luni, 23 iulie 2018

Riscul de război între SUA și Coreea de Nord crește în fiecare zi! Avertizarea făcută de consilierul pentru securitate al lui Donald Trump

Riscul de război între SUA și Coreea de Nord crește în fiecare zi! Avertizarea făcută de consilierul pentru securitate al lui Donald Trump

Regimul lui Kim Jong-un este "cea mai mare amenințare imediată pentru SUA", a avertizat generalul H.R. McMaster, consilierul de securitate națională al lui Donald Trump.

Coreea de Nord este "cea mai mare amenințare imediată pentru Statele Unite", iar potențialul unui război între SUA și Coreea de Nord crește de la o zi la alta, a atras atenția H.R. McMaster, la Forumul Național de Apărare Reagan, informează The Guardian.

"Cred că este în creștere în fiecare zi, ceea ce înseamnă că suntem într-o cursă, într-adevăr, suntem într-o cursă pentru a putea rezolva această problemă", a spus el.

Întrebat despre ultimul test de rachete balistice din Coreea de Nord, McMaster a declarat că președintele SUA, Donald Trump dorește "denuclearizarea peninsulei coreene".

McMaster a declarat că China ar putea impune sancțiuni economice mai stricte împotriva Coreei de Nord, declarând că are "o putere economică coercitivă extraordinară" asupra Phenianului.

"Există modalități de a aborda această problemă fără conflicte armate, dar este o cursă pentru că Kim Jong-un se apropie din ce în ce mai mult și nu mai rămâne prea mult timp", a explicat McNaster.

"Solicităm Chinei să nu ne favorizeze pe noi sau pe oricine altcineva", a precizat oficialul, adăugând: "cerem Chinei să acționeze în interesul Chinei, așa cum ar trebui, și credem din ce în ce mai mult că este în interesul Chinei să facă mai mult" în privința problemei Coreei de Nord.

Potrivit lui McMaster, China ar trebui să oprească importurile de petrol din Coreea de Nord: "Nu poți lansa o rachetă fără combustibil", a El consideră, idee susținută și de Donald Trump, că un embargo pe petrol "ar fi potrivit în acest moment" pentru regimul de la Phenian.

Este puțin probabil ca  Kim Jong-un să înceteze dezvoltarea programul nuclear "fără alte acțiuni semnificative, sub formă de sancțiuni mult mai severe", precum și "aplicarea completă a sancțiunilor existente".

Agenția de Apărare antirachetă (MDA), însărcinată cu protecția SUA împotriva atacurilor cu rachete, caută locații potrivite pe Coasta de Vest pentru instalarea unor scuturi noi anti-rachetă, similare cu cele instalate în Coreea de Sud, au declarat doi congresmeni americani. Deciza a fost luată deoarece testele balistice efectuate de Coreea de Nord provoacă îngrijorări cu privire la modul în care America se va apăra în cazul unui eventual atac.

"Este doar o chestiune de locație, iar MDA face recomandări cu privire la locurile care îndeplinesc criteriile de localizare, dar și impactul pe care îl vor avea asupra mediului", a declarat congresmanul Mike Rogers.

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

ATAC ARMAT în Canada! Doi morți și 13 răniți, printre care și un copil
De Neptun TV 23 iulie 2018

Atacatorul a fost omorât după ce a deschis focul în zona străzii Danforth.

Vladimir Putin, la întâlnirea cu Donald Trump: Sistemul antibalistic global al SUA, care include elemente instalate în România, creează o 'situație periculoasă'!
De Mediafax 17 iulie 2018

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a exprimat îngrijorare, la întrevederea cu omologul său american Donald Trump, în legătură cu "sistemul antibalistic global" al Statelor Unite, care include elemente instalate în România.

Salvarea copiilor din Peștera din Thailanda: Primele imagini cu cei 12 băieți, internați în spital! FILMUL operațiunii
De Mediafax 12 iulie 2018

Primele imagini cu cei 12 copii și antrenorul lor, după operațiunea de salvare dramatică din peștera din Thailanda, unde au rămas captivi mai bine de două săptămâni, au fost făcute publice.

Temperaturile record au OMORÂT cel puțin 70 de persoane în regiunea canadiană Quebec. Ultimul bilanț al deceselor din cauza valului de căldură
De Neptun TV 10 iulie 2018

Valul de căldură a fost cel mai grav înregistrat în ultimele decenii în această regiune, însă temperaturile au început să scadă începând de vineri.

Copiii blocați în peștera din Thailanda le-au scris părinților: 'Nu vă faceți griji ... suntem toți puternici'!
De Neptun TV 7 iulie 2018

Într-un mesaj separat, antrenorul copiilor și-a cerut iertare de la părinți.

Tragedie în peștera inundată din Thailanda: Un salvator a MURIT în timp ce ducea oxigen și provizii copiilor din echipa de fotbal
De Mediafax 6 iulie 2018

Un fost scafandru care a lucrat în marina thailandeză, voluntar în operațiunile de salvare, a murit în timp ce lua parte la eforturile de salvare a celor 12 băieți și a antrenorului lor, prinși în peștera inundată din Thailanda.

4 iulie - Ziua Independenței SUA, în care americanii își celebrează valorile naționale
De Mediafax 4 iulie 2018

Data de 4 iulie 1776 este cunoscută în istorie ca ziua Declarării Independenței americanilor de Imperiul Britanic, eveniment care a condus la nașterea Statelor Unite ca entitate suverană. În prezent, 4 iulie este ziua în care americanii își celebrează valorile naționale.

Sute de membri ai serviciilor de securitate, arestați în Turcia după alegerile generale
De Mediafax 27 iunie 2018

Autoritățile turce au anunțat miercuri arestarea a 192 de angajați militari într-o serie de operațiuni. Marți, autoritățile turce anunțaseră arestarea altor 132 de membri ai serviciilor de securitate.

SUA: Migranții ilegali care trec granița cu copiii lor nu vor mai fi deferiți justiției deocamdată
De Mediafax 26 iunie 2018

Comisarul pentru vămi și protecția frontierelor, Kevin McAleenan, a explicat luni, în fața jurnaliștilor, că s-a încetat trimiterea în justiție a migranților veniți împreună cu copii lor, agenția sa nedispunând de locuri de plasare pentru toate aceste familii.

Sute de copii ai imigranților intrați ilegal în Statele Unite au fost transferați alături de părinți
De Mediafax 24 iunie 2018

Potrivit instituției, 538 de copii au fost transferați alături de părinți, în contextul în care erau despărțiți deoarece autoritățile au intensificat procedurile de inculpare a imigranților intrați ilegal în SUA.