marţi, 16 octombrie 2018

Riscul de război între SUA și Coreea de Nord crește în fiecare zi! Avertizarea făcută de consilierul pentru securitate al lui Donald Trump

Riscul de război între SUA și Coreea de Nord crește în fiecare zi! Avertizarea făcută de consilierul pentru securitate al lui Donald Trump

Regimul lui Kim Jong-un este "cea mai mare amenințare imediată pentru SUA", a avertizat generalul H.R. McMaster, consilierul de securitate națională al lui Donald Trump.

Coreea de Nord este "cea mai mare amenințare imediată pentru Statele Unite", iar potențialul unui război între SUA și Coreea de Nord crește de la o zi la alta, a atras atenția H.R. McMaster, la Forumul Național de Apărare Reagan, informează The Guardian.

"Cred că este în creștere în fiecare zi, ceea ce înseamnă că suntem într-o cursă, într-adevăr, suntem într-o cursă pentru a putea rezolva această problemă", a spus el.

Întrebat despre ultimul test de rachete balistice din Coreea de Nord, McMaster a declarat că președintele SUA, Donald Trump dorește "denuclearizarea peninsulei coreene".

McMaster a declarat că China ar putea impune sancțiuni economice mai stricte împotriva Coreei de Nord, declarând că are "o putere economică coercitivă extraordinară" asupra Phenianului.

"Există modalități de a aborda această problemă fără conflicte armate, dar este o cursă pentru că Kim Jong-un se apropie din ce în ce mai mult și nu mai rămâne prea mult timp", a explicat McNaster.

"Solicităm Chinei să nu ne favorizeze pe noi sau pe oricine altcineva", a precizat oficialul, adăugând: "cerem Chinei să acționeze în interesul Chinei, așa cum ar trebui, și credem din ce în ce mai mult că este în interesul Chinei să facă mai mult" în privința problemei Coreei de Nord.

Potrivit lui McMaster, China ar trebui să oprească importurile de petrol din Coreea de Nord: "Nu poți lansa o rachetă fără combustibil", a El consideră, idee susținută și de Donald Trump, că un embargo pe petrol "ar fi potrivit în acest moment" pentru regimul de la Phenian.

Este puțin probabil ca  Kim Jong-un să înceteze dezvoltarea programul nuclear "fără alte acțiuni semnificative, sub formă de sancțiuni mult mai severe", precum și "aplicarea completă a sancțiunilor existente".

Agenția de Apărare antirachetă (MDA), însărcinată cu protecția SUA împotriva atacurilor cu rachete, caută locații potrivite pe Coasta de Vest pentru instalarea unor scuturi noi anti-rachetă, similare cu cele instalate în Coreea de Sud, au declarat doi congresmeni americani. Deciza a fost luată deoarece testele balistice efectuate de Coreea de Nord provoacă îngrijorări cu privire la modul în care America se va apăra în cazul unui eventual atac.

"Este doar o chestiune de locație, iar MDA face recomandări cu privire la locurile care îndeplinesc criteriile de localizare, dar și impactul pe care îl vor avea asupra mediului", a declarat congresmanul Mike Rogers.

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

Două țări europene vor construi un zid la graniță pentru a împiedica răspândirea pestei porcine
De Neptun TV 14 octombrie 2018

Autoritățile se așteaptă ca amplasarea gardurilor să dureze aproximativ o săptămână.

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren
De Neptun TV 12 octombrie 2018

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren provocate de ploile abundente care au afectat Uganda, a informat vineri un oficial din cadrul Guvernului, relatează site-ul agenției Reuters.

Decizie ISTORICĂ. Malaysia a decis ABOLIREA pedepsei cu moartea - printre condamnați se află și doi cetățeni români
De Mediafax 11 octombrie 2018

Noul Guvern din Malaysia a decis abolirea pedepsei cu moartea pentru toate infracțiunile și va opri toate execuțiile care erau programate, informează site-ul agenției Associated Press.

Donald Trump amenință cu taxe suplimentare: China nu este pregătită pentru o înțelegere comercială cu Statele Unite
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Fondul Monetar Internațional a avertizat marți că războiul comercial dintre Statele Unite și China reprezintă un risc real de a transforma lumea într-un loc „mai sărac și mai periculos”.

20 de morți într-un accident rutier; victimele erau prieteni și rude care se îndreptau spre o petrecere
De Neptun TV 8 octombrie 2018

Oficialitățile nu au anunțat deocamdată numele victimelor, dar unele au fost dezvăluite de pe conturile de socializare ale rudelor și alte surse de pe internet.

Cutremur puternic: Cel puțin 11 morți, peste 100 de răniți
De Neptun TV 7 octombrie 2018

Jackson Hilaire, șeful poliției din regiunea nord-vestică a țării, a declarat că șapte persoane au decedat în Port-de-Paix, iar alte patru și-au pierdut viața în zona orașului Gros-Morne, a declarat primarul Jean Renel Tide.

TRAGEDIE ÎN TURCIA. Sfârșit cumplit pentru o familie de români - Andreea și părinții ei au murit striviți într-un microbuz!
De Neptun TV 1 octombrie 2018

Trei români, membri ai aceleiași familii, au decedat la locul accidentului, iar un ghid turistic de origine din Rusia a murit ulterior în urma rănilor suferite.

Avertisment pentru românii aflați în vacanță în Grecia: furtună de puterea unui uragan!
De Neptun TV 28 septembrie 2018

Grecia este deja în alertă. Pompierii din zona Atenei au primit 400 de apeluri pentru tăierea unor copaci, înainte de a fi doborâți de vânt peste oameni, case sau mașini.