vineri, 22 februarie 2019

REZULTATE FINALE BAC 2018 | O elevă care a depus contestație la toate probele scrise de la Bac a obținut media zece

De Mediafax 12:24, 9 iulie 2018 1142 vizite Invatamant
REZULTATE FINALE BAC 2018 | O elevă care a depus contestație la toate probele scrise de la Bac a obținut media zece

O elevă din județul Timiș, care a depus contestație la toate cele trei probe scrise ale examenului de Bacalaureat, după ce a obținut note peste 9, a primit media 10, în urma recorectării lucrărilor.

Miriam Dobre, o elevă înscrisă la Liceul Tehnologic din orașul Jimbolia, județul Timiș, a obținut inițial nota 9,10 la proba scrisă la Limba Română, 9,50 la Matematică și 9,65 la Biologie. Nemulțumită de notele primite, eleva a depus contestație la toate cele trei discipline. Luni, în urma afișării rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor, Miriam Dobre a obținut nota 10 la cele trei probe scrise, fiind cel de-al doilea elev din județul Timiș care are media maximă la examenul de Bacalaureat.

Miriam Dobre a declarat, luni, că a terminat liceul la specializarea Matematică – Informatică și că nu i-a venit să creadă că a obținut media 10 la Bac.

“Am fost foarte surprinsă când am văzut că am 10 pe linie. Când am văzut că am media maximă, nu mi-a venit să cred. M-am bucurat foarte mult. Mi-a fost un pic teamă când am depus contestațiile, mă gândeam că poate o să-mi scadă notele, că poate am greșit undeva și nu mi-am dat seama, dar am știut că am făcut mai mult. Nu am înțeles de ce mi-au scăzut 90 de puncte la Limba Română, nici la Matematică nu mi-am dat seama ce puteau să-mi scadă. M-am pregătit pentru examen cu toată puterea mea și sunt mulțumită de mine că am dat cât am putut eu. Am învățat constant pe parcursul anului pentru Bacalaureat, iar în ultima lună mai intens”, a spus Miriam Dobre.

Eleva din județul Timiș a mai precizat că, în ultimii doi ani de liceu, a terminat cu media 10 pe linie.

În viitor, Miriam Dobre dorește să devină învățătoare și se va înscrie la Științele Educației, la Universitatea de Vest din Timișoara.

Promovabilitatea în județul Timiș a crescut de la 63,61% la 66,96%, după afișarea rezultatelor finale la examenul de Bacalaureat. Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timișoara este singurul din județ cu promovabilitate 100%. La polul opus se află trei licee în care nu a promovat BAC-ul niciun elev.

Comenteaza aceasta stire

Veste PROASTĂ pentru elevi: Dispare una dintre vacanțe. Noua structură a anului școlar
De Neptun TV 19 februarie 2019

Potrivit structurii anului școlar 2019-2020, semestrul I va avea 15 săptămâni de cursuri, dispuse în perioada 9 septembrie 2019-20 decembrie 2019.

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! Se suspendă cursurile în toată România din cauza gripei!
De Neptun TV 23 ianuarie 2019

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, astfel că au informat Ministerul Educației despre evoluția infecțiilor gripale și, prin Ordin al MEN, ziua de vineri va fi liberă pentru elevi.