vineri, 22 februarie 2019

REZULTATE BAC 2017 CONSTANȚA. 65,26% dintre elevi au reușit să promoveze examenul!

S-au dus vremurile de altădată când, odată ieşiţi de pe băncile liceului, tinerii abia aşteptau să guste viaţa de student. Astăzi, în prima zi de încrieri, pe holurile Universităţii Ovidius a cam bătut vântul. Reprezentanţii facultăţilor constănţene nu-şi fac însă griji. Spun că de mâine sigur lucrurile se vor schimba, după ce contestarii de la Bacalaureat, şi-au aflat azi notele finale, aşa că acum au şi ei cale deschisă spre admiterea la facultate.

Soluționarea contestațiilor a mai spălat din rușinea de anul acesta de la bacalaureat. La Constanța, procentul de promovare a crescut de la 62 la 65%, după recorectarea lucrărilor.

A crescut și numărul elevilor cu media de 10 după ce o elevă de la Liceul „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia nu a fost mulțumită de nota la limba română, 9.15, iar comisia care i-a revăzut lucrarea i-a dat dreptate și i-a acordat nota maximă. Au fost însă și cazuri nefericite.

Tot de astăzi au început înscrierile la facultate. La cea mai mare Universitate din Constanța holurile au fost însă pustii. Doar câțiva tineri le-au luat la pas, dar nu neapărat pentru a-și depune dosarul, ci pentru a se interesa de ofertele educaționale.

Secretariatele facultăților constănțene se așteaptă la un număr mai mare de concurenți în zilele următoare, în special după aflarea notelor finale la bacalaureat, dar si după ce toate liceele le vor elibera tinerilor documentele de absolvire. Un val de înscrieri este așteptat miercuri, dată la care încep înscrierile la Facultatea de Medicină.    

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Veste PROASTĂ pentru elevi: Dispare una dintre vacanțe. Noua structură a anului școlar
De Neptun TV 19 februarie 2019

Potrivit structurii anului școlar 2019-2020, semestrul I va avea 15 săptămâni de cursuri, dispuse în perioada 9 septembrie 2019-20 decembrie 2019.

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! Se suspendă cursurile în toată România din cauza gripei!
De Neptun TV 23 ianuarie 2019

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, astfel că au informat Ministerul Educației despre evoluția infecțiilor gripale și, prin Ordin al MEN, ziua de vineri va fi liberă pentru elevi.