sîmbătă, 23 iunie 2018

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANȚA. PSD a obținut un scor dublu față de PNL - VIDEO

PSD Constanța a obținut, în urma centralizării tuturor secțiilor din județ, 44,76 % la Camera Deputaților și 45,44 % la Senat, asigurându-și astfel două fotolii de senator și cinci de deputat în viitorul legislativ.

Biroul Electoral Județean Constanța a anunțat în această după-amiază rezultatele finale după numărarea voturilor de la cele 556 de secții de votare din județ, PSD obținând la Constanța de două ori mai multe voturi decât următorul partid clasat, PNL, conform Mediafax.

Astfel, PSD a obținut, la Camera Deputaților, 44,76% din voturi, urmat de PNL - 20,27% și USR - 8,88%. Au mai trecut pragul electoral PMP - 8,59% și ALDE - 6,38%. Situația este asemănătoare și la Senat, unde PSD are 45,44 % din voturile constănțenilor, în timp ce PNL a obținut 21,64%, iar USR - 8,80%. Ultimele locuri sunt ocupate tot de PMP - 8,55% și ALDE - 6,29%.

PSD Constanța a câștigat cinci mandate de deputat și două de senator, în timp ce PNL a obținut două mandate de deputat și unul de senator. USR, PMP și ALDE primesc câte un mandat de deputat.

Ultimele două posturi de senator și unul de deputat urmează să fie repartizate de BEC prin redistribuire.

Comenteaza aceasta stire

Mandatul lui Andrei Năstase, INVALIDAT. Scrutinul pentru desemnarea primarului Chișinăului a fost ANULAT
De Neptun TV 19 iunie 2018

Partidul Socialist ceruse instanței să declare nule alegerile locale anticipate desfășurate în 3 iunie, argumentând că Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr (centru-dreapta), a organizat acțiuni electorale în ziua celui de-al doilea tur de scrutin.

Sute de mii de oameni protestează împotriva statului paralel
De Neptun TV 9 iunie 2018

Mai multe persoane, prezente sâmbătă în Piața Victoriei, pentru mitingul PSD - ALDE, au prezentat stări de rău.

CONSTANȚA. PNL a demarat Campania 'Orașul poartă semnătura ta'!
De Robert Nenciu 29 mai 2018

Potrivit liberalilor, în urma răspunsurilor primite de la constănțeni, o parte din probleme se vor materializa în proiecte de hotărâre ce vor fi supuse votului Consiliului Local Constanța.