vineri, 21 iunie 2019

România concurează în a doua semifinală a Eurovision 2016

România concurează în a doua semifinală a Eurovision 2016

România va concura la ediția de anul acesta a concursului Eurovision în cea de-a doua semifinală, care va avea loc pe 12 mai, finala competiției urmând să se desfășoare pe 14 mai, la Stockholm, informează eurovision.tv.

Tragerile la sorți pentru stabilirea ordinii țărilor participante la Eurovision 2016 au avut loc, luni, România urmând să fie în cea de-a doua jumătate din a doua semifinală a concursului.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, având semifinalele pe 10 și 12 mai și finala pe 14 mai.

În prima semifinală vor intra următoarele țări: Croația, Finlanda, Republica Moldova, Armenia, Grecia, Ungaria, Rusia, Olanda, San Marino, Azerbaidjan, Cipru, Malta, Bosnia și Herțegovina, Estonia, Republica Cehă, Muntenegru, Islanda și Austria.

În a doua semifinală vor intra: Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel, Serbia, Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, România, Slovenia, Norvegia, Ucraina și Belgia.

Ordinea exactă de intrare în concurs, în cele două semnifinale, va fi stabilită în curând de către organizatorii evenimentului.

Pe de altă parte, selecția națională a concursului Eurovision 2016 se va realiza prin două show-uri, transmise în direct de TVR, pe 4 și 6 martie, iar reprezentantul României va fi desemnat, în premieră, prin votul publicului.

Iuliana Marciuc este producătorul selecției naționale a Eurovision 2016, pentru al doilea an consecutiv, iar anul acesta va conduce delegația României la Stockholm. Regia show-urilor va fi realizată de Dan Manoliu.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion și Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Comenteaza aceasta stire