sîmbătă, 29 aprilie 2017

România ar putea fi amendată de Comisia Europeană din cauza produselor românești expuse în rafturile magazinelor!

loading...
România ar putea fi amendată de Comisia Europeană din cauza produselor românești expuse în rafturile magazinelor!

România ar putea fi amendată de Comisia Europeană, dacă nu renunță la 'Legea 51%'. Țara noastră riscă o procedură de infringement, în cazul în care nu va modifica prevederea potrivit căreia marile magazine sunt obligate să expună la raft, în proporție de 51%, produse românești.

Reprezentanții Comisiei Europene au transmis un avertisment autorităților de la București, după ce marile hipermarketuri s-au plâns de legea care le impune să vândă produse autohtone în proporție de 51%. Ministrul Agriculturii spune că România riscă o procedură de infringement.

Legea 51%, care a intrat în vigoare la începutul verii, are câteva avantaje care îi vizează atât pe producători cât și pe consumatori: plata la 7 zile a produsului proaspăt, interzicerea taxării serviciilor, dar și accesul garantat pe piață al produselor românești.

Potrivit actului normativ, un produs poate fi considerat “național” doar în condițiile în care toate ingredientele sunt din România. Astfel, însă, produsele procesate cum ar fi salamul și cârnații nu pot fi declarate naționale fiindcă parte din ingrediente sunt din import. De cealaltă parte, directorul ROMALIMENTA, Sorin Minea, spune că legea este una populistă și că trebuie desființată.

Cert este, însă, că tot mai mulți oameni caută la raft produse autohtone.

Reprezentanții unor mari lanțuri comerciale susțin că, dacă nu vor reuși să aducă suficiente alimente românești, vor fi forțați să își închidă magazinele.

loading...

Comenteaza aceasta stire

'Sfârșitul Nopții' a ajuns la malul Mării Negre! Cea mai bună carte a anului 2016 a fost lansată la Constanța - VIDEO
De Ioana Paidos 10 aprilie 2017

Cea mai bună carte a anului 2016, desemnată de cititori, a fost lansată în Constanța. „Sfârșitul nopții“, scrisă de jurnalista Petronela Rotar, cuprinde povești reale îmbrăcate în fantezie, narațiuni care au ajuns rapid la sufletul cititorilor.

Trotuarul senzorial, un proiect unic în România destinat copiilor speciali, a fost inaugurat la Constanța - GALERIE FOTO
De Alin Tarnovschi 5 aprilie 2017

Adrian Gemănaru, psihologul român nominalizat, anii trecuți, la World Autism Festival, a elaborat un nou proiect destinat copiilor cu nevoi speciale din Constanța.

Povestea emoționantă a bărbatului abandonat de șapte luni în spitalul din Medigdia - VIDEO
De Cristi Popovici 3 aprilie 2017

Destin crunt pentru un bărbat din Iași. Omul a fost uitat de rude și de cei doi copii și stă abandonat, de 7 luni, în spitalul din Medigidia. A ajuns aici în toamnă, când i s-a făcut rău pe stradă și a fost preluat de o ambulanță. După tratament, medicii nu s-au îndurat să-l arunce în stradă, iar acum trăiește din mila personalului.