vineri, 21 iunie 2019

România, prima în topul disponibilității internetului WiFi gratuit, în hoteluri

Ne-am obișnuit ca în mai toate clasamentele internaționale să ocupăm ultimele locuri între țările lumii. Există însă și un capitol unde stăm foarte bine și nu este vorba de gimnastică sau hackeri.

Cel mai recent studiu realizat de un portal specializat în oferte turistice arată faptul că, România ocupă primul loc la nivel global în funcție de procentajul hotelurilor care oferă clienților acces gratuit la internet WiFi. 

Conform studiului efectuat de către unul dintre cele mai importante portaluri de oferte turistice, în fruntea topului se plasează România, unde 99% din hoteluri oferă internet WiFi gratuit.

Țara noastră este umată de Vietnam, Taiwan, Cambodgia și Japonia, în timp ce o Muntenegru se află pe locul 10.

Studiul realizat utilizează date despre peste 500 de mii de hoteluri de hoteluri din peste 100 de țări. Dintre tările cu turism dezvoltat din regiunea României, Turcia se plasează cel mai bine, pe locul 16, cu o rată de 96 la sută, iar Bulgaria pe locul 34.

La nivel global însă, 90% din hoteluri asigură în prezent internet WiFi gratuit. Cu un procentaj de 93%, SUA ocupă doar locul 32 în top.

Cât despre țările membre ale Uniunii Europene, incluse în raport, România alături de Polonia și Slovacia sunt de asemenea fruntașe. Sunt urmate de Cehia, aflată pe locul 14, cu un procent de 97%. La polul opus  se clasează Marea Britanie, pe locul 44, Cipru pe locul 46 cu un procent de 85% și Germania pe locul 50 cu un procent de 73%.

În coada clasamentului, pe poziția 52, se află Australia, unde doar 56% din hoteluri furnizează WiFi gratuit.

Deși a inclus peste 100 de țări, studiul s-a concentrat pe cele 52 de țări pentru care portalul specializat în oferte turistice deține date de la cel puțin 1.000 de hoteluri.

Comenteaza aceasta stire