duminică, 23 iulie 2017

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2017. Absolvenții de liceu află astăzi rezultatele finale la examenul de BAC 2017, după soluționarea contestațiilor

De Mediafax 9:10, 10 iulie 2017 138 vizite Invatamant
REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2017. Absolvenții de liceu află astăzi rezultatele finale la examenul de BAC 2017, după soluționarea contestațiilor

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi afișate astăzi. Liceenii care nu au participat sau nu au promovat examenul în prima sesiune mai au o șansă la sesiunea de bacalaureat din august.

Între 11-14 iulie urmează să aibă loc înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, potrivit calendarului Ministerului Educației Naționale.

Peste 42.000 de contestații au fost înregistrate, la nivel național, în urma afișării primelor rezultate la examenul de bacalaureat, cele mai multe, respectiv 18.616 fiind depuse la proba de Limba și Literatura Română, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanții Ministerului Educației. Pentru susținerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidați din toate promoțiile.

Rezultatele afișate luni, 10 iulie, sunt finale, urmând ca în perioada 11-14 iulie să aibă loc înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

• susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

• susținerea tuturor probele scrise și nota 5 la fiecare dintre acestea;

• obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise.

Potrivit Ministerului Educației Naționale, rata de promovare, înainte de contestații, înregistrată de absolvenții care au susținut probele examenului de bacalaureat era de 71,4% (cu 4,7% peste rata de promovare din aceeași sesiune a anului trecut - 66,7%). Mai exact, au promovat 91.754 de candidați dintr-un total de 128.503 candidați prezenți. În funcție de anul școlar în care au absolvit studiile liceale, 86.813 candidați promovați provin din promoția 2016-2017 (77,8%, rată de reușită din cei prezenți), iar 4.941 de candidați provin din promoțiile anterioare (29,1%, rată de reușită). S-au înregistrat 97 de medii de 10 (în creștere comparativ cu prima sesiune din 2016 - 56).

Rata de participare la ultima probă scrisă din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2017, din 30 iunie, proba la alegere a profilului și specializării, a fost de 95,85%, în ușoară creștere comparativ cu anul trecut – 95,45%.

Dintre cei 127.035 de candidați înscriși pentru susținerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie), s-au prezentat 121.765 de candidați. 5.233 de candidați au absentat, iar 37 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Miercuri, pe 28 iunie, a avut loc proba de profil, matematică sau istorie, la BACALAUREAT 2017.

Marți, în cadrul examenului s-a dat proba la Limba și literatura maternă

BACALAUREAT 2017. Rata de participare la proba de Limba și literatura română a fost de 96,62%

Anul trecut, după contestații, numarul mediilor de 10 din sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat a crescut la 78, față de 56 câte erau înainte de recorectare. Rata de promovare a fost mai mare, crescând de la 66,7% la 68,1%.

Comenteaza aceasta stire

REZULTATE TITULARIZARE 2017 EDU.RO. Primele note vor fi afișate astăzi la sediile inspectoratelor școlare
De Mediafax 18 iulie 2017

Primele rezultate ale examenului scris de titularizare vor fi afișate marți, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul http://titularizare.edu.ro, dascălii nemulțumiți de notele obținute având posibilitatea să depună contestații până miercuri, la ora 15.00.

CONSTANȚA. Profesor prins cu căști de copiat, la examenul de titularizare!
De Ioana Paidos 12 iulie 2017

Cine credeți că sunt cei care le fac concurență serioasă elevilor când vine vorba de copiat? Profesorii!!!! Vă vine să credeți? Un dascăl constănțean a fost eliminat de la examenul de titularizare după ce a fost prins cu o pereche de căști conectate la telefonul mobil prin care cineva îi dicta răspunsurile. Atât de greu li s-a părut examenul de astăzi, încât cei mai mulți candidați spun că se așteaptă mai degrabă să se angajeze ca suplinitori, decât ca titulari.

ADMITERE LICEU 2017. Clasamentul liceelor din Constanța după media de admitere!
De Neptun TV 12 iulie 2017

Emoțiile a mii de elevi și părinți care au așteptat să vadă la ce liceu au fost repartizați au luat astăzi sfârșit. Asta după ce Ministerul Educației a afișat rezultatele repartizării computerizate a absolvenților de clasa a VIII-a pe locurile la licee.

ADMITERE LICEU CONSTANȚA 2017. Au fost afișate rezultatele primei repartizări computerizate - află la ce liceu ai intrat!
De Neptun TV 12 iulie 2017

Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a a fost publicată site-ul Ministerului Învățământului.

TITULARIZARE 2017. Astăzi are loc proba scrisă a examenului de titularizare. Cinci candidați s-au înscris pe un loc!
De Mediafax 12 iulie 2017

Astăzi are loc, în 88 de centre, proba scrisă a examenului de titularizare, pentru susținerea acestei evaluări înscriindu-se 27.556 de candidați, Ministerul Educației punând la dispoziția lor aproape 5.000 de locuri.

Performanță greu de egalat pentru un elev din Constanța: medalie de aur la Balcaniada de Informatică!
De Ioana Paidos 10 iulie 2017

Lotul olimpic de informatică al României a obținut două medalii de aur și două medalii de argint la a XXV-a ediție a Balcaniadei de Informatică pentru seniori, desfășurată la Chișinău, în perioada 2 - 8 iulie.

REZULTATE BAC 2017 CONSTANȚA. 65,26% dintre elevi au reușit să promoveze examenul!
De Ioana Paidos 10 iulie 2017

S-au dus vremurile de altădată când, odată ieșiți de pe băncile liceului, tinerii abia așteptau să guste viața de student. Astăzi, în prima zi de încrieri, pe holurile Universității Ovidius a cam bătut vântul. Reprezentanții facultăților constănțene nu-și fac însă griji. Spun că de mâine sigur lucrurile se vor schimba, după ce contestarii de la Bacalaureat, și-au aflat azi notele finale, așa că acum au și ei cale deschisă spre admiterea la facultate.

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2017. Absolvenții de liceu află astăzi rezultatele finale la examenul de BAC 2017, după soluționarea contestațiilor
De Mediafax 10 iulie 2017

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi afișate astăzi. Liceenii care nu au participat sau nu au promovat examenul în prima sesiune mai au o șansă la sesiunea de bacalaureat din august.

Profesoara din Constanța care le preda copiilor cu cuțitul în geantă a fost EXCLUSĂ din învățământ - VIDEO
De Andreea Filip 27 iunie 2017

Premieră absolută în învățământul constănțean. Profesoara care umbla cu cuțitul în poșetă și le rostea elevilor blesteme în timpul orelor a fost declarată inaptă de către Direcția de Sănătate Publică. Femeia are, de astăzi, contractul de muncă suspendat pe termen nedeterminat și a fost trimisă la psihiatru.

Nouă elevi din Constanța au obținut MEDIA 10 la Evaluarea Națională!
De Alin Tarnovschi 26 iunie 2017

Nouă elevi din județul Constanța au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională, potrivit rezultatelor oferite de Ministerul Educației pe portalul edu.ro.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2017. Vezi aici rezultate pe fiecare județ în parte, conform datelor EDU.RO
De Neptun TV 26 iunie 2017

Rezultatele la Evaluarea Națională, înainte de depunerea contestațiilor, au fost publicate luni pe site-ul evaluare.edu.ro.

Cele mai căutate licee din țară se pregătesc pentru primirea viitorilor boboci. Care sunt școlile de top din România
De Mediafax 24 iunie 2017

Liceele de top din întreaga țară se pregătesc pentru admiterea candidaților, dascălii lăudându-se cu rezultatele foarte bune la examenul de bacalaureat, dar și cu proiecte interactive în care să fie implicați elevii. Fiecare liceu de top are propria "rețetă a succesului".