunară de peste 2000 de lei.

Ancheta în acest dosar de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată, a început încă din luna martie când procurorii au ridicat sute de dosare ale revoluționarilor. Printre dosarele verificate s-a numărat și cel al lui Constantin Vasilescu, președintele Asociației de Revoluționari „Decembrie 1989” Constanța.

Acesta a explicat că s-a ajuns la situația de a se crea o nouă categorie de revoluționari, după ce guvernul Boc a tăiat indemnizațiile pentru cei 19 mii de așa ziși eroi înscriși la nivelul anului 2012.

De aceea dosarele au fost reverificate și doar cei care obțineau statutul de “Luptător cu Rol Determinant” mai au dreptul să obțină alocația de gratitudine, în valoare de două mii de lei.

Deocamdată nu se știe câte persoane ar fi dat bani în schimbul decretelor însă procurorii susțin că “o mare parte” dintre cei 3.500 români nu aveau dreptul să le dețină. Șeful Secretariatului de Stat pentru Revoluționari Adrian Sanda a fost ridicat de procurori pentru audieri. Surse neoficiale au precizat că premierul Dacian Cioloș intenționează să-l demită pe Sanda, din cauza scandalului.

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.