marţi, 18 septembrie 2018

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANȚA. PSD a obținut un scor dublu față de PNL - VIDEO

PSD Constanța a obținut, în urma centralizării tuturor secțiilor din județ, 44,76 % la Camera Deputaților și 45,44 % la Senat, asigurându-și astfel două fotolii de senator și cinci de deputat în viitorul legislativ.

Biroul Electoral Județean Constanța a anunțat în această după-amiază rezultatele finale după numărarea voturilor de la cele 556 de secții de votare din județ, PSD obținând la Constanța de două ori mai multe voturi decât următorul partid clasat, PNL, conform Mediafax.

Astfel, PSD a obținut, la Camera Deputaților, 44,76% din voturi, urmat de PNL - 20,27% și USR - 8,88%. Au mai trecut pragul electoral PMP - 8,59% și ALDE - 6,38%. Situația este asemănătoare și la Senat, unde PSD are 45,44 % din voturile constănțenilor, în timp ce PNL a obținut 21,64%, iar USR - 8,80%. Ultimele locuri sunt ocupate tot de PMP - 8,55% și ALDE - 6,29%.

PSD Constanța a câștigat cinci mandate de deputat și două de senator, în timp ce PNL a obținut două mandate de deputat și unul de senator. USR, PMP și ALDE primesc câte un mandat de deputat.

Ultimele două posturi de senator și unul de deputat urmează să fie repartizate de BEC prin redistribuire.

Comenteaza aceasta stire

Ordonanța de urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat - publicată în Monitorul Oficial
De Neptun TV 7 septembrie 2018

Potrivit acestuia, veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 8,8 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile cresc cu 9,9 miliarde de lei.

Fostul ministru britanic al Apărării și New Europe, atac la Kovesi și Statul Paralel
De Neptun TV 22 august 2018

Această potențială decizie vine după ani de acuzații din ce în ce mai grave și mai publice de tactici necinstite și înșelătoare folosite pentru a obține rata de condamnare impresionantă a DNA de 92%. Îngrijorările cu privire la un sistem de justiție politizată, care încalcă statul de drept și procedurile legale, i-au făcut pe unii dintre membri guvernului să se gândească la o astfel de întreprindere dramatică, informează, încea mai recentă ediție a sa, reputatul săptămânal cu sediul central la Bruxelles, New Europe, o voce extreme de puternică, neafiliată politic, în cadrul Uniunii Europene.

Premieră în politica românească: Guvernul a solicitat convocarea CSAT pentru rectificarea bugetară
De Mediafax 22 august 2018

Executivul a făcut acest demers în temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consililui Suprem de Apărare a Țării.