miercuri, 21 august 2019

ROMÂNIA. Efectele codului portocaliu: trenuri anulate, un microbuz luat de ape, drumuri blocate de inundații și căderi de stânci

ROMÂNIA. Efectele codului portocaliu: trenuri anulate, un microbuz luat de ape, drumuri blocate de inundații și căderi de stânci

Ploile care au căzut în ultimele ore au ridicat probleme în mai multe județe din România. În Constanța, un acoperiș a fost smuls și aruncat peste o țeavă de gaze, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru rezolvarea situației. Circulația trenurilor a fost blocată în Galați, din cauză ca apa a acoperit macazurile, în timp ce, pe mai multe drumuri, s-au semnalat căderi de stânci sau inundații.

Astfel, circulația feroviară este întreruptă, în această dimineață, în gara din municipiul Galați, după ce, din cauza ploilor, macazurile au fost acoperite cu apă.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției, circulația feroviară este întreruptă în gara din municipiul Galați din cauza intemperiilor.

Practic, ca urmare a ploilor abundente, macazurile au fost acoperite cu o cantitate mare de apă și trenurile nu mai pot pleca.

De asemenea, locomotivele nu pot intra în gară.

Probleme pe mai multe drumuri din țară, din cauza ploilor și căderilor de stânci

Circulația rutieră pe DN10 Buzău – Brașov este blocată din cauza căderilor de stânci de pe versanți, provocate de ploi.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției, din cauza căderilor de stânci de pe versanți, cauzate de ploi, circulația rutieră pe DN10 Buzău – Brașov este oprită pe ambele sensuri la kilometrul 80, în zona localității buzoiene Siriu.

Ruta ocolitoare pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone este Buzău – DN10 – Cislău – DJ102B – Vălenii de Munte – DN1A – Cheia – Săcele – Brașov.

Ruta ocolitoare pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este Buzău – DN1B – Ploiești – DN1A - Brașov.

Totodată, din cauza apei de pe carosabil, traficul rutier se desfășoară îngreunat pe DN2 Focșani – Bacău, la kilometrul 223, între localitățile Domnești și Ruginești din județul Vrancea). Pe sensul către Focșani, este afectată prima bandă și o parte din banda a doua.

Din același motiv se circulă ușor îngreunat pe DN1B Ploiești – Buzău, la kilometrul 31, în zona localității prahovene Loloiasca, unde pe carosabil nivelul apei este de aproximativ cinci centimetri.

În județul Brăila, circulația auto pe DN21 Slobozia – Brăila se desfășoară îngreunat, pe un fir alternativ, la kilometrul 62, în zona localității Bărăganu. Un autotren a rămas blocat pe carosabil din noaptea de marți spre miercuri, după ce mai multe pneuri ale acestuia au explodat.

Zeci de gospodării inundate în București și Ilfov

Angajați Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au fost solicitați în intervină în peste 60 de situații pentru extragerea apei acumulate în locuințe și gospodării din Bucureși și județul Ilfov, în ultimele ore. Primăria Capitalei a convocat comandament de urgență.

"Ca urmare a manifestarilor meteo, începând cu ora 17.00 din cursul zilei de marți și până în prezent au fost gestionate peste 50 de intervenții pentru extragerea apei acumulate în locuințe și în gospodării. În desfășurare sunt alte zece situații asemănătoare", au precizat oficialii ISU.

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat un comandament pentru a evalua situația existentă în București ca urmare a precipitațiilor abundente din ultimele ore.

Un microbuz în care se aflau cinci persoane a fost prins de viitură

Un microbuz în care se aflau cinci persoane a fost prins de viitură, în această dimineață, pe DN 22F, în apropierea localității Horia din județul Tulcea.

Echipele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Delta’’ al județului Tulcea au fost solicitate, prin numărul de apel unic 112, să intervină pe raza județului și municipiului Tulcea în mai multe situații, în urma ploilor care au avut loc în cursul nopții. Mai multe informații aici: Un microbuz în care se aflau cinci persoane a fost prins de viitură

Comenteaza aceasta stire