duminică, 23 iulie 2017

Rujeola face victime! Încă un copil a murit, numărul celor răpuși de boală a ajuns la șapte

Rujeola face victime! Încă un copil a murit, numărul celor răpuși de boală a ajuns la șapte

Epidemia de rujeolă face în continuare victime, de la începutul anului și până acum au murit deja șapte oameni. Lipsa vaccinării este principala cauză, susțin autoritățile.

O fată de 14 ani din Craiova a murit după ce a făcut o formă severă a rujeolei. Adolescenta avea mai multe boli asociate și nu era vaccinată. În pericol sunt și cei patru frați, care au simptomele acestei boli.

În stare gravă din cauza acestei boli este și un bebeluș din Dolj. Micuțul este internat la spitalul din Craiova, iar medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele de surpaviețuire.

Datele  publicate de Centrul  Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile arată că până la 9 decembrie au fost confirmate aproape 1.500 de cazuri de rujeolă, iar 6 persoane au murit. Cele mai multe îmbolnăviri sunt în Arad și Mureș, județele cu cea mai scăzută rată de vaccinare.

Comenteaza aceasta stire

Investiție la Spitalul Județean Constanța! Șapte aparate de anestezie de ultimă generație au fost montate în sălile de operații - GALERIE FOTO
De Neptun TV 19 iulie 2017

Șapte aparate de anestezie de înaltă performanță, achiziționate de Ministerul Sănătății, prin programul Băncii Mondiale au fost montate și puse în funcțiune în sălile de operații din Spitalul Județean de Urgență Constanța.

Vești bune pentru bolnavii din România! Activitatea de TRANSPLANT va fi reluată!
De Mediafax 24 iunie 2017

Ministerul Sănătății anunță revenirea activității de transplant din România pe fondul creșterii donării de organe și țesuturi, precizând că până în momentul actual, au fost salvate peste o sută de vieți prin transplantul de organe.