duminică, 20 ianuarie 2019

România s-a calificat în semifinalele Campionatului European de handbal feminin! Cristina Neagu, de urgență la spital

România s-a calificat în semifinalele Campionatului European de handbal feminin! Cristina Neagu, de urgență la spital

Naționala de handbal feminin a României s-a calificat după 8 ani în semifinalele Campionatului European din Franța, de pe locul al doilea în grupa a II-a principală, și va întâlni campioana olimpică Rusia, vineri, la Paris.

 

România va trebui să se descurce fără Cristina Neagu, accidentată în meciul cu Ungaria. Neagu a fost transportată de urgență la spital, chiar în timpul meciului și arămas până dimineață acolo. A ieșit de la Urgențe abia spre dimineață și a discutat telegrafic cu reporterul Gazetei Sporturilor prezent acolo.

"Mă simt rău! Mi s-a umflat piciorul. Nu pot să-l îndoi deloc. Și mă doare la fașa aia în care e înfășurat", a spus Neagu pentru gsp.ro pentru ca apoi să recunoască faptul că nu a fost la curent deloc cu evoluția scorului din partida cu maghiarele, după accidentare: "Nu le-am văzut. Am aflat imediat că am pierdut la doar două goluri diferență. Eram în vestiar".

Cristina va efectua un RMN pentru a se stabili exact cât de gravă este accidentarea, dar după primele estimări va avea nevoie de o pauză de cel puțin șase luni.

Olanda a învins Germania în ultimul meci din grupa principală de la Nancy cu 27-21, astfel că România s-a calificat în semifinalele Campionatului European de pe locul 2.

Tricolorele vor juca vineri, de la ora 18:30, în prima semifinală cu Rusia. A doua semifinală se va disputa între Franța și Olanda, tot vineri, de la ora 22:00.

România este din nou în semifinalele unui Campionat European după o pauză de 8 ani. În urmă cu 3 ani, naționala a ajuns în semifinale și la Campionatul Mondial. Iar calificarea în careul de ași ne aduce și biletele pentru Campionatul Mondial din 2019. La turneul final de anul viitor va juca Franța, campioana mondială en-titre, dar și echipele care termină pe locurile doi, trei și patru la competiția organizată acum în Hexagon. Cum Franța s-a calificat și va juca în fața Olandei, România e sigură de prezența la competiția organizată în Japonia, nemaifiind nevoită să joace un baraj în luna iunie a anului viitor.

Comenteaza aceasta stire