marţi, 21 noiembrie 2017

Rujeola face victime! Încă un copil a murit, numărul celor răpuși de boală a ajuns la șapte

Rujeola face victime! Încă un copil a murit, numărul celor răpuși de boală a ajuns la șapte

Epidemia de rujeolă face în continuare victime, de la începutul anului și până acum au murit deja șapte oameni. Lipsa vaccinării este principala cauză, susțin autoritățile.

O fată de 14 ani din Craiova a murit după ce a făcut o formă severă a rujeolei. Adolescenta avea mai multe boli asociate și nu era vaccinată. În pericol sunt și cei patru frați, care au simptomele acestei boli.

În stare gravă din cauza acestei boli este și un bebeluș din Dolj. Micuțul este internat la spitalul din Craiova, iar medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele de surpaviețuire.

Datele  publicate de Centrul  Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile arată că până la 9 decembrie au fost confirmate aproape 1.500 de cazuri de rujeolă, iar 6 persoane au murit. Cele mai multe îmbolnăviri sunt în Arad și Mureș, județele cu cea mai scăzută rată de vaccinare.

Comenteaza aceasta stire

Problemele din sănătate au scos sute de medici de familie și de pacienți în stradă!
De Andreea Filip 15 noiembrie 2017

Sute de medici de familie și de pacienți au protestat, astăzi, în Piața Victoriei. Cadrele medicale spun că au ieșit în stradă pentru a reclama subfinanțarea asistenței medicale primare. Pe lângă salariile de mizerie, medicii spun că lipsa fondurilor nu le permite să se dezvolte ca profesioniști. În plus, birocrația excesivă din sistemul de sănătate îi impiedică să își dedice mai mult timpul pacienților.

CONSTANȚA. Biroul președintelui Consiliului Județean s-a mutat în spital!
De Roxana Glăvan 10 noiembrie 2017

Biroul președintelui Consiliului Județean Constanța s-a mutat în spital. Horia Țuțuianu și-a anunțat, încă de săptămâna trecută, intenția de a coordona direct din unitățile medicale sistemul de sănătate constănțean aflat în subordinea sa. Biroul de la Spitalul Județean pe care și l-a luat în primire astăzi este dotat cu minimul necesar și va fi folosit cel puțin o dată pe săptămână, când șeful CJC vrea să vină neanunțat.