marţi, 19 iunie 2018

Țigan român condamnat la închisoare în Marea Britanie după ce și-a lăsat însărcinată soția de 13 ani!

Țigan român condamnat la închisoare în Marea Britanie după ce și-a lăsat însărcinată soția de 13 ani!

Un cetățean român de etnie romă, în vârstă de 25 de ani, a fost trimis după gratii de autoritățile din Marea Britanie după ce și-a lăsat însărcinată soția - o fată în vârstă de 13 ani.

Bărbatul s-ar fi însurat în mod ilegal cu fata înainte de a pleca din România, spun reprezentanții autorităților britanice, care l-au trimis la închisoare pentru șase ani.

Avocatul celui acuzat spune însă că măritișul fetelor tinere este o tradiție romă.

'Este un obicei vechi, practicat și astăzi pe scară largă. Căsătoria unei fete tinere cu un bărbat mai în vârstă nu este nimic extraordinar în cultura romă', spune avocatul.

Acesta a declarat, în fața curții, că șiganii sunt marginalizați în țara lor natală, România.

Cu toate acestea, acuzatul a fost condamnat la șase ani de închisoare, recunoscând în fața magistraților că a întreținut relații sexuale cu minora.

'Problema este vârsta la care a avut loc actul, iar din punct de vedere legal vârsta minimă pentru căsătorie este aceeași în România ca și în Marea Britanie - 16 ani. Relațiilele sexuale cu copii sunt ilegale, iar în acest caz este vorba despre un copil de 12 ani, indiferent care sunt obiceiurile în alte locuri. Este vorba despre un copil care așteaptă la rândul ei un copil, care se va naște peste câteva săptămâni, și am înțeles că în România nu i va oferi educație [...] Acesta nu este un act liber consimțit. Copiii trebuie apărați de ceilați și de ei înșiși', a precizat judecătorul.

Comenteaza aceasta stire

ATAC ARMAT în fața unei școli din Marea Britanie
De Neptun TV 18 iunie 2018

Poliția a fost alertată de localnici care au auzit o serie de împușcături.

Summit istoric Donald Trump-Kim Jong-un: Cei doi lideri au dat mâna în Singapore
De Neptun TV 12 iunie 2018

Președintele american Donald Trump a declarat că summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfășurat "neașteptat de bine", anunțând că cei doi vor semna un document important, relatează site-ul agenției Reuters.

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice
De Neptun TV 9 iunie 2018

Trump, care a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron ]n cursul summitului, a declarat că relația este specială, dar uneori se întâmplă să fie testată atunci când vine vorba de comerț.

VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupție din ultimii 40 de ani: Cel puțin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Mediafax 4 iunie 2018

Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revărsat o cantitate uriașă de lavă și cenușă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experților, această erupție este cea mai mare din 1974, relatează BBC.

Israelul a atacat obiective din Fâșia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014. Raiduri de o violență extremă
De Neptun TV 30 mai 2018

Autoritățile militare de la Tel Aviv a anunțat că a lansat peste 35 de raiduri aeriene ce au vizat poziții ale Hamas și Jihadul Islamic, în replică la ceea ce Israelul a catalogat ca fiind cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014.

ALERTĂ CU BOMBĂ înaintea finalei Ligii Campionilor: Stații ale metroului de la Kiev, evacuate!
De Neptun TV 26 mai 2018

Forțele de securitate au evacuat pasagerii după ce au primit un apel telefonic ce semnala presupusa existență a unei bombe, în jurul orei 13.

ACCIDENT FEROVIAR în Italia! Doi morți, printre care și un român, și 23 de răniți - GALERIE FOTO/VIDEO- GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 24 mai 2018

Printre persoanele decedate se numără și un mecanic al trenului care a lovit un camion ce staționa pe linia de cale ferată. Trei vagoane au deraiat în urma impactului.

Administrația Donald Trump prezintă condiții pentru semnarea unui nou acord atomic cu Iranul
De Neptun TV 21 mai 2018

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a prezentat azi o serie de condiții pentru semnarea unui nou acord nuclear cu Iranul, somând regimul islamist de la Teheran să renunțe la "comportamentul negativ" și amenințând cu sancțiuni dure.