duminică, 18 august 2019

România încheie preliminariile CM 2018 cu o remiză, 1-1 în Danemarca - tricolorii ocupă locul 4 în grupă

România încheie preliminariile CM 2018 cu o remiză, 1-1 în Danemarca - tricolorii ocupă locul 4 în grupă

Naționalele de fotbal ale României și Danemarcei au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), duminică, pe stadionul Parken din Copenhaga, în ultimul lor meci din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018.

Tricolorii au fost conduși cu un punct până în minutul 88, când, în inferioritate numerică după eliminarea lui Cristian Ganea (minutul 63, pentru un fault în apropierea careului, asupra lui Poulsen), au reușit egalarea.

Fără șanse de calificare la turneul final după primele opt etape, România a ocupat locul 4 în grupă, după Polonia, Danemarca și Muntenegru, acumulând doar 13 puncte în zece meciuri (trei victorii și patru rezultate de egalitate și trei înfrângeri).

Au marcat: Erikssen '60 (p) / Deac '88.

Cartonașe galbene: Kjaer '72 / Băluță '12, Budescu '50, Tătărușanu '54, Ganea '59 și '63, Stanciu '61;

Cartonaș roșu: Ganea '63.

***

Antrenorul naționalei, Cosmin Contra, s-a declarat mulțumit de jocul echipei: 'Am alergat mult, sunt mulțumit de atitudine și efort', a spus el.

'Am jucat împotriva unei echipe foarte bune, foarte puternică din punct de vedere fizic. Băieții au jucat în multe momente la limita efortului. Ne-am închis bine, am controlat bine prima repriza, când nu au fost multe ocazii de gol la niciuna dintre porți. Am reușit să nu le dăm spații și le-am închis banda dreaptă.

În repriza a doua, le-am cerut să stăm mai mult în jumătatea adversă și să facem un pressing mai avansat. Am reușit să facem asta, dar apoi au venit penalty-ul și eliminarea lui Ganea.

Dar sunt mulțumit pentru atitudine și efort. Am alergat foarte mult, contra unei echipe care a avut posesia foarte mult timp și a trebuit să alergăm după ei. Am crezut că putem egala, l-am băgat pe Țucudean, am jucat cu trei mijlocași și două vârfuri, am încercat să egalăm și am reușit să o facem.

Știam că Țucudean, prin forța lui, se poate bate cu fundașii lor și așa a venit și golul. Mă bucur enorm pentru băieți! Ăsta trebuie să fie mereu spriritul. Să nu renunțăm niciodată și să ne batem de la egal la egal cu orice echipă', a spus Cosmin Contra.

Comenteaza aceasta stire