luni, 17 decembrie 2018

ROMÂNIA. Avertizări meteo pentru mai multe județe: coduri galbene și portocalii de ploi puternice și vânt în rafale

ROMÂNIA. Avertizări meteo pentru mai multe județe: coduri galbene și portocalii de ploi puternice și vânt în rafale

Meteorologii au emis cod galben de ploi partea de est a țării, atenționarea intrată în vigoare la ora 10.00 fiind valabilă până la ora 21.00.

Recomandare: ROMÂNIA. Efectele codului portocaliu: trenuri anulate, un microbuz luat de ape, drumuri blocate de inundații și căderi de stânci

"În intervalul menționat, va continua să plouă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile estice și în zonele montane și submontane se vor cumula peste 20 l/mp și izolat peste 35 l/mp. La munte vor fi precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, la altitudini mari, în special în nordul Carpaților Orientali local se va depune strat nou de zăpadă, iar pe creste vântul va sufla cu peste 70,80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, îndeosebi în sud și în est, unde rafalele vor depăși 50, 55 km/h și trecător 65 km/h. În celelalte zone din țară ploile vor fi în general slabe cantitativ și numai pe arii restrânse se vor cumula 10, 15 l/mp, inclusiv în zona municipiului București", anunță ANM.

În intervalul 10.00 - 18.00 este în vigoare și un cod portocaliu de ploi valabil pentru județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați, unde se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 25, 30 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Recomandare: Un microbuz în care se aflau cinci persoane a fost prins de viitură

De miercuri, ora 21.00, până joi la ora 10.00 va fi în vigoare o atenționare de ploi, ninsori la munte și intensificări ale vântului.

"În intervalul menționat aria precipitațiilor se va restrânge treptat către nord-est. În zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și, mai ales la altitudini mari, se va depune strat nou de zăpadă. Va ploua în general moderat cantitativ în jumătatea de nord a Moldovei, iar spre dimineață se vor semnala precipitații mixte, îndeosebi în zona subcarpatică. Vremea se va menține rece în majoritatea zonelor, dar în special în nord și în centru unde în următoarele dimineți se vor înregistra izolat temperaturi minime negative și local se va produce brumă", explică ANM.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

A intrat în vigoare CODUL PORTOCALIU de ninsori - ploi, lapoviță, polei și vânt puternic în țară!
De Neptun TV 15 decembrie 2018

Începând de vineri de la ora 23.00 până duminică la ora 18.00 intră în vigoare un cod galben de ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă și intensificări ale vântului.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Cod portocaliu și galben de ninsori și lapoviță - unde va ninge și cum va fi vremea în weekend
De Neptun TV 14 decembrie 2018

În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării. În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori.

PROGNOZĂ METEO. Iarna lovește din nou România - când se anunță ninsori și ger năprasnic! Cum va fi vremea până pe 7 ianuarie
De Neptun TV 10 decembrie 2018

Un nou episod de iarnă adevărastă lovește România. Vremea rea cuprinde toată țara. Conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), în noaptea de marți spre miercuri, masa de aer rece din nordul Europei va coborî peste țara noastră și va aduce ger năprasnic.

PROGNOZĂ METEO. Vremea se va încălzi în zilele următoare. Temperaturi maxime de 11 grade Celsius
De Neptun TV 8 decembrie 2018

Vremea se va încălzi în toată țara în zilele următoare, anunță reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), precizând că temperatura maximă va fi de 11 grade, în timp ce minima va fi de minus un grad. De asemenea, vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Iarna revine în forță: COD GALBEN de vânt și ninsori în 16 județe! HARTA ZONELOR AFECTATE
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Meterorologii anunță că vremea va fi deosebit de rece în toată țara, până vineri dimineață. Miercuri, Capitala și 16 județe intră sub cod galben de vânt și ninsori viscolite.

PROGNOZĂ METEO. Gerul cumplit lovește România - când revin ninsorile!
De Neptun TV 26 noiembrie 2018

Lapoviță, ninsoare și polei. Aceasta este prognoza meteorologilor pentru următoarele zile. Nici în decembrie nu se anunță mai bine: precipitații excedentare în toată țara. Luni, 26 noiembrie, vremea va deveni în general închisă și temporar va ploua în vestul, centrul și nordul țării și local în rest.

O nouă AVERTIZARE METEO. Ploi, ninsori și intensificări ale vântului până miercuri
De Neptun TV 19 noiembrie 2018

ANM a actualizat avertizările meteo. Vor fi ploi, ninsori și intensificări ale vântului până miercuri dimineață.

PROGNOZĂ METEO. Cât de frig se face și unde se anunță ninsori puternice - vremea până pe 10 decembrie
De Neptun TV 17 noiembrie 2018

Iarna își intră în drepturi, iar frigul pătrunzător ne va da bătăi de cap.