joi, 20 iunie 2019

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Notele primite de elevi la această sesiune de Bacalaureat!

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Notele primite de elevi la această sesiune de Bacalaureat!

Afișarea primelor rezultate al examenului național Bacalaureat 2016 este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile, în intervalul orar 16.00-20.00.

Rezultatele finale la BAC 2016 vor fi făcute publice la data de 16 iulie. ReporterNTV.ro va pune la dispoziție notele primite de elevi în momentul în care reprezentanții Ministerului Educației vor publica cifrele pe site-ul bacalaureat.edu.ro/2016.

Prima etapă a examenului de Bacalaureat 2016 s-a desfășurat în perioada 13-15 iunie, cu evaluarea competențelor linvistice de comunicare în limba română. În urma datelor publicate de Ministerul Educației, peste 81.000 de elevi au obținut certificatul de utilizator experimentat la această probă, peste 23.000 pe cel de utilizator avansat, în timp ce peste 9.000 au primit certificatul de utilizator mediu. 

În săptămâna 27 iunie – 1 iulie, candidații au susținut proba de evaluare a competențelor lingvistice într- o limbă de circulație internațională, constând în înțelegerea unui text audiat, cu durata de 20 de minute, în cadrul căreaia au fost evaluate competențele privind receptarea textului audiat, o probă scrisă cu durata de 120 de minute, în cadrul căreia s-au evaluat competențele privind recepratea textului citit și producerea de mesaje scrise și o probă orală, cu durata de 10-15 minute, în cadrul căreia au fost evaluate competențele privind producerea de mesaje orale și interacțiunea orală.

Examenul de Bacalaureat 2016 a continuat cu proba scrisă la Limba Română, care a avut loc luni, 4 iulie, cu un subiect care a fost și la sesiunea din anul precedent: “Ulima Noapte de Dragoste, Întâia Noapte de Război”.

După proba la Limba Română, elevii au susținut, marți, testul de Limbă Maternă (în cazul minorităților naționale).

Miercuri a avut loc proba la matematică, pentru elevii care au urmat cursuri liceale cu profil real. În aceeași zi, absolvenții de profil Uman au susținut proba la Istorie.

Sesiunea din acest an a exameului de Bacalaureat s-a încheiat vineri, 8 iulie, cu o probă la alegere la una din 10 materii (Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Sociologie, Filosofie, Logică, Psihologie sau Economie).

Ministerul Educației anunță că rata de participare la ultima probă scrisă de la Bacalaureat 2016, cea la alegere, a fost de 95,45%.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Mesajul polițiștilor pentru absolvenții de liceu: 'Bucurați-vă în siguranță!'. Amenzi pentru elevii care ies pe geamul mașinii
De Neptun TV 25 mai 2019

Elevii claselor a XII-a pun punct anilor de liceu și se pregătesc pentru Bacalaureat. Terminarea liceului este un bun prilej pentru petreceri.