luni, 29 mai 2017

Rujeola face victime! Încă un copil a murit, numărul celor răpuși de boală a ajuns la șapte

loading...
Rujeola face victime! Încă un copil a murit, numărul celor răpuși de boală a ajuns la șapte

Epidemia de rujeolă face în continuare victime, de la începutul anului și până acum au murit deja șapte oameni. Lipsa vaccinării este principala cauză, susțin autoritățile.

O fată de 14 ani din Craiova a murit după ce a făcut o formă severă a rujeolei. Adolescenta avea mai multe boli asociate și nu era vaccinată. În pericol sunt și cei patru frați, care au simptomele acestei boli.

În stare gravă din cauza acestei boli este și un bebeluș din Dolj. Micuțul este internat la spitalul din Craiova, iar medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele de surpaviețuire.

Datele  publicate de Centrul  Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile arată că până la 9 decembrie au fost confirmate aproape 1.500 de cazuri de rujeolă, iar 6 persoane au murit. Cele mai multe îmbolnăviri sunt în Arad și Mureș, județele cu cea mai scăzută rată de vaccinare.

loading...

Comenteaza aceasta stire

Secția pentru copii a Sanatoriului Balnear Techirghiol a fost modernizată! 1.400 de copii pot fi tratați cu cele mai noi dispozitive medicale - VIDEO
De Alexandra Șteoleacă 27 mai 2017

Copiii cu probleme de sănătate au o nouă șansă la recuperare odată cu modernizarea Sanatoriului Balnear din Techirghiol. Baza de tratament a fost dotată cu aparatură nouă, special cumpărată pentru secția de copii. O mie patru sute de micuți pot veni la recuperare aici, în fiecare an.

INVAZIE DE CĂPUȘE ÎN CONSTANȚA. Zeci de oameni au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase! Ce recomandări au medicii - VIDEO
De Andreea Bajdechi 24 mai 2017

Zeci de constănțeni mușcați de căpușe au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase de la începutul lunii și până acum. Medicii recomandă să luați măsuri atunci când ieșiți la plimbare prin parcuri sau prin pădure, căci căpușele pot provoca boli grave.

DONEAZĂ SÂNGE! FII EROU! Studenții Facultății de Medicină din Constanța au demarat o campanie care salvează oameni - VIDEO
De Ioana Paidos 10 mai 2017

'Donează sânge! Fii erou!'. Acesta este sloganul cu care studenții de la Facultatea de Medicină din Constanța vor să atragă donatori. Tinerii sunt ajutați în campania lor și de campioana națională la triatlon, Antoanela Manac.