marţi, 20 august 2019

România 3.0: Europa a început să se trezească!

România 3.0: Europa a început să se trezească!

Astăzi, 22 ianuarie 2018, portalul de știri EU Today a publicat un raport privind sistemul justiției din România care analizează motivele pentru care reformele judiciare și penale, care au fost solicitate României înainte de aderarea la UE, nu au fost incă îndeplinite.

Raportul se intitulează sugestiv: sistemul de justiție din România-corupt, politizat, nereformat.

"Aici suntem. Asta este realitatea românească după 10 ani de conducere ai statului paralel: corupție, politizare și lipsa reformei. Aici ne-au adus Coldea SRL, PFA Kovesi și uneltele lor", scriu cei de la România 3.0.

Raportul prezintă studii de caz pentru a ilustra natura politizată a sistemului justiției din România.

Raportul concluzionează că:

  • România nu și-a respectat obligațiile privind reforma judiciară;
  • România nu a reușit să demonstreze o separare a puterilor între executiv, agențiile de aplicare a legii și sistemul judiciar;
  • România a fost criticată pentru tratamentul suspecților înaintea și în timpul procesului de arest;
  • România a făcut obiectul unor hotărâri negative ale Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) cu privire la condițiile în închisorile sale și tratamentul deținuților săi.

Raportul complet poate fi citit AICI!

Autorul raportului, Gary Cartwright, este editorul EU Today. El a fost membru al personalului Parlamentului European din perioada 2004-2014, iar din 2004 până la aderarea României, în ianuarie 2007, a lucrat la Raportul Moscovici, oferind recomandări de vot deputaților din Marea Britanie în fața comisiilor și în plen.

Comenteaza aceasta stire