marţi, 23 octombrie 2018

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Notele primite de elevi la această sesiune de Bacalaureat!

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Notele primite de elevi la această sesiune de Bacalaureat!

Afișarea primelor rezultate al examenului național Bacalaureat 2016 este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile, în intervalul orar 16.00-20.00.

Rezultatele finale la BAC 2016 vor fi făcute publice la data de 16 iulie. ReporterNTV.ro va pune la dispoziție notele primite de elevi în momentul în care reprezentanții Ministerului Educației vor publica cifrele pe site-ul bacalaureat.edu.ro/2016.

Prima etapă a examenului de Bacalaureat 2016 s-a desfășurat în perioada 13-15 iunie, cu evaluarea competențelor linvistice de comunicare în limba română. În urma datelor publicate de Ministerul Educației, peste 81.000 de elevi au obținut certificatul de utilizator experimentat la această probă, peste 23.000 pe cel de utilizator avansat, în timp ce peste 9.000 au primit certificatul de utilizator mediu. 

În săptămâna 27 iunie – 1 iulie, candidații au susținut proba de evaluare a competențelor lingvistice într- o limbă de circulație internațională, constând în înțelegerea unui text audiat, cu durata de 20 de minute, în cadrul căreaia au fost evaluate competențele privind receptarea textului audiat, o probă scrisă cu durata de 120 de minute, în cadrul căreia s-au evaluat competențele privind recepratea textului citit și producerea de mesaje scrise și o probă orală, cu durata de 10-15 minute, în cadrul căreia au fost evaluate competențele privind producerea de mesaje orale și interacțiunea orală.

Examenul de Bacalaureat 2016 a continuat cu proba scrisă la Limba Română, care a avut loc luni, 4 iulie, cu un subiect care a fost și la sesiunea din anul precedent: “Ulima Noapte de Dragoste, Întâia Noapte de Război”.

După proba la Limba Română, elevii au susținut, marți, testul de Limbă Maternă (în cazul minorităților naționale).

Miercuri a avut loc proba la matematică, pentru elevii care au urmat cursuri liceale cu profil real. În aceeași zi, absolvenții de profil Uman au susținut proba la Istorie.

Sesiunea din acest an a exameului de Bacalaureat s-a încheiat vineri, 8 iulie, cu o probă la alegere la una din 10 materii (Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Sociologie, Filosofie, Logică, Psihologie sau Economie).

Ministerul Educației anunță că rata de participare la ultima probă scrisă de la Bacalaureat 2016, cea la alegere, a fost de 95,45%.

Comenteaza aceasta stire

SITUAȚIE ALARMANTĂ la Constanța! Unul din zece elevi de liceu s-a drogat - cel mai consumat drog e canabisul!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Datele statistice arată că debutul consumului de droguri este în clasa a șaptea, mai ales în privința etnobotanicelor.

Preșcolarii și părinții de la Grădinița 'Steluțele Mării' din Constanța, educatori de Ziua Internațională a Educației
De Roxana Glăvan 5 octombrie 2018

“Copacul Educației” a fost poarta de încercare a zilei. Mai dibaci decât ar crede oricine, copiii de trei-patru ani au lipit litere, caiete, cifre, creioane și cărți decupate de părinți, formând copacul educației.

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO.

CONSTANȚA. Colegiul Pedagogic 'Constantin Brătescu' participă la EUROSCOLA 2018! Flash mob în curtea Colegiului, de Ziua Educației
De Neptun TV 4 octombrie 2018

Vineri, 5 octombrie 2018, ora 12.30 cu ocazia Zilei Educației, membrii echipei Euroscola CNPCB, vă invită să respectăm împreună două dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă - reducerea inegalităților și dreptul la educație de calitate - prin realizarea unui flash mob în curtea Colegiului la ora 12.30.

Ce facultăți au fost în topul preferințelor pentru absolvenții de liceu
De Mediafax 2 octombrie 2018

În țară există specializări suspendate din cauză că nu au fost suficienți doritori. Singura facultate care pregătește specialiști în tehnologia mobilei are zeci de locuri libere.

Din 1 octombrie începe noul an universitar. Aproximativ 500.000 de studenți, în învățământul superior. Cum s-au pregătit pentru deschidere marile universități
De Mediafax 30 septembrie 2018

Potrivit Biroului de presă al ministerului Educației Naționale, la toate cele trei cicluri de învățământ, respectiv licență, masterat și doctorat, sunt circa 500.000 de studenți înscriși.