duminică, 21 iulie 2019

ROMÂNIA. Avertizări meteo pentru mai multe județe: coduri galbene și portocalii de ploi puternice și vânt în rafale

ROMÂNIA. Avertizări meteo pentru mai multe județe: coduri galbene și portocalii de ploi puternice și vânt în rafale

Meteorologii au emis cod galben de ploi partea de est a țării, atenționarea intrată în vigoare la ora 10.00 fiind valabilă până la ora 21.00.

Recomandare: ROMÂNIA. Efectele codului portocaliu: trenuri anulate, un microbuz luat de ape, drumuri blocate de inundații și căderi de stânci

"În intervalul menționat, va continua să plouă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile estice și în zonele montane și submontane se vor cumula peste 20 l/mp și izolat peste 35 l/mp. La munte vor fi precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, la altitudini mari, în special în nordul Carpaților Orientali local se va depune strat nou de zăpadă, iar pe creste vântul va sufla cu peste 70,80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, îndeosebi în sud și în est, unde rafalele vor depăși 50, 55 km/h și trecător 65 km/h. În celelalte zone din țară ploile vor fi în general slabe cantitativ și numai pe arii restrânse se vor cumula 10, 15 l/mp, inclusiv în zona municipiului București", anunță ANM.

În intervalul 10.00 - 18.00 este în vigoare și un cod portocaliu de ploi valabil pentru județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați, unde se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 25, 30 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Recomandare: Un microbuz în care se aflau cinci persoane a fost prins de viitură

De miercuri, ora 21.00, până joi la ora 10.00 va fi în vigoare o atenționare de ploi, ninsori la munte și intensificări ale vântului.

"În intervalul menționat aria precipitațiilor se va restrânge treptat către nord-est. În zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și, mai ales la altitudini mari, se va depune strat nou de zăpadă. Va ploua în general moderat cantitativ în jumătatea de nord a Moldovei, iar spre dimineață se vor semnala precipitații mixte, îndeosebi în zona subcarpatică. Vremea se va menține rece în majoritatea zonelor, dar în special în nord și în centru unde în următoarele dimineți se vor înregistra izolat temperaturi minime negative și local se va produce brumă", explică ANM.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.