miercuri, 25 aprilie 2018

Rujeola face victime! Încă un copil a murit, numărul celor răpuși de boală a ajuns la șapte

Rujeola face victime! Încă un copil a murit, numărul celor răpuși de boală a ajuns la șapte

Epidemia de rujeolă face în continuare victime, de la începutul anului și până acum au murit deja șapte oameni. Lipsa vaccinării este principala cauză, susțin autoritățile.

O fată de 14 ani din Craiova a murit după ce a făcut o formă severă a rujeolei. Adolescenta avea mai multe boli asociate și nu era vaccinată. În pericol sunt și cei patru frați, care au simptomele acestei boli.

În stare gravă din cauza acestei boli este și un bebeluș din Dolj. Micuțul este internat la spitalul din Craiova, iar medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele de surpaviețuire.

Datele  publicate de Centrul  Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile arată că până la 9 decembrie au fost confirmate aproape 1.500 de cazuri de rujeolă, iar 6 persoane au murit. Cele mai multe îmbolnăviri sunt în Arad și Mureș, județele cu cea mai scăzută rată de vaccinare.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Sfaturi de la Protecția Consumatorului înainte de sărbătorile pascale - cum să alegi alimentele pentru masa de Paște!
De Roxana Glăvan 26 martie 2018

Se apropie sărbătorile pascale, iar odată cu acestea crește și apetitul românilor pentru cumpărături. Nu ne vor lipsi de pe masa de Paște carnea de miel, ouăle sau cozonacul, dar pentru a nu ne pune sănătatea în pericol, comisarii de la Protecția Consumatorilor au câteva sfaturi pentru noi.

CONSTANȚA. Protest spontan la Spitalul Județean - cadrele medicale sunt nemulțumite de salarii!
De Andreea Bajdechi 26 martie 2018

A fost protest astăzi la Spitalul Județean din Constanța. Jumătate dintre medicii de la secția Terapie Intensivă au refuzat să-și mai desfășoare activitatea. Aceștia sunt nemulțumiți de salarii și de faptul că sporurile lor vor scădea drastic. Cadrele medicale consideră că o salarizare unitară ar fi incorectă, mai ales că unele secții din spital au un grad ridicat de periculozitate.