luni, 24 septembrie 2018

Țigan român condamnat la închisoare în Marea Britanie după ce și-a lăsat însărcinată soția de 13 ani!

Țigan român condamnat la închisoare în Marea Britanie după ce și-a lăsat însărcinată soția de 13 ani!

Un cetățean român de etnie romă, în vârstă de 25 de ani, a fost trimis după gratii de autoritățile din Marea Britanie după ce și-a lăsat însărcinată soția - o fată în vârstă de 13 ani.

Bărbatul s-ar fi însurat în mod ilegal cu fata înainte de a pleca din România, spun reprezentanții autorităților britanice, care l-au trimis la închisoare pentru șase ani.

Avocatul celui acuzat spune însă că măritișul fetelor tinere este o tradiție romă.

'Este un obicei vechi, practicat și astăzi pe scară largă. Căsătoria unei fete tinere cu un bărbat mai în vârstă nu este nimic extraordinar în cultura romă', spune avocatul.

Acesta a declarat, în fața curții, că șiganii sunt marginalizați în țara lor natală, România.

Cu toate acestea, acuzatul a fost condamnat la șase ani de închisoare, recunoscând în fața magistraților că a întreținut relații sexuale cu minora.

'Problema este vârsta la care a avut loc actul, iar din punct de vedere legal vârsta minimă pentru căsătorie este aceeași în România ca și în Marea Britanie - 16 ani. Relațiilele sexuale cu copii sunt ilegale, iar în acest caz este vorba despre un copil de 12 ani, indiferent care sunt obiceiurile în alte locuri. Este vorba despre un copil care așteaptă la rândul ei un copil, care se va naște peste câteva săptămâni, și am înțeles că în România nu i va oferi educație [...] Acesta nu este un act liber consimțit. Copiii trebuie apărați de ceilați și de ei înșiși', a precizat judecătorul.

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.