sîmbătă, 23 februarie 2019

România concurează în a doua semifinală a Eurovision 2016

România concurează în a doua semifinală a Eurovision 2016

România va concura la ediția de anul acesta a concursului Eurovision în cea de-a doua semifinală, care va avea loc pe 12 mai, finala competiției urmând să se desfășoare pe 14 mai, la Stockholm, informează eurovision.tv.

Tragerile la sorți pentru stabilirea ordinii țărilor participante la Eurovision 2016 au avut loc, luni, România urmând să fie în cea de-a doua jumătate din a doua semifinală a concursului.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, având semifinalele pe 10 și 12 mai și finala pe 14 mai.

În prima semifinală vor intra următoarele țări: Croația, Finlanda, Republica Moldova, Armenia, Grecia, Ungaria, Rusia, Olanda, San Marino, Azerbaidjan, Cipru, Malta, Bosnia și Herțegovina, Estonia, Republica Cehă, Muntenegru, Islanda și Austria.

În a doua semifinală vor intra: Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel, Serbia, Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, România, Slovenia, Norvegia, Ucraina și Belgia.

Ordinea exactă de intrare în concurs, în cele două semnifinale, va fi stabilită în curând de către organizatorii evenimentului.

Pe de altă parte, selecția națională a concursului Eurovision 2016 se va realiza prin două show-uri, transmise în direct de TVR, pe 4 și 6 martie, iar reprezentantul României va fi desemnat, în premieră, prin votul publicului.

Iuliana Marciuc este producătorul selecției naționale a Eurovision 2016, pentru al doilea an consecutiv, iar anul acesta va conduce delegația României la Stockholm. Regia show-urilor va fi realizată de Dan Manoliu.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion și Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Comenteaza aceasta stire

Ce nu știi despre OSCAR 2019
De Neptun TV 22 februarie 2019

În urma nominalizărilor, se pare că „Roma” și „The Favorite” se află în fruntea clasamentului, cu câte 10 nominalizări fiecare. Pentru că mai sunt doar câteva zile până la marele eveniment, criticii de film au început deja să facă primele previziuni în ceea ce privește favoriții la Premiile Oscar de anul acesta.

OSCAR 2019: INEDIT - 12 DETALII ciudate despre cele mai așteptate premii din cinematografie
De Mediafax 20 februarie 2019

Aceasta este a treia oară când Amy Adams și Christian Bale joacă împreună într-un film și primesc amândoi nominalizări la premiile Oscar. Au fost pe genericul "Luptătorul/ The Fighter", din 2010, al "Țeapă în stil american/ American Hustle", în 2013, iar acum amândoi au fost nominalizați pentru rolurile interpretate în "Vicele/ Vice". Până acum, numai Bale a plecat acasă cu un Oscar, pentru rolul interpretat în producția din 2010.